2013-05-19 13:57:03
Φωτογραφία για Πήλιο: Χιονοδρομικά κέντρα και το καλοκαίρι
Στην προσπάθεια εκμετάλλευσης των χιονοδρομικών κέντρων και το καλοκαίρι, όπως γίνεται στο εξωτερικό, επικέντρωσαν οι ομιλητές συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Πορταριά Πηλίου στα πλαίσια της ελληνογερμανικής συνέλευσης, και που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Δήμους Βόλου και Ζαγοράς-Μουρεσίου, και με τη συνδρομή της Hanns Seidel Stiftung.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας Όλγα Κοτσίνα «η εμπειρία από ανάλογα Χιονοδρομικά Κέντρα του εξωτερικού είναι ότι η εκμετάλλευση των υποδομών διαρκεί όλο το χρόνο. Αυτό είναι το μέλλον. Καθώς τα χιόνια υποχωρούν, η χιονοδρομία παραχωρεί τη θέση της σε άλλες οργανωμένες δραστηριότητες (mountain biking, πεζοπορία, ιππασία, kayaking, rafting, οικολογικές εκδρομές και εκπαίδευση)», πρόσθεσε η κ. Κοτσίνα.

Σύμφωνα με την ίδια «ήδη στη χώρα μας υπάρχουν οργανωμένες εταιρείες που προσφέρουν summer camps για παιδιά με έμφαση τις δραστηριότητες βουνού, ενώ τοπικές υποδομές μπορούν να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτές τις δραστηριότητες προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας».


Ο δήμαρχος Βόλου Παναγιώτης Σκοτινιώτης και ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γιώργος Καλτσογιάννης αναφέρθηκαν στα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει το Πήλιο, για την προώθηση του χειμερινού τουρισμού, ενώ ο επίτιμoς πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο Βόλο Γιώργος Παπαρρίζος μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας των δύο χωρών για την καλύτερη προώθηση του χειμερινού τουρισμού.

aftodioikisi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ