2012-04-04 10:03:01
Φωτογραφία για Ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας ζήτησε ο Βενιζέλος
Για ισότιμη και αμοιβαία επωφελή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή που είχε με τον γερμανό υφυπουργό του Ομοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, στην Ιπποκράτους. «Θέλουμε να ενισχυθεί η σχέση των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, να γίνει αντιληπτό ότι η σχέση αυτή είναι ισότιμη και αμοιβαία επωφελής» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού επεσήμανε ότι η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδος και πως το ισοζύγιο είναι πλεονασματικό υπέρ της Γερμανίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σημείωσε ότι «η παρουσία των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ έντονη».

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι «θέλουμε να είναι παρόντα τα ελληνικά προϊόντα στις γερμανικές αγορές και έτσι θέλουμε να ενισχύσουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες».


Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «πολύ ωραία» την πρωτοβουλία του κ. Φούχτελ που όπως είπε έχει και την «ενθάρρυνση της καγκελαρίου» και η οποία προβλέπει τη βοήθεια σε επίπεδο τεχνογνωσίας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του κράτους, μεταξύ ενός δικτύου δήμου και κοινοτήτων της Γερμανίας με ένα αντίστοιχο δίκτυο της χώρας μας, αναφορικά με ζητήματα δομικών μεταρρυθμίσεων.

«Την στηρίζουμε και εμείς την πρωτοβουλία αυτή. Θέλουμε να έχει αποτελέσματα πρακτικά, στο επίπεδο της πραγματικής οικονομίας», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχήθηκε να πιάσουν τόπο και άλλες πρωτοβουλίες, όπως αυτές με το πρόγραμμα «Ήλιος» για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι πρωτοβουλίες της γερμανικής Ένωσης Βιομηχανιών.

«Πρέπει το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες να είναι ένα κλίμα θετικό, φιλικό, γιατί η σχέση μας δεν είναι μια σχέση χρηματοοικονομική και εμπορική, αλλά μια σχέση πολιτική και ιστορική», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
newsbeast
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ