2013-05-13 16:35:06
Φωτογραφία για O Nίκος Νικολόπουλος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά‏
Καλεσμένος στο contra channel στην εκπομπή «ΟΙΚΟ-ΖΗΝ» με τον Γ. Διαβάτη και θέμα τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ο Νίκος Νικολόπουλος τοποθετήθηκε ασκώντας σκληρή κριτική, αλλά και εποικοδομητικές προτάσεις. Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η ρύθμιση που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, η τρόικα επιβάλλει για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων είναι πετσοκομμένη και αφορά -αν αφορά- πάρα πολύ λίγους και μόνο για να ωφελήσει τις τράπεζες.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τα τραπεζικά δάνεια καταδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μέγιστη ικανοποίηση των συμφερόντων των τραπεζών, παρά για την ανακούφιση των δανειοληπτών.

Τα κόκκινα δάνεια θα σκάσουν ως άλλη μια ωρολογιακή βόμβα στην βασανισμένη κοινωνία και τότε όλοι θα τρέχουν και φυσικά και πάλι θα τα φορτώσουν τα κόκκινα δάνεια στους δανειολήπτες ή και στους συνεπείς φορολογούμενους μέσω νέων ανακεφαλαιοποιήσεων. Οι Έλληνες δανειολήπτες εκφράζουν την αγανάκτησή τους, δεδομένου ότι οι αυστηροί όροι υπαγωγής, ιδίως μάλιστα ότι τα μέτρα αφορούν σε ενήμερα ενυπόθηκα δάνεια μέχρι 150.000 ευρώ, τους στερούν και την τελευταία ελπίδα να φύγουν από το αδιέξοδο.


Είναι ενδεικτικό του «ύποπτου ρόλου» της Κυβέρνησης, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι οκτώ στα δέκα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά.

Όταν Moody’ s προειδοποιεί ότι τα κόκκινα δάνεια θα αυξηθούν κι άλλο στην Ελλάδα φέτος και το 2014 και ότι οι ελληνικές τράπεζες υποτιμούν το πραγματικό επίπεδο των προβληματικών δανείων καθώς δεν συμπεριλαμβάνουν τα δάνεια που αναδιαρθρώνονται!

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες λέμε ότι χρειάζεται λύση σε επίπεδο Ε.Ε. Επιβάλλεται γενναίο κούρεμα αυτών.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί ουσιαστικά τις ανάγκες της κοινωνίας και να προβεί στην άμεση λήψη των μέτρων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την πραγματική ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και την αποφυγή τω ν κοινωνικών εντάσεων.

Πληροφορίες από τις τράπεζες αναφέρουν ότι πέρα από τα ήδη «κόκκινα» δάνεια, τα περίπου 55 δισ. ευρώ που δεν εξυπηρετούνται για περισσότερες από 90 ημέρες, συσσωρεύονται σταθερά, δάνεια με μικρότερη καθυστέρηση. Περί τα 35 δισ. ευρώ ακόμη είναι καθυστερούμενα για πάνω από 30 ημέρες, κάτι που σημαίνει πρακτικά δύο δόσεις που δεν έχουν καταβληθεί εμπρόθεσμα.

Επομένως είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ η κυβέρνηση να αποφασίσει να λειτουργήσει για το κοινό καλό και να παρουσιάσει ρυθμίσεις που θα ωφελήσουν τους δανειολήπτες και όχι τις τράπεζες και για να το πράξει πρέπει να ενημερώσει τις ηγεσίες των υπολοίπων κρατών-μελών της ευρωζώνης και το ΔΝΤ»

Στην συνέχεια ο Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε ότι : «στις 14-5-2009 ο πρόεδρος του «NATIONAL INSTITUTE OF CREDIT RESEARCH INC” (ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ –ΕΙΧΕ) που εδρεύει στις ΗΠΑ και διευθύνει ο Έλληνας κ. Τάκης Χριστοδουλόπουλος, απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, εξώδικο δήλωση – καταγγελία – διαμαρτυρία – πρόσκληση και προειδοποίηση για το ζήτημα των παράνομων χρεώσεων τόκων από τις τράπεζες στα προϊόντα καταναλωτικής πίστης (πιστωτικές κάρτες και δάνεια).

Στην εξώδικη αυτή διαμαρτυρία, έχει επισυναφθεί πίνακας 22 αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί υπέρ δανειοληπτών.

Σύμφωνα με όλες αυτές τις αποφάσεις, η υπέρβαση των δικαιοπρακτικών επιτοκίων από τους τραπεζίτες συνιστά καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος της απελευθέρωσης των τραπεζικών επιτοκίων που έγινε το 1987 και σαν τέτοια απαγορεύεται (281 Α.Κ.).

Επισημάνθηκε τότε ότι, ενώ δικαιοπρακτικό επιτόκιο είναι 6,75%, οι τράπεζες χρεώνουν τόκους με επιτόκια 16-18% στις πιστωτικές κάρτες και 11-15% στα καταναλωτικά δάνεια.

Τα προϊόντα εγκλήματος από αυτή την παράνομη και πρόδηλα εναρμονισμένη δραστηριότητα των τραπεζών είναι μόνιμα της τάξεως των 5,5 εκατομμύριων Ευρώ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. Επισημάνθηκε δε η υποχρέωση της διοίκησης, σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις, ενώ η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο.

Η εξώδικη αυτή διαμαρτυρία παραμένει αναπάντητη, ενώ η παραβίαση από τη Διοίκηση της εν λόγω υποχρέωσης από το Σύνταγμα συνεχίζεται απρόσκοπτα, προκαλώντας την εύλογη οργή και αγανάκτηση εκατομμυρίων θυμάτων – δανειοληπτών του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος ενάντια στην αδιάφορη Διοίκηση».

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας μάλιστα τόνισε πως : «Ο ίδιος καταγγέλλων επανήλθε με νέα εξώδικη διαμαρτυρία στον τότε Υπουργό Εργασίας με περισσότερες αμετάκλητες αποφάσεις και πάλι χωρίς καμία ανταπόκριση.

Είναι απορίας άξιον γιατί το Κράτος επιμένει να παραβιάζει την υποχρέωσή του να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις και δυστυχώς η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, συνεχίζει να αγνοεί και τις παραπάνω δύο εξώδικες διαμαρτυρίες – προσκλήσεις των καταγγελλόντων πολιτών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ακόμα και ο τότε Έλληνας Πρωθυπουργός στις 14/4/2010 έλαβε επιστολή με πολλές κοινοποιήσεις στην οποία μεταξύ άλλων του γράφουν ότι:

α) υπάρχει μεγάλης έκτασης, διαχρονική ποινικού χαρακτήρα παρανομία του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, η οποία έχει «χαρτογραφηθεί» πλήρως με περισσότερες από 1.000 δικαστικές αποφάσεις – πολλές από τις οποίες είναι αμετάκλητες .

β)τα σωρευμένα προϊόντα εγκλημάτων των τραπεζών στην Ελλάδα που είναι κατασχετέα από το Κράτος ήταν τότε ύψους της τάξης των 35 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

γ) Η Διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο, όπως ο νόμος ορίζει.

δ) στο πρόσωπο σχεδόν κάθε Έλληνα πολίτη, καταναλωτή και επιχειρηματία που έχει δανειακές συναλλαγές με τράπεζες στην Ελλάδα παραβιάζεται μόνιμα και βάναυσα σειρά συνταγματικά προστατευομένων δικαιωμάτων των, εκτός από τις αδικοπραξίες τις οποίες υφίστανται ανυποψίαστοι, κύρια της τοκογλυφίας» και επίσης υπογράμμισε:

«Όλοι μέχρι σήμερα οι Κυβερνώντες αποσιώπησαν, με αποτέλεσμα την βαρύτατη παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας περί εσόδων από παράνομες δραστηριότητες καθώς και την ισόποση ζημία του Δημοσίου και όχι μόνον αλλά η Κυβέρνηση προχώρησε στην επανακεφαλαιοποίηση τραπεζών που φέρονται να εμπλέκονται σε ποινικά κολάσιμες πράξεις και αδικοπραξίες σε βάρος των συναλλασσομένων.

Τέλος, πρέπει να αναδειχθεί» και αυτό είπε ο Νίκος Νικολόπουλος : « πριν μερικά χρόνια η επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος επισκέφθηκε τον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημόπουλο και τον ενημέρωσε ότι για πρώτη φορά ο επιχειρηματικός κόσμος είναι σε θέση να εντοπίσει, να τεκμηριώσει και να αποδείξει τις πολλές και σοβαρές χρεώσεις τόκων και προμηθειών πέραν των νομίμων από τις τράπεζες, τόσο σε βάρος των επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών!!!

Στη συνέχεια ανατέθηκε στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Βασιλόπουλο να κάνει προκαταρτική εξέταση ο οποίος απέστειλε γραπτή παραγγελία στο ΣΔΟΕ να ερευνήσει «ποιες παράνομες πτάξεις γίνονται στο τραπεζικό σύστημα, από ποιους σε βάρος ποιών». Το ΣΔΟΕ συνέστησε ειδική επιτροπή εκ τριών διευθυντών του, οι οποίοι, άρχισαν την έρευνα επί των τραπεζικών δανείων 50 επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα που τους χορήγησε ο μηνυτής.

Μετά τις κωλυσιεργίες, και αφού αποφάσισαν ότι αυτοί ανήκουν στο ΣΔΟΕ Αττικής και άρα δεν έχουν δικαιοδοσία να ελέγξουν τις 35 από τις 50 προταθείσες επιχειρήσεις που βρίσκονται εκτός Αττικής, συνέταξαν πόρισμα και βεβαίωσαν τον Άρειο Πάγο ότι δεν εντοπίστηκαν παρανομίες και ότι κάποιες που βρέθηκαν έχουν παραγραφεί…
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ