2013-06-02 14:21:12
Φωτογραφία για Πάτρα: Γίνεται ξανά πεζόδρομος η παραλιακή του Pίου
Επανέρχονται τα προσωρινά μέτρα πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού στο Ρίο και το φετινό καλοκαίρι. Η δημοτική αρχή έμεινε ικανοποιημένη από την περυσινή εφαρμογή του μέτρου και ετοιμάζεται να προτείνει την εκ νέου εφαρμογή του σε προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.Η πρόθεση του αντιδημάρχου Εργων και Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων, Βασίλη Λοτσάρη, είναι να εισηγηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να λειτουργήσει η πεζοδρόμηση στο μοτίβο που λειτούργησε και πέρυσι.

«Τέτοιου είδους προσπάθειες που αντιβαίνουν στη συνήθεια είναι γεγονός ότι συναντούν κάποια δυσκολία» δήλωσε στην «Π» ο Β. Λοτσάρης και εξέφρασε τη γνώμη ότι θυμούνται όλοι στο Ρίο τι είχε συμβεί πέρυσι, όταν παιζόταν το παιχνίδι «κλέφτες και αστυνόμοι». Ο αντιδήμαρχος εκτιμά ότι φέτος θα γίνει πιο αποδεκτή η πεζοδρόμηση.

Το μέτρο προέβλεπε πέρυσι την τη μετατροπή της οδού Ποσειδώνος σε πεζόδρομο (από τη Μικράς Ασίας μέχρι την Αγίου Γεωργίου), ξεσηκώνοντας τις αντιδράσεις μερίδας επαγγελματιών της περιοχής.


Τα κυκλοφοριακά μέτρα που είχε εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο, με την προοπτική να ισχύσουν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, ήταν τα εξής:

1) Οδός Ποσειδώνος: Α. Μετατροπή της οδού σε πεζόδρομο, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μικράς Ασίας και Αγίου Γεωργίου. Β. Αναιρείται η υπάρχουσα μονοδρόμηση της οδού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Χοϊδά και Ηρώων Πολυτεχνείου. Γ. Οριοθέτηση χώρων στάθμευσης δικύκλων.

2) Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου: Α. Αναίρεση της μονοδρόμησης της οδού και μετατροπή της σε οδό διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορίας, με ταυτόχρονη απαγόρευση στάσης-στάθμευσης εκατέρωθεν της οδού. Β. Τοποθέτηση εμποδίων επί της οδού στην διασταύρωσή της με την οδό Ποσειδώνος, λόγω πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού.

3) Οδός Αγίου Γεωργίου: Παραμένει μονόδρομος με κατεύθυνση καθόδου (από την οδό Ζαΐμη προς την οδό Ποσειδώνος) και ταυτόχρονη εκατέρωθεν απαγόρευση της στάσης-στάθμευσης, λόγω στενότητας.

4) Οδός Ζαΐμη: Παραμένει οδός διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορίας.

5) Οδός Ηρώων Πολυτεχνείου: Αναίρεση της μονοδρόμησης της οδού στο τμήμα της από την οδό Ποσειδώνος μέχρι την οδό Χοϊδά και μετατροπή της σε οδό διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορίας.

6) Οδός Χοϊδά: Αναίρεση της μονοδρόμησης της οδού και μετατροπή της σε οδό διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορίας.

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ