2013-05-30 23:11:04
Φωτογραφία για Συρία: Ο Άσαντ ανακοινώνει παραλαβή S-300
Παραδόθηκε στη Συρία το πρώτο ρωσικό φορτίο εξελιγμένων συστημάτων αεράμυνας, όπως εμφανίζεται να δηλώνει... ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ. Στη συνέντευξή του στο λιβανέζικο κανάλι της Χεζμπολάχ, η οποία θα μεταδοθεί απόψε, ο Άσαντ σημειώνει ότι θα ακολουθήσουν και άλλα ρωσικά φορτία S-300. 

Η συνέντευξη δόθηκε στο Al Manar και σε αναφορές του καναλιού πριν τη μετάδοσή, ο Άσαντ εμφανίζεται να δηλώνει ότι η Δαμασκός «έχει παραλάβει το πρώτο φορτίο ρωσικών S-300, και το υπόλοιπο πρόκειται να φτάσει σύντομα».

Το Ισραήλ ανέφερε ότι «ελέγχει την αναφορά», σύμφωνα με ανώνυμο αξιωματούχο της ισραηλινής κυβέρνησης που επικαλείται το Reuters. Το Ισραήλ έχει προσπαθήσει να πιέσει να μην παραδοθούν S-300 στη Συρία και την Τρίτη ανέφερε πως δεν είχαν φτάσει ακόμη φορτία προς τη Δαμασκό. Παράλληλα, η Μόσχα κατηγόρησε την συριακή αντιπολίτευση ότι με την στάση της προσπαθεί να τορπιλίσει την πρωτοβουλία για ειρηνευτική διάσκεψη. Αναφερόμενος στον όρο των αντικαθεστωτικών για απομάκρυνση του Άσαντ, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε πως «δημιουργείται η εντύπωση ότι ο Εθνικός Συνασπισμός και οι περιφερειακοί του σπόνσορες κάνουν ό,τι μπορούν για να μην ξεκινήσει διαδικασία πολιτικής λύσης και να επιτύχουν στρατιωτική επέμβαση στη χώρα».
citypress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ (29 ΜΑΙΟΥ 1453)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ (29 ΜΑΙΟΥ 1453)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ