2013-06-11 08:00:10
Φωτογραφία για H λογοκρισία παρούσα, η ντροπή απούσα!!!
Απίστευτο, και όμως αληθινό!

Το ΓΕΑ με απόφασή του εκδοθείσα την 22 Απριλ. 2013, απαγορεύει την πώληση από το πρατήριο της της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α)  του βιβλίου ΄΄ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΑΕΤΩΝ΄΄ του Αντιπτεράρχου (Ι) ε.α κυρίου Παναγιώτη Η. Μπαλέ, με τον ισχυρισμό ότι στο βιβλίο διατυπώνονται εκτιμήσεις, αντιλήψεις, συμπεράσματα και αξιολογήσεις που απηχούν προσωπικές απόψεις και βιώματα του συγγραφέα από τον υπηρεσιακό του βίο και ως τέτοια δεν είναι εφικτό να αποτελούν επίσημη θέση της Π.Α, η οποία οφείλει να μην οιοθετεί απόψεις πέραν των συγκεκριμένων  δογμάτων της. Ώστε έτσι λοιπόν, το βιβλίο των τετρακοσίων σελίδων του εξαίρετου συναδέλφου και συγγραφέα γραμμένο με μόνο οδηγό το αιώνιο αξίωμα του Σοφοκλή ΄΄θαρσείν τ΄αληθή λέγειν΄΄ παρουσιάζεται στην απόφαση του ΓΕΑ ως ένα απλό βιογραφικό σημείωμα και ως τέτοιο ασήμαντο και άνευ αξίας κείμενο δεν αφορά κανέναν εκτός από τον ίδιο τον συντάκτη του.


Οποίον αίσχος και εμετική υποκρισία! Κατ΄ αρχάς, προς τι αυτή η μετά εξάμηνο από την έκδοση του υπ΄ όψιν βιβλίου όψιμη πρεμούρα καθώς και η καταγέλαστη προσπάθεια υποβάθμισής του; Μήπως η θριαμβευτική υποδοχή και πρωτοφανής αποδοχή του από μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού πέραν της αεροπορικής οικογένειας, λόγω του βαρυσήμαντου αποκαλυπτικού περιεχομένου, θορύβησε μερικούς, βλέποντας κατά την εκλαϊκευμένη κάποια άπλυτα να βγαίνουν επικινδύνως στη φόρα; Κάτι τέτοιο προδίδει ο πανικός τους που τους οδήγησε στην απονενοημένη έκδοση και κοινοποίηση της επίμαχης απόφασης. Παρένθεση. Παρεμπιπτόντως στη μνήμη μου έρχεται απρόσκλητα το λεχθέν εις ανύποπτον χρόνον από επίσημα ηγετικά χείλη: ΄΄ Η Πολεμική Αεροπορία πρέπει να ντρέπεται για την εμπλοκή της στον ΄΄εμφύλιο΄΄. 

ΣΗΜ: Αυτό βέβαια είναι από άλλο επεισόδιο, αλλά βόλευε τον γράφοντα στην παρούσα αφήγησή μας. Κλείνει η παρένθεση. 

Ο γράφων πράγματι βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς. Τη λογοκρισία με τη δημοκρατία λειτουργούσα ( ή μήπως όχι ;), τον αστείο νεολογισμό ημιμαθών γραφειοκρατών περί συγκεκριμένων δογμάτων ( πόσα άραγε;) της Π.Α, ή την εξόφθαλμη διαστρέβλωση της αλήθειας του περιεχομένου του βιβλίου που κυριολεκτικά σπάει κόκκαλα, δι΄ ο και σφόδρα ενοχλούσα, ή την αμφισβήτηση των πλήρως τεκμηριωμένων και ατραντάχτων ντοκουμέντων που ρίχνουν άπλετο φως στα γεγονότα μιας ταραγμένης εποχής ιδιαίτερης για την Π.Α  και γενικότερα για την πατρίδα μας, στοιχεία βάσει των οποίων είναι αριστοτεχνικά και κυρίως αντικειμενικά και χωρίς πάθος δομημένο το επίμαχο βιβλίο, καθιστάμενο πολύτιμο εργαλείο για τον μελετητή και ιστορικό του μέλλοντος, αλλά και διδακτικό για τους επιγενομένους και το ευρύτερο κοινό; Ο μέγας Οδ. Ελύτης νομπελίστας και υμνητής του γαλάζιου μας Αιγαίου διαμηνύει: ΄΄ Την αλήθεια τη ΄΄φτιάχνει΄΄ κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμμα΄΄.  Απεδείχθη περίτρανα πως το επικρατούν άθλιο σύστημα δεν ανέχεται αυτή την αλήθεια ούτε ασφαλώς την υπεροχή και αξία. Αιδώς Αργείοι! Οι ΄΄Ηρόστρατοι΄΄ της Π.Α οι οποίοι ασέλγησαν ασυστόλως και κατά συρροήν επ΄ αυτής και αμαύρωσαν την ένδοξη, ιστορία της, συνεχίζουν χωρίς  τύψεις, χωρίς ντροπή και σήμερα ακόμη να προκαλούν και να αυθαδιάζουν. Δικαίωμά τους να εκτίθενται ως επαγγελματίες πορνευτές κάθε έννοιας ηθικής ως μοναδικοί ανέκαθεν διακριθέντες στο άθλημα αυτό. Όπως ασφαλώς και δικαίωμά μας να μην αφήνουμε ατιμώρητη κάθε εμφάνιση θρασύτητας, απρέπειας και υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Αναρωτιέται κανείς ευλόγως:

Από πότε διώκεται κάποιος και μόνο επειδή η αλήθεια του δεν συμβαδίζει με την κυρίαρχη σκοταδική σκέψη συστημική σκέψη ενός διαχρονικά στυγνού Διευθυντηρίου που θέλει πάντα αυτόν τον πολυβασανισμένο πλην περήφανο λαό υποχείριο και αιχμάλωτο των δικών του ανομολόγητων σκοπιμοτήτων και επιδιώξεων. Αυτό κι αν είναι όχι μόνο γκεμπελισμός και αδίστακτη λογοκρισία, αλλά και φασισμός του κερατά!

Το λιγότερο που έχουν να κάνουν αυτοί που συνέταξαν την λίαν επιεικώς απαράδεκτη απόφαση και κυρίως οι συνήθεις ύποπτοι υποβολείς και κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία ηθικοί αυτουργοί και εμπνευστές της, αφού αποσύρουν πάραυτα την απαγορευτική ντιρεκτίβα, να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από τον ΑΠΤΧΟ (Ι) ε.α Παν. Η. Μπαλέ, διακεκριμένον άνδρα σπανίου ήθους και ακεραιότητος χαρακτήρος, ο οποίος καθ΄όλη την αεροπορική διαδρομή του τίμησε όσο λίγοι το αξίωμά του και ωφέλησε πολλαπλώς τόσο τα συμφέροντα της Π.Α όσο και της Χώρας γενικώτερα, υπηρετώντας ευόρκως και ανιδιοτελώς, με μόνο τίμημα για την ανεκτίμητη προσφορά του την αχαριστία και εν τέλει τον αποκεφαλισμό του υπό του ιδίου αχρείου συστήματος της μισαλλοδοξίας και μικροψυχίας, όχι μόνο γιατί διαστρέβλωσαν αυτά που έγραψε, αλλά γιατί αμφισβήτησαν το αναφαίρετο δημοκρατικό του δικαίωμα να τα γράψει. Άλλως θα παραδοθούν εις την χλέυην της ελληνικής κοινωνίας, την αιώνια καταισχύνη απολαμβάνοντες, θυμίζοντας τους εν ταυτώ πως όταν η αναίδεια συναντά την ασημαντότητα, τότε γεννιέται το απύθμενο θράσος. Είτε τους αρέσει είτε όχι, η αλήθεια θα θριαμβεύσει και όπως ο χρυσός πάντα θα λάμπει και κάθε ψέμμα και ασχήμια θα ξεσκεπάζει.  

  ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΡΗΣ

ΥΠΤΧΟΣ (Ι) ε.α
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ