2013-05-31 21:05:03
Φωτογραφία για Το ήξερες ότι το κινητό σαμποτάρει τη φρεσκάδα της επιδερμίδας σου;
Μάθε αυτή και άλλες τρεις αλήθειες που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις νεανική την επιδερμίδα σου.

«Επεκτατική», η καλύτερη πολιτική 

Μια καλή συμβουλή είναι να επεκτείνεις την περιποίηση προσώπου, τόσο στο λαιμό, όσο και στο ντεκολτέ. Συχνά παραμελούμε να περιποιούμαστε αυτές τις περιοχές, παρ’ όλο που είναι το ίδιο εκτεθειμένες με το πρόσωπο σε κινδύνους όπως η ηλιακή ακτινοβολία. Το αποτέλεσμα; Ο χρόνος να αφήνει «ανενόχλητος» τα σημάδια του. Την επόμενη φορά που θα βγεις, μην ξεχάσεις να βάλεις λίγη αντηλιακή τόσο στο λαιμό, όσο και στο ντεκολτέ σου.

Πλύνε τακτικά τα πινέλα σου

Κι όμως, μη σου φαίνεται περίεργο. Τα πινέλα, ειδικά αυτά που χρησιμοποιούμε για να βάλουμε ρουζ, πρέπει να πλένονται τουλάχιστον κάθε 3 εβδομάδες, γιατί διαφορετικά αναπτύσσονται βακτήρια και κινδυνεύουμε από μολύνσεις. Πλύνε, λοιπόν, τα πινέλα σου με ένα απλό σαμπουάν και άφησέ τα να στεγνώσουν. Την επόμενη φορά που θα τα χρησιμοποιήσεις, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς.


Το κινητό σου δεν είναι τόσο αθώο

Πήρες τη φίλη σου για δύο λεπτά και καταλήξατε να μιλάτε δύο ώρες. Πιάστηκε το χέρι σου, άσε που έχεις και να μαγειρέψεις. Τί κάνεις λοιπόν; Καταφεύγεις στη συνηθισμένη λύση δηλαδή, ακουμπάς το τηλέφωνο στο μάγουλό σου και το στηρίζεις με τον ώμο σου. Για ξανασκέψου το… μπορεί το τηλέφωνο να είναι καθαρό, αλλά η πίεση που ασκείται στο δέρμα του προσώπου έχει βλαβερές συνέπειες για την επιδερμίδα σου. Από την πίεση και την τριβή μπορεί να προκληθούν φθορές στην επιφάνια της επιδερμίδας, απόφραξη πόρων ως και μικρά εγκαύματα. Αν λοιπόν δε μπορείς να κόψεις τη συνήθεια του να στηρίζεις το τηλέφωνο στον ώμο, τότε καλύτερα πάρε ένα hands-free ή μίλα σε ανοιχτή ακρόαση.

Διάλεξε το κατάλληλο προϊόν 

Σου είπε η φίλη σου για μια καταπληκτική κρέμα και τρέχεις να τη δοκιμάσεις; Λάθος! Όπως λέει η Δρ Μπάουμαν, συγγραφέας του βιβλίου «The Skin Type Solution», ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχουμε, χρειαζόμαστε την αντίστοιχη φροντίδα. Έτσι, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα φρόντισε να χρησιμοποιείς ένα καθαριστικό προσώπου με σαλικυλικό οξύ, ενώ αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα καλύτερα να στραφείς σε πιο κρεμώδη καθαριστικά. Τώρα, αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή, επικεντρώσου στη σωστή ενυδάτωση χρησιμοποιώντας κάθε βράδυ κρέμες νυκτός. Αν πάλι ανήκεις στην πιο συχνή κατηγορία κι έχεις μεικτή επιδερμίδα, χρησιμοποίησε ένα καθαριστικό σε μορφή αφρού για λιπαρές επιδερμίδες, και βάλε αρκετή ενυδατική στις περιοχές που χρειάζεται.
faysbook.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ