2013-06-17 11:57:03
Φωτογραφία για Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τον Δήμαρχο Ηρακλείου
Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Εφετείου για την πολύκροτη υπόθεση αδειοδότησης του εμπορικού κέντρου Τάλως στο Ηράκλειο. Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή μαζί με τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Περυσινάκη και Ηρακλειώτη επιχειρηματία, για παράβαση καθήκοντος, οι δύο πρώτοι και ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος ο δεύτερος.

Το κλίμα στο Εφετείο Ηρακλείου την περασμένη Παρασκευή ήταν εκρηκτικό και η διαδικασία διεκόπη αρκετές φορές, με έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ του δημάρχου (αρχικά μεταξύ του κ.Κουράκη και του πρώην δημάρχου Μανώλη Καρέλλη) αλλά κυρίως με τον επιχειρηματία κ. Τσαγακράκη.

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν και οι δικηγόροι (παρότι η πολιτική αγωγή είχε αποβληθεί...αλλά ήταν παρούσα) καθώς η μία πλευρά επέμεινε ότι το Τάλως δεν είχε χρήση γης και δεν έπρεπε να πάρει άδεια λειτουργίας, ενώ από την πλευρά του δήμου υποστηρίχθηκε ότι υπάρχει απόφαση του ΣτΕ, βάσει της οποίας, έχει κριθεί ότι νόμια δόθηκε η άδεια.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ