2013-05-31 00:22:04
Φωτογραφία για Έκκληση / Καταγγελία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού
59χρονος ασθενής του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικούδέχτηκε χθες, 30/05/2013, την επίσκεψη συνεργείου της ΔΕΗ για να του κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα. Ο ασθενής μας αντέδρασε και το συνεργείο αποχώρισε για να επιστρέψει μετά από λίγη ώρα με την συνοδεία 4 (!) αστυνομικών. Οι αστυνομικοί «απείλησαν» τον ασθενή μας ότι εάν δεν σταματήσει να «αντιστέκεται» ίσως του γίνει μήνυση, με αποτέλεσμα να πάει στο τμήμα και να κάτσει εκεί μέχρι το επόμενο πρωί, ωσότου εκδικαστεί το αυτόφωρο. Μετά αυτόν τον εκφοβισμό, το συνεργείο προχώρησε στην διακοπή του ρεύματος, παρότι ο ασθενείς μας προσπαθούσε να τους εξηγήσει την δύσκολη οικονομική, φυσική και ψυχολογική κατάστασηπου βρίσκεται. Ο ασθενής μας είναι μακροχρόνια άνεργος, για 5 συνεχή χρόνια, πάσχει από διαγνωσμένη κατάθλιψη και εκφυλιστική ρευματοειδή αρθρίτιδα. Πρόκειται για έναν κατατρεγμένο άνθρωπο που στα 59 του χρόνια βρέθηκε στην δυσχερή θέση να του πληρώνει το ενοίκιο ο 85χρονος πατέρας του, με τα λίγα χρήματα που παίρνει της σύνταξης του
. Ο ασθενής μας χρωστάει 40,000 ευρώ στην εφορία από την προηγούμενη επαγγελματική του ενασχόληση, ως ελεύθερος επαγγελματίας. Στην ΔΕΗ το χρέος έχει φτάσει στα 2,075 ευρώ. Παρότι είναι άπορος, λόγο του παραπάνω χρέους, αδυνατεί να βγάλει βιβλιάριο της πρόνοιας με αποτέλεσμα να μην έχει κανένα ΑΠΟΛΥΤΟΣ εισόδημα από οπουδήποτε και να σιτίζεται από τα συσσίτια της ενορίας του.

Όλα τα παραπάνω τα εξήγησε στην αρμόδια υπάλληλο της ΔΕΗ στην περιοχή του, και μόνο που δεν τον πέταξαν έξω από τα γραφεία τους. Παράλληλα τόνισε στην υπάλληλο ότι δεν μπορεί να κάνει διακανονισμό γιατί πολύ απλά δεν έχει τα λεφτά για να πληρώσει ακόμα και το μειωμένο ποσό, ακόμα και σε δόσεις.

Θέτουμε λοιπόν ανοιχτά το ερώτημα στην ΔΕΗ, που ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τριμήνου για το 2013 49.3 εκατομμύρια ευρώ, τι πρέπει να κάνει αυτός ο άνθρωπος που έχει βρεθεί σε αυτή την τόσο δυσχερή θέση; Θα τον αφήσουμε να πεθάνει; Ή θα τον πετάξουμε στον δρόμο σαν το σκυλί; Με ποιο δικαίωμα η ΔΕΗ ρίχνει άλλη μια – την τελειωτική ενδεχομένως – σφαλιάρα σε αυτόν τον άνθρωπο;

Καλούμε όλους τους πολίτες να μας βοηθήσουν να αντισταθούμε, όλοι μαζί, και να σταματήσουμε ΑΜΕΣΑ αυτή την ΒΑΡΒΑΡΗ πράξη. Καλούμε όλους τους πολίτες να επικοινωνήσουν μαζικά με την ΔΕΗ και να απαιτήσουν να επανασυνδεθεί ΑΜΕΣΑ το ηλεκτρικό ρεύμα στον άνθρωπο αυτόν. Παράλληλα ζητάμε από όλους σαν τονίσετε ότι το ίδιο ακριβώς πρέπει να γίνει και για τις άλλες δεκάδες χιλιάδες πολίτες που ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτού του είδους οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ. Δικαίωμα στην ζωή έχουμε όλοι μας, όχι μόνο αυτοί που έχουν να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ!

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

mki-ellinikou.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Moto X
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Moto X
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ