2013-06-07 10:53:04
Φωτογραφία για Τί άλλο θα σκεφτούν για να μας πάρουν τα λεφτά;
H «Ημερησία.gr» δημοσιεύει με ποιον τρόπο επιβάλλονται τα αναδρομικά πρόστιμα στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ αποκαλύπτοντας τις απαιτήσεις του Τελωνείου προς τη Διεύθυνση Μεταφορών η οποία αναγκάζεται να «προσαρμόζει» τις οδηγίες ρύπων στα αυτοκίνητα με τέτοιο τρόπο ώστε να εισπραχθούν τα αναδρομικά πρόστιμα χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στην άλλη Υπηρεσία!

Από την άλλη μεριά σε κατάσταση πανικού βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό έμποροι ΙΧ αλλά και ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τα αναδρομικά πρόστιμα που επιβάλλουν και εισπράττουν τα τελωνεία.

Η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr» δημοσιεύει αποκλειστικά τα επίσημα έγγραφα που απέστειλαν οι δύο Υπηρεσίες μεταξύ τους βάσει των οποίων η Διεύθυνση Μεταφορών «συνετίζεται» στις εντολές του Τελωνείου «αλλάζοντας» την Οδηγία Ρύπων που ανήκει κάποιο αυτοκίνητο «προκειμένου να μη θεωρηθεί ότι η Υπηρεσία τους κωλυσιεργεί σε βάρος του Δημοσίου!» αν και εκτιμά πως τεχνικά το όχημα υπερκαλύπτει την μεταγενέστερη Οδηγία που είχε χαμηλότερους εισαγωγικούς δασμούς.


Ειδικότερα σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της Διεύθυνσης Μεταφορών με ημερομηνία 31/5/2013 αναφέρεται χαρακτηριστικά πως: «Η Υπηρεσία μας με το αρ. Πρωτ. 110409/20-9-2004 έγγραφο χορήγησε Βεβαίωση περί υπαγωγής του ΙΧΕ αυτοκινήτου στην οδηγία 68/69 ΕΕ. Το Τελωνείο Αθηνών με την αρ. Πρωτ. ΕΜΠ 32/16-1-2006 ζήτησε από την Υπηρεσία μας την Επανέκδοση της Βεβαίωσης Οδηγίας Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Οχημάτων με αριθμ. Πρωτ. 110409/20-9-2004, διότι θεώρησε ότι το εν λόγο όχημα πληρούσε εκ κατασκευής την Οδηγία 96/69 (94/12ΕΕ) -περί αντιρρυπαντικής τεχνολογίας- και όχι την 98/69ΕΕ βάσει της οποίας χορηγήθηκε η βεβαίωση της Υπηρεσίας μας ισχυριζόμενο ότι κατά τον εκτελωνισμό το Ελληνικό Δημόσιο στερείται εσόδων. Υστερα από το παραπάνω έγγραφο του Τελωνείου Αθηνών η Υπηρεσία μας με το ΕΜΠ 16/02-2-2006 έγγραφο ενημέρωσε το Τελωνείο Αθηνών ότι η ανάκληση της 110409/20-9-2004 βεβαίωσης θα πραγματοποιηθεί «προκειμένου να μη θεωρηθεί ότι η Υπηρεσία μας κωλυσιεργεί σε βάρος του Δημοσίου», ενώ διατηρούσε την εκτίμηση ότι τεχνικά υπερκαλύπτει και την Οδηγία 98/69ΕΕ. Ετσι η Υπηρεσία μας χορήγησε την με αρ. Πρωτ. 109157/03-2-2006 -ταυτάριθμη- βεβαίωση, βεβαιώνοντας την υπαγωγή του ανωτέρω οχήματος στην Οδηγία 96/69ΕΕ όπως όριζε το Τελωνείο Αθηνών με το έγγραφο του».

Αλαλούμ!

Βάσει των επίσημων εγγράφων αποδεικνύεται και έμπρακτα το αλαλούμ που επικρατεί στα Τελωνεία αλλά και στις Διευθύνσεις Μεταφορών καθώς από τη μία μεριά οι πρώτοι επιβάλλουν αναδρομικά πρόστιμα σε αυτοκίνητα που μπορεί να έχουν αλλάξει ιδιοκτήτες πάνω από 5 φορές και από την άλλη ζητούν από τις Διευθύνσεις Μεταφορών να καλύψουν με οποιοδήποτε τρόπο τις ατασθαλίες τους! Βέβαια μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρουν και τα στελέχη των Διευθύνσεων Μεταφορών που για να μην θεωρηθεί πως κωλυσιεργούν σε βάρος του Δημοσίου αλλάζουν μέχρι και τις Οδηγίες Ρύπων αγνοώντας τα επίσημα έγγραφα των εργοστασίων παραγωγής υποταγμένες στις εντολές των τελωνείων...
topstory.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ