2013-06-17 21:06:09
Φωτογραφία για Χάνουν 73,5 εκατομμύρια τα ασφαλιστικά ταμεία
Χάνουν 73,5 εκατομμύρια τα ασφαλιστικά ταμείαΝέο πλήγμα στα ασφαλιστικά ταμεία του ΙΚΑ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ επιφέρει το κλείσιμο της ΕΡΤ, καθώς θα έχουν ετήσιες απώλειες της τάξης των 73,5 εκατ. ευρώ, ταυτόχρονα με τα 5 δισ. ευρώ που βρίσκονται στον αέρα από την εθελούσια έξοδο του 2000, ενώ η ΓΣΕΕ θα συνεδριάσει στη «σκιά» της απόφασης των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να καθορίσει τη στάση των υπολοίπων εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών των ασφαλιστικών ταμείων, η απόλυση των 2.680 εργαζομένων στην ΕΡΤ θα έχει ετήσιο κόστος 72 εκατ. ευρώ στα έσοδα του ΙΚΑ, ενώ άλλο ένα ποσό της τάξης του 1,44 εκατ. θα είναι το κόστος προς το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του οποίου η βιωσιμότητα κινδυνεύει άμεσα, τόσο από τις απολύσεις στο χώρο του Τύπου όσο και από το εύρος των ατομικών συμβάσεων, που έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας.

Ταυτόχρονα στον «αέρα» βρίσκεται το κόστος της εθελουσίας εξόδου 3.000 υπαλλήλων, οι οποίοι έλαβαν μπόνους 5 χρόνια ασφάλισης το 2000 και συνταξιοδοτήθηκαν από την ΕΡΤ με νόμο του Παπαϊωάννου.


Το συνολικό κόστος της εθελούσιας πληρώνεται τόσο προς το ΙΚΑ όσο και προς το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με ρύθμιση και αποπληρώνεται το 2019.

Για σήμερα, μετά τη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών, η ΓΣΕΕ έχει συγκαλέσει σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση που θα διαμορφώσει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού.

Η σύσκεψη της ΓΣΕΕ θα κινηθεί στα δεδομένα που διαμορφώνονται καθημερινά έξω από το ραδιομέγαρο της Μεσογείων, όπου χιλιάδες πολίτες, αλλά και εργαζόμενοι στην απεργία της περασμένης Πέμπτης έδωσαν το «παρών».

Α. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ - ENET
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ