2013-06-02 17:44:03
Φωτογραφία για Μέρκελ: «Όχι» σε εκχώρηση περισσότερων εξουσιών στην Κομισιόν
Την αντίθεσή της σε μια πιθανή εκχώρηση περισσότερων εξουσιών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ενώ τάσσεται υπέρ της στενότερης συνεργασίας μεταξύ των χωρών – μελών της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική.

«Δεν βλέπω καμιά ανάγκη τα επόμενα χρόνια να δοθούν περισσότερες εξουσίες στην Επιτροπή», αναφέρει η Μέρκελ σε συνέντευξή της στο εβδομαδιαίο περιοδικό Spiegel, μέρος της οποίας προδημοσιεύθηκε σήμερα.

Τονίζει επίσης πως συμφωνεί με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ότι τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. πρέπει να συνεργάζονται στενότερα όσον αφορά οικονομικά θέματα.

Το Βερολίνο υποστήριζε πάγια το να καταστεί η Κομισιόν ισχυρότερη, όμως η εδρεύουσα στις Βρυξέλλες Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δει την επιρροή της να εξασθενεί κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους, ενώ η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, είναι αυτή που όλο και περισσότερο παίρνει τις αποφάσεις.


Στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Παρίσι την Πέμπτη η Μέρκελ και ο Ολάντ ζήτησαν να υπάρξει στενότερη οικονομική συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν μια έγγραφη κοινή πρόταση για την μελλοντική οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη στους ηγέτες των υπολοίπων κρατών της Ε.Ε. ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.

Η συνέντευξη της Άγκελα Μέρκελ δημοσιεύεται μερικές ημέρες αφότου η Γερμανία και άλλα κράτη - μέλη τάχθηκαν ανοικτά εναντίον της επιβολής υψηλών δασμών στις εισαγωγές ηλιακών συλλεκτών που παράγονται στην Κίνα, υποσκάπτοντας τις προσπάθειες των Βρυξελλών να ασκήσει πιέσεις στο Πεκίνο για τις εμπορικές του πρακτικές. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ