2013-05-31 00:13:03
Φωτογραφία για Ευ. Βενιζέλος: Ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας η μικρή επιχείρηση
«Ραχοκοκκαλιά» της ελληνικής οικονομίας, χαρακτήρισε τη μικρή επιχείρηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ... στην Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνάντηση, στην οποία μετείχαν και στελέχη του κόμματος, που ασχολούνται με τον τομέα αυτόν, «συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που απασχολούν τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνιστούν την καθημερινή αγωνία της ελληνικής αγοράς, αγωνία που συνδέεται όχι μόνο με την αντοχή των μικρών επιχειρήσεων, αλλά και με τη διαφύλαξη υφιστάμενων θέσεων εργασίας».

Ειδικότερα, σε δήλωση που έκανε στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «η μικρή επιχείρηση ήταν και θα είναι και στο νέο μοντέλο ανάπτυξης η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, ο χώρος στον οποίο μπορεί να ανθίσει πραγματικά η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, η συνεργασία, να διαφυλαχθούν οι υπάρχουσες, αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας». Σημείωσε δε ότι «είναι υποχρέωση του κράτους να ξεπεράσει όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, να διαμορφώσει το κατάλληλο και διορατικό φορολογικό και ασφαλιστικό πλαίσιο και να στηρίξει την καλή συνεργασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος με τη μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση».


Στη συνάντηση, το πρώτο θέμα που τέθηκε αφορούσε στον ΟΑΕΕ και κυρίως το ΤΕΒΕ, βάσει και των σχετικών πρωτοβουλιών του ΠΑΣΟΚ, το οποίο «παρενέβη για την αποτροπή της δραστικής μείωσης των συντάξεων».

Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ασφάλιση ανεργίας των επαγγελματοβιοτεχνών, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων, «ώστε να μην υπάρχουν ανασφάλιστοι και ακάλυπτοι Έλληνες πολίτες» και κυρίως τα ζητήματα εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, που «πρέπει να εναρμονιστούν με τις πραγματικές δυνατότητες των επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Βενιζέλος τόνισε τον ρόλο της ΓΣΕΒΕΕ ως κοινωνικού εταίρου και τη μεγάλη συμβολή της στη σύναψη της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θέση του Κινήματος για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, που «συμπίπτει με την προσέγγιση της ΓΣΕΒΕΕ» και την ευχαρίστησε για την ολοκληρωμένη μελέτη της σε σχέση με τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, κεντρικό θέμα αποτέλεσε και «η ανάγκη άμεσης μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, σύμφωνα και με την πρόταση που έχει διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ» και επίσης συζητήθηκε η σχέση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, «ώστε να διασφαλίζεται η πρόσβαση των μικρών επιχειρήσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα (Τειρεσίας, εγγυητικές επιστολές, ρυθμίσεις δανείων κλπ)».

Δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθά

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ, Γιώργος Καββαθάς, δήλωσε ότι στο πλαίσιο των συναντήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, μετέφερε και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, το κλίμα της πραγματικότητας της πλειοψηφίας, όπως είπε, των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρών και των πολύ μικρών επιχειρήσεων. Ειδικότερα, τόνισε ότι «η κατάσταση είναι αντιστρόφως ανάλογη με το κλίμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση» και υποστήριξε ότι στην πραγματική οικονομία «η ευημερία των αριθμών δεν φαίνεται ούτε στον ορίζοντα». Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει, ως μέλος της συγκυβέρνησης, τις θέσεις της ΓΣΕΒΒΕ.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ο κ. Καββαθάς ανέφερε ότι υπάρχει ταύτιση των προτάσεων της ΓΣΕΒΕΕ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αναφορικά δε με το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Καββαθάς είπε ότι έγινε ξεκάθαρη η τοποθέτηση της ΓΣΕΒΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων ότι η μείωση από 23% σε 13% θα μετακυληθεί ολόκληρη στην κατανάλωση.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O άνδρας ανακάλυψε!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O άνδρας ανακάλυψε!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ