2013-05-06 03:14:05
Φωτογραφία για Οι ομορφότερες σταρ του σινεμά...διαχρονικά!
Οι πιο αστραφτερές γυναικείες παρουσίες του κινηματογράφου.

Μέριλιν Μονρόε

Αν υπάρχει μια γυναίκα που δεν έχει βρεθεί κανείς να αμφισβητήσει την ομορφιά και τη θηλυκότητά της διαχρονικά, αυτή είναι η Μέριλιν Μονρό. Το αιώνιο θηλυκό. Θέλεις που έφυγε νέα και πάνω στα καλύτερά της και δεν πρόλαβε να φθαρεί; Θέλεις που είχε την τύχη να την ανακαλύψει το Χόλιγουντ και να της αναθέσει ταινίες που έγραψαν ιστορία, στην χρυσή εποχή του Χόλιγουντ; Θέλεις που, αν και για πολλούς ατάλαντη είχε τα κότσια; Γεννημένη το 1926 η Νόρμα Τζην Μόρτενσεν έμελλε να καθιερωθεί ως παντοτινό σύμβολο του sex Όντρει Χέπμπορν

Διαχρονικό σύμβολο της μόδας, της κομψότητας και του στιλ, αποτελεί η λεπτεπίλεπτη Όντρει Χέπμπουρν, η οποία θεωρείται μια από τις ωραιότερες γυναίκες όλων των εποχών. Η ίδια δεν θεώρησε ποτέ τον εαυτό της αρκετά ελκυστικό! Χορεύτρια αρχικά, γρήγορα πέρασε στον κινηματογράφο και καθιερώθηκε και ως ηθοποιός, με την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία «Διακοπές στη Ρώμη».


Αβα Γκάρντνερ

Για πολλούς θεωρείται μια από τις πιο ακαταμάχητες παρουσίες στην ιστορία του Χόλιγουντ και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει 25η στη λίστα με τα 25 λαμπρότερα αστέρια! Θα σας ξαφνιάσει ίσως το γεγονός ότι στις πρώτες 14 ταινίες στις οποίες συμμετείχε, δεν φαινόταν καν το όνομά της στους τίτλους! Η καριέρα της εκτινάχθηκε όταν γνώρισε και παντρεύτηκε το νεαρό ηθοποιό Μίκι Ρούνεϊ που την ξανασύστησε στο Χόλιγουντ! Οι πρώτες χαρακτηριστικές εικόνες στις οποίες την αναγνωρίζουμε ως λαμπρό αστέρι πια είναι από την ταινία «Οι Δολοφόνοι» πλάι στον Μπαρτ Λάνκαστερ. Ακολουθούν μεγάλες επιτυχίες όπως ο "Ιπτάμενος Ολλανδός", "Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο", "Μογκάμπο" (για την οποία ήταν και υποψήφια για Όσκαρ), "Η Ξυπόλητη Κόμισσα", "Όσο θα Υπάρχει Κόσμος", "55 Μέρες στο Πεκίνο", "Το Πέρασμα της Κασσάνδρας" και πλήθος άλλων ταινιών!

Γκρέις Κέλι

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει δέκατη τρίτη ανάμεσα στις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών!

Η πανέμορφη Γκρέις, αν και πρόλαβε να κάνει 11 μόνο ταινίες, πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ’ του Μονακό και εγκαταλείψει το επάγγελμά της, κατάφερε να αφήσει άσβεστο το στίγμα της, ένα στίγμα στυλιστικής τελειότητας και χάρης και να γίνει μούσα του Άλφρεντ Χίτσκοκ πρωταγωνιστώντας σε τρεις ταινίες του.

Σοφία Λόρεν

Εβδομήντα εννέα χρονών σήμερα. Η Ιταλίδα ηθοποιός εξακολουθεί να διατηρεί τη φινέτσα και το σεξ απίλ, που την καθιέρωσαν ως παγκόσμιο sex symbol στα νιάτα της! Ύστερα από μια περιπετειώδη δεκαετία σχεδόν, ο σύντροφός της Κάρλο Πόντι κατάφερε να πάρει διαζύγιο από τη σύζυγό του και να παντρευτεί τη Σοφία με πολιτικό γάμο ενώ απέκτησαν μαζί δύο παιδιά. Έντονη η παρουσία της Λόρεν στις ταινίες «Το Παιδί και το Δελφίνι», «Η Ατιμασμένη» του Βιττόριο ντε Σίκα για την οποία πήρε και Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, «Πόθοι Κάτω από τις Λεύκες».

Μόνικα Μπελούτσι

Μάλλον δεν είναι τυχαίο που οι πιο επιθυμητές γυναίκες στο Χόλιγουντ έιναι μεσογειακής καταγωγής. Ιταλίδα και η Μπελούτσι και 49 χρόνων σήμερα, είναι από τις γυναίκες που ο χρόνος τις κάνει καλύτερες. Κάτι σαν…το παλιό καλό κρασί δηλαδή. Ξεκίνησε κι εκείνη από το μόντελινγκ, έχει παίξει σε πολλές χολιγουντιανές και ευρωπαϊκές παραγωγές και είναι παντρεμένη με τον ωραίο άσχημο, επίσης ηθοποιό Βενσάν Κασέλ.

Λιζ Τέιλορ

Εκτός του ότι ήταν πανέμορφη, έγινε γνωστή επίσης για την πολυτάραχη ζωή της και τους 8 γάμους της. Ξεκινώντας την καριέρα της ως παιδί θαύμα εξελίχθηκε σε μία μεγάλη ηθοποιό, ερωτεύτηκε παράφορα τον ηθοποιό Ρίτσαρντ Μπάρτον με τον οποίο και παντρεύτηκε δύο φορές. Προτάθηκε πέντε φορές για Όσκαρ, κέρδισε δύο, για τις ταινίες «Ζήσαμε στην Αμαρτία» και «Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ».

Τα σμαραγδιά της μάτια θεωρούνται τα πιο ωραία που έχουν αντικρίσει ποτέ οι κάμερες του Χόλιγουντ…

Ρίτα Χέιγουορθ

Η γνωστή και φλογερή κοκκινομάλλα Τζίλντα – ήταν ο ρόλος που την καθιέρωσε- είναι μία από τις ομορφότερες ηθοποιούς της δεκαετίας του 40. Πέντε φορές έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Life. Ήταν επίσης χορεύτρια, το λίκνισμά της ως Τζίλντα ενώ τραγουδά, δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ενώ λέγεται ότι έκανε αρκετές επεμβάσεις έως ότου αποκτήσει το άψογο πρόσωπο που θαυμάζουμε μέχρι και σήμερα, κυρίως για να ξεφορτωθεί την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο μέτωπό της! Έπειτα, από καστανή έγινε κοκκινομάλλα και κατέκτησε το Χόλιγουντ. Υπήρξε παντρεμένη με τον Όρσον Γουέλς, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη τη Ρεβέκκα.

Μπριζίτ Μπαρντό

Υπέρτατο σύμβολο του σεξ τις δεκαετίες 1950 – 1960. Η γατούλα BB είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες στον πλανήτη. Κόρη βιομηχάνου η Μπριζίτ έλαβε αυστηρή μόρφωση. Η κλήση της όμως στον κλασικό χορό και η διασύνδεση των γονιών της με την καλλιτεχνική ελίτ της εποχής αλλά και με τον κόσμο της μόδας, της έδωσε το εισιτήριο για την καριέρα της στον κινηματογράφο αφού πρώτα δούλεψε για το περιοδικό Elle. Έγινε παγκοσμίως γνωστή με την ταινία του συζύγου της, που παντρεύτηκε σε ηλικία 18 ετών, και σκηνοθέτη, Ροζέ Βαντίμ «Και ο Θεός έπλασε τη Γυναίκα». Ήταν μόλις 22 ετών! Επέμεινε στον γαλλικό κινηματογράφο αν και μετά την καθιέρωσή της σε παγκόσμιο sex symbolτης έγιναν πολλές προτάσεις από το Χόλιγουντ.

Σαρλίζ Θέρον

Χορεύτρια ήταν και η πανέμορφη νότιο-αφρικανή Σαρλίζ Θέρον. Με αγγελικό πρόσωπο και τέλειες αναλογίες, αφού εργάστηκε ως μπαλαρίνα κι έπειτα ως μοντέλο, και εφοδιασμένη με ένα κοφτερό μυαλό κατάλαβε ότι το Χόλιγουντ θα ήταν ο φυσικός της χώρος και στράφηκε δυναμικά στην ηθοποιία. Γρήγορα αποζημιώθηκε κάνοντας τις σωστές επιλογές και ρισκάροντας την εικόνα της όμορφης, με το ρόλο Monster, με τον οποίο μεταμορφώθηκε κυριολεκτικά σε τέρας, κερδίζοντας ένα Όσκαρ!

Κιμ Μπάσιντζερ

Σε ηλικία 17 χρόνων η Κιμ Μπάσιντζερ υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Ford και τρία χρόνια μετά ήταν ήδη top model, με αμοιβή 1000 δολάρια την ημέρα! Μετακινήθηκε μοιραία στο Χόλιγουντ παίζοντας αρχικά στους «Άγγελους του Τσάρλι» αλλά γνωστή έγινε με την ταινία «Ποτέ ην Ξαναπείς Ποτέ» στο πλάι του Σον Κόνερι. Το αισθησιακό φιλμ «91/2 εβδομάδες» όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Μίκι Ρουρκ, έγραψε κινηματογραφική ιστορία, ως μία από τις πιο ερωτικές ταινίες όλων των εποχών. Υπήρξε παντρεμένη με τους Ρον Σνάιντερ και Άλεκ Μπάλντουιν με τον οποίο και απέκτησε μία κόρη, η οποία μάλιστα, της μοιάζει πολύ!

Κάθριν Ζέτα Τζόουνς

Η Ουαλή Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, 44 χρόνων σήμερα, είναι μία από τις πιο γοητευτικές μελαχρινές του Χόλιγουντ. Ταλαντούχα, δυναμική και πανέμορφη, κατάφερε να κερδίσει ένα Όσκαρ Β Γυναικείου Ρόλου για το ρόλο της στο μιούζικαλ “Σικάγο" ενώ έπαιξε και στο βραβευμένο με τέσσερα Όσκαρ “Traffic” του Στίβεν Σόντερμπεργκ. Την έχουμε δει μεταξύ άλλων στις ταινίες «Η Μάσκα του Ζορό», "The Terminal”, “Ocean’s Twelve”, No Reservations”, και πολλές άλλες! Είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Μάικλ Ντάγκλας,

Χάλι Μπέρι

Η 47χρονη αφροαμερικανή «γάτα» του Χόλιγουντ, είναι επίσης πρώην μοντέλο. Έχει κερδίσει Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την συμμετοχή της στην ταινία «Ο Χορός των Τεράτων» και είναι ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα αστέρια του Χόλιγουντ. Πριν γίνει ηθοποιός είχε αναδειχθεί σε Miss USA και ήρθε έκτη στο διαγωνισμό ομορφιάς Miss World 1986. Έπαιξε στις ταινίες X-Men, ως Bond girl στο «Πέθανε μια Άλλη Μέρα», “Catwoman” για το οποίο και έλαβε Χρυσό Βατόμουρο που παρέλαβε η ίδια παρακαλώ!

Σάρον Στόουν

Τι να πούμε και για αυτό το...κορίτσι; Μάς σόκαρε με το "Βασικό Ένστικτο", και φυσικά δεν μιλάμε για τη σκηνή με τον παγοκόφτη! Έκτοτε καθιερώθηκε ως σύμβολο του sex, χωρίς η καριέρα της να έχει αντίστοιχη άνοδο. Δεν παύει ωστόσο να παραμένει μία από τις ωραιότερες ξανθιές, παρά τα 55 της χρόνια!

Πενέλοπε Κρουζ

Η 39χρονη Ισπανίδα Πενέλοπε Κρουζ είναι μια αμφιλεγόμενη περίπτωση: για άλλους εκρηκτική, για κάποιους απλά υποφερτή! Παρόλα αυτά υπερισχύει το φανατικό κοινό και η αναμφισβήτητη γοητεία της που την έκαναν μούσα του συμπατριώτη της σκηνοθέτη Πέδρο Αλμδόβαρ, έγινε η πρώτη ηθοποιός ισπανικής καταγωγής με δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ και κέρδισε Όσκαρ β Γυναικείου Ρόλου για το ρόλο της στη ταινία του Γούντι Άλεν, “Vicky, Cristina, Barcelona”, en;v έχει υπάρξει και ένα από τα διαφημιστικά πρόσωπα της L’ Oreal Paris. Είναι παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Χαβιέ Μπαρδέμ.

Αντζελίνα Τζολί

Κόρη του γνωστού ηθοποιού Γιον Βόιτ και σύζυγος πια του γόη του Χόλιγουντ Μπραντ Πιτ, αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές φυσιογνωμίες του Χόλιγουντ. Αν και έχει επικριθεί για την οστεώδη, σχεδόν ανορεξική σιλουέτα της, κανείς δεν έχει αμφισβητήσει την απαράμιλλη γοητεία του προσώπου της. Έχει ήδη στα «τρόπαιά» της ένα Όσκαρ Β Γυναικείου ρόλου για την ταινία «Το Κορίτσι που Άφησα Πίσω», το οποίο κατέκτησε πριν τα 25 της! Αν και οι μετέπειτα ρόλοι της δεν θεωρούνται καλές επιλογές η εκρηκτική της προσωπικότητα και η ατίθαση προσωπικότητά της σε συνδυασμό με τις επιλογές συντρόφων της και τις προκλητικές της εμφανίσεις, την έχουν κατατάξει σε μία από τις πιο ακαταμάχητες γυναικείες παρουσίες όλων των εποχών…
onvolos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ