2013-05-29 11:44:05
Φωτογραφία για Ξεκίνησε η λειτουργία του «Ολοκληρωμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Αττικής» που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από 31 βουλευτές
Με τη λειτουργία της Διαδικτυακής πύλης www.athensattica.com και www.athensattica.gr, παρουσία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταχωρήσεις, διαφημιστικές ταινίες και εφαρμογές για smart phones, ξεκινά το... Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, που παρουσίασε τη Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ιωάννης Σγουρός στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Σκοπός του προγράμματος, που απευθύνεται στις αγορές της Αγγλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ρωσίας, είναι η ανάδειξη της Περιφέρειας Αττικής σε έναν από τους ελκυστικότερους «city break» προορισμούς, είδος στο οποίο η Αθήνα υστερεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

«Η Αθήνα χρειάζεται μια νέα θετική εικόνα», τόνισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, εστιάζοντας στη διαμόρφωση κοινής στρατηγικής ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και τις περιφέρειες, με στόχο τη σωστή προβολή ολόκληρης της Ελλάδας.


Το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 6.942.149 ευρώ προ ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από κοινοτικό κονδύλι που είχε εξασφαλιστεί από την προηγούμενη περιφερειακή διοίκηση «με πόρους των ΕΣΠΑ που εάν δεν χρησιμοποιούνταν άμεσα για την τουριστική προβολή της Αττικής, θα τους χάναμε», δήλωσε ο κ. Σγουρός.

Η δράση προκηρύχθηκε ως ανοικτός διεθνής διαγωνισμός για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2009, με ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού στις 15 Αυγούστου 2009 και τη συμμετοχή μόνο δύο υποψηφίων αναδόχων. Ο διαγωνισμός επαναπροκηρύχθηκε τον Απρίλιο του 2010, με ημερομηνία διεξαγωγής στις 23 Ιουνίου 2010 και τη συμμετοχή επτά υποψηφίων αναδόχων. Μειοδότης και ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η εταιρεία McCann Erickson Διαφημιστική ΑΕ.

Η Διαδικτυακή πύλη της Περιφέρειας που διατίθεται σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά) και μέχρι τον Ιούνιο θα ενισχυθεί με άλλες τέσσερις (γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά), λειτουργεί πέντε μήνες και έχει φιλοξενήσει πάνω από 130.000 επισκέπτες.

Το περιεχόμενό της ξεπερνά τις 100.000 λέξεις, ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση και για την προώθησή της χρησιμοποιήθηκαν banner καμπάνιες στις συγκεκριμένες αγορές, που έφεραν πάνω από 144.000 clicks, ενώ σχεδιάστηκε ειδική SEM καμπάνια στο Google για τους τουρίστες city break προορισμών.

Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής απέκτησε παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως το Facebook (όπου διενεργείται σχετικός διαγωνισμός), Pinterest και Instagram, καθώς και το κανάλι της στο youtube, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί εφαρμογή για smart phones που θα λειτουργεί ως «ηλεκτρονικός προσωπικός ξεναγός» για τη διευκόλυνση του επισκέπτη.

Δημιουργήθηκαν επίσης 11 θεματικές διαφημιστικές ταινίες σε έξι γλώσσες και 11 καταχωρήσεις, που παρουσιάζουν ταξιδιωτικές εμπειρίες στην Αττική και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Η προβολή των ταινιών έγινε από το ταξιδιωτικό κανάλι Travel Channel, ενώ μέσω του site του καναλιού πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός, ο οποίος πρόσθεσε 16.000 επαφές στη βάση δεδομένων της Περιφέρειας. Μεγάλο μέρος του προγράμματος, που έχει σύνθημα «The greatest live of your life» (το καλύτερο live της ζωής σου/σας), επικεντρώνεται στη διαδικτυακή παρουσία, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ το 67% των τουριστών χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να οργανώσει το ταξίδι του, μόλις το 10% των επισκεπτών της Αθήνας κατόρθωσαν να βρουν κάποιες πληροφορίες για το ταξίδι τους στην Αττική.

Αναφερόμενος στις ενέργειες που θα αναπτυχθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2013, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της McCann Athens κ. Πάνος Βατσής, επισήμανε τα ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) με τη συμμετοχή δημοσιογράφων και tour operators, σειρά εκδηλώσεων στην Αθήνα για την αναβάθμιση του Κλασικού Μαραθωνίου και ενέργειες σε συνεργασία με την Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής - Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), όπως η διοργάνωση του Φεστιβάλ Αργοσαρωνικού, για την ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης στα νησιά της Περιφέρειας.

forkeratea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ