2013-06-07 10:45:04
Φωτογραφία για Τι κοινό θέλουν Ρώσοι - Κινέζοι στην Ελλάδα
Για ποια δημόσια επιχείρηση ενδιαφέρονται τόσο ρωσικά όσο και κινεζικά επενδυτικά σχήματα.

Οι Ρώσοι της GAZPROM πιέζουν για την ΔΕΠΑ και δείχνουν ότι θα επιδιώξουν ως την τελευταία στιγμή την εξαγορά της. Με κάθε μέσο και κάθε αντάλλαγμα. Στο πλαίσιο αυτό, οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τη Μόσχα αναφέρουν ότι οι ιθύνοντες της Gazprom υπόσχονται ότι αν εξασφαλίσουν την ΔΕΠΑ, θα φέρουν υποψήφιο και για την «μικρή ΔΕΗ».

Μια και ο λόγος στην τελευταία, όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και μια ακόμα πληροφορία, που την «ενδιαφέρει» άμεσα. Σύμφωνα με αυτή και οι Κινέζοι φέρονται να ενδιαφέρονται για την «μικρή ΔΕΗ». Για την ακρίβεια, το ενδιαφέρον τους εκτείνεται ευρύτερα στον ενεργειακό κλάδο, αλλά επειδή η ΔΕΗ είναι αυτή που προετοιμάζεται, για να βάλει «πωλητήριο», έχουν αρχίσει να ρίχνουν βλέμματα και σε αυτή.

Σύμφωνα, ωστόσο, με συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές στην Αθήνα, σχετικά με τις αληθινές προθέσεις του Πεκίνου, στην πραγματικότητα «καίγεται» μόνο για τον ΟΛΠ και κοιτάει και προς το νέο αεροδρόμιο στην Κρήτη, την υλοποίηση - κατασκευή του οποίου θα ήθελε να αναλάβει. Επίσης ενδιαφέρεται και για τον ΟΛΘ, αρκεί αν μην υιοθετηθεί η μέθοδος των παραχωρήσεων, για την οποία δεν θέλουν ούτε να ...ακούν.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ