2013-05-24 01:37:04
Φωτογραφία για Τον Ιούνιο στην Αθήνα η τρόικα
Στις 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η νέα αποστολή των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα από την Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι... ο Πολ Τόμσεν παραμένει επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα.

Ο κ. Ράις επανέλαβε πως το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει στις 31 Μαΐου για να συζητήσει την πρόσφατη έκθεση που συνέταξε η αποστολή του Ταμείου στην Αθήνα και αναμένεται να αποφασίσει την έγκριση της δόσης ύψους 1,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα (αντιστοιχεί στον έλεγχο που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο).

Σημειώνεται ότι στην έκθεση για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος υπογραμμίζεται - κάτι που επανέλαβε και ο κ. Ράις - ότι η Ελλάδα έκανε πρόοδο στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της ωστόσο χρειάζεται να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αντιμετωπίζοντας κυρίως το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.


«Αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στην τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και στην τήρηση όσων προβλέπει», ανέφερε υπογραμμίζοντας τη θέση του Ταμείου ότι για την ολοκλήρωση του προγράμματος, δηλαδή τη μείωση του χρέους, όπως έχει συμφωνηθεί με τους ευρωπαίους εταίρους. «Οι δικές μας εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος», πρόσθεσε.

Για την Κύπρο, ο κ. Ράις είπε ότι τεχνικά κλιμάκια της τρόικας βρίσκονται στη Λευκωσία για τον έλεγχο του προγράμματος, η αποστολή αναμένεται να είναι εκεί προς τα τέλη Ιουλίου, ενώ αναφέρθηκε ξανά στη διαδικασία εξυγίανσης του τραπεζιτικού τομέα.

Τέλος, για τη δικαστική υπόθεση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ είναι ενημερωμένο και εξέφρασε την «απόλυτη εμπιστοσύνη» προς το πρόσωπό της. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ