2013-06-19 14:52:29
Φωτογραφία για Κείμενο δυναμίτης από αξιωματικό Ειδικών Δυνάμεων για το πως αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί τις ΕΔ
Το κείμενο που δημοσιεύει το onalert.gr θα σας κάνει να χαμογελάσετε πικρά . Συντάκτης του αντισυνταγματάρχης ε.α Νικόλαος Σκιαδάς. Η πένα του πιο “φονική” και από τα όπλα που χρόνια κρατούσε στο χέρι στις Ειδικές Δυνάμεις όπου υπηρέτησε. Τα όσα περιγράφει για την αντιμετώπιση που είχε όταν αποφάσισε να παραιτηθεί συγκλονιστικά παρά το γεγονός ότι τα διηγείται με εξαιρετικό χιούμορ. 

Μπορεί να μην συμφωνείτε ή να μην συμφωνούμε απόλυτα σε όσα αναφέρει για το παρόν και το μέλλον ,στο δεύτερο και τρίτο μέρος του κειμένου του, είναι όμως γεγονός ότι το κείμενό του πρέπει ΟΛΟΥΣ να μας προβληματίσει.

Διαβάστε όλο το κείμενο ενός “πάντα αισιόδοξου” όπως υπογράφει ο αντισυνταγματάρχης ε.α Νικόλαος Σκιαδάς :

Συμπεριφορές του παρελθόντος, γεγονότα του παρόντος και e-mail από το μέλλον

• Το παρελθόν

Στις 17 Νοεμβρίου 2009, υπέβαλλα αναφορά αποστρατείας και όμοια είχαν υποβάλλει αναφορές εντός του χρονικού διαστήματος 15 – 18 Νοεμβρίου 2009 ακόμα 6 Ανώτεροι Αξκοί, με βασικό κοινό χαρακτηριστικό ότι υπηρετούσαμε σε Μονάδες και επιτελεία Ειδικών Δυνάμεων
. Η αντίδραση της ηγεσίας ήταν «άμεση». Ο εκρηκτικός συνδυασμός Ταξχου που φοβάται για το μέλλον του αλλά πάντα «κατώτερος» στις ενέργειές του, ένας Αρχηγός που νομίζει ότι είναι ο Αρχηγός φαινόμενο της 100ετίας, πολυλογάς αλλά πολύ «λίγος» στις ενέργειες, με τεράστια αυτοπροβολή και «εκτόπισμα» αλλά αμφιβόλου ηθικής και τέλος ένας υπουργός «οδοστρωτήρας» στην κυριολεξία, κατ’ εξοχήν πολυλογάς και με έργο που αναδεικνύει τις «σπάνιες» διοικητικές του ικανότητες και έχει αφήσει ανεξίτηλα ίχνη στο «λαβωμένο» σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι σήμερα. Για λόγους ευκολίας θα αναφέρω τον αρχηγό ως Ανανία και τον υπουργό ως Βλάση (ο Ανανίας το πεπόνι, ο Βλάσης το βλήτο, η Φρουφρού η φράουλα κ.α όλοι αγαπημένοι ήρωες της Φρουτοπίας).

Λέει λοιπόν ο Ανανίας στον Βλάση ότι θα αναλάβει να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση και να μην ανησυχεί. Σίγουρος για την επιτυχία των ενεργειών του Ανανία ο Βλάσης λέει θέλω να τους δω τώρα! Κανένα πρόβλημα λοιπόν. Λίγα τηλέφωνα και 20 Νοεμβρίου 2009 ένα mini bus αναλαμβάνει την μεταφορά των 6 από Ρεντίνα στο Αρχηγείο όπου περιμένει και ο 7ος της παρέας. Αρχίζει η κατήχηση με ομαδική ψυχοθεραπεία στη ΔΕΔ πρώτα, στο γραφείο αρχηγού Ανανία μετά, ο οποίος υποσχέθηκε ότι όλα τα όνειρά μας θα πραγματοποιηθούν και έχει και τις διαβεβαιώσεις του Βλάση που εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος και δεν πρέπει να ανησυχούν τα φρούτα για το μέλλον τους, συγνώμη οι αξκοί ήθελα να πω, και πίσω πάλι στη ΔΕΔ και εμείς να πρέπει να επαναλαμβάνουμε το γνωστό ρητό αυτού του είδους των συναντήσεων «και ο Νίκος είναι καλά».

Εντωμεταξύ η «ομάδα των επτά» έχει γίνει το επίκεντρο των συζητήσεων σε όλο το προσωπικό και των τριών κλάδων που υπηρετούσε στα επιτελεία και στο ΥΠΕΘΑ και όπου μας πηγαίνουν «καροτσάκι» όσοι μας συναντούν έχουν μια έκφραση κατανόησης και απορίας, πολλοί δε περιμένουν να μάθουν νέα όπως περιμένει ο υποψήφιος πατέρας στην αίθουσα αναμονής τον μαιευτήρα για να τον ενημερώσει.

Επιτέλους κάποια στιγμή μας δέχτηκε ο Βλάσης ο οποίος μας έβαλε αφ’ ενός ζυγού και με βλοσυρό ύφος, πουκάμισο που έχει μισοβγεί και αφήνει σε κοινή θέα μέρος του κορμιού να αποδράσει ελεύθερο, βομβαρδίζει με ερωτήσεις πολύ σημαντικές που δεν θα μπορούσαν να απαντηθούν χωρίς την παρουσία μας όπως «τι σύνταξη θα πάρεις;», «γιατί μπορείς να αποστρατευτεί τώρα;» και άλλα ωραία. Το πιο ωραίο όμως το είπε σ’ εμένα και τον ευχαριστώ «Ξέρεις ότι δικαιούμαι 3 συντάξεις, του βουλευτή, δικηγόρου και καθηγητή αλλά δεν θα πάρω καμία πριν τα 65 μου;»

Εκείνη τη στιγμή τον λυπήθηκα και σκέφτηκα: Εγώ δεν προλάβαινα ούτε την οικογένεια μου να δω όσο θα ήθελα λόγω της εργασίας μου και φυσικά δεν έφταναν οι 24 ώρες της ημέρας για να διεκπεραιώσω όσα πραγματικά θα ήθελα να κάνω. Αυτός πότε πρόλαβε και έκανε 3 εργασιακούς βίους; Αμέσως όμως ήρθε στο μυαλό μου η απάντηση. Είναι βουλευτής που ασκεί ταυτοχρόνως τις νομικές του υποχρεώσεις (νόμοι που δημιούργησε θα σχολιάζονται και την επόμενη 100ετία) και κάνει και μερικές ομιλίες σε φοιτητές και να ο άνθρωπος πολυεργαλείο!

Το μυαλό μου προσπαθούσε να θυμηθεί - μιας και δεν είχε κάτι ενδιαφέρον ο μονόλογος του Βλάση ο οποίος αν ήμασταν φρούτα θα έλεγε να μας κάνουν γρανίτα για να ξεδιψάσει το κορμί του - που έχω δει πουκάμισο τεραστίων διαστάσεων με γράμματα Ε.Β σαν αυτό που φορούσε και τελικά θυμήθηκα ότι είχα συναντήσει πωλητή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) με ίδιο πουκάμισο σε μεγάλο σούπερ μάρκετ. Τελικά μας έδιωξε και είμαι σίγουρος ότι δεν μας κλώτσησε λόγω χαμηλών ποδοσφαιρικών επιδόσεων αλλά ευτυχώς ο Ανανίας μας πήρε και μας οδήγησε πίσω στη ΔΕΔ από «ειδική διαδρομή» γιατί δεν ήθελε να συναντηθούμε με την Ιωάννα την γνωστή δημοσιογράφο στρατιωτικών θεμάτων και έτσι την επομένη 21 Νοεμβρίου 2009 όλο το «Έθνος» διάβαζε τα γεγονότα όπως είχαν συμβεί και με την πιθανότερη κατάληξη τους δηλ. ότι «Kίνηση ματ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ...», «...είχαν συνάντηση ένας προς έναν με τον ίδιο τον υπουργό» και «...ωστόσο θα διαφανεί εκ του αποτελέσματος τις επόμενες ημέρες εάν θα αποσύρουν ή όχι τις παραιτήσεις και εάν πείστηκαν ότι δεν προβλέπεται στο άμεσο μέλλον αλλαγή των ασφαλιστικών τους κεκτημένων προς το χειρότερο.».

Τι μας έμεινε τελικά από όλα αυτά; Ένα μπλουζάκι παραλλαγής με στάμπα στην πλάτη  «Ήμουν και εγώ στον Υπουργό» και μια πικρή γεύση χαλασμένου, δύσοσμου και γλοιώδους πεπονιού και επιβεβαίωση ότι τα βλίτα είναι χόρτα ελαφρώς πικρά, ασήμαντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως σαλάτα και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή γιατί όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα www.fytokomia.gr «... περιέχει ουσίες, μη ακριβώς προσδιορισθέντες ακόμη, που μπορεί να προκαλέσουν παροδική μείωση στη αντίληψη μας, εξ ου και ο χαρακτηρισμός « βλήτο» για κάποιους ανθρώπους. Ο χαρακτηρισμός «δεν τρώω κουτόχορτο», στο βλήτο αναφέρεται.».

• Γεγονότα του παρόντος

Περπατούσα σε κεντρικότατο δρόμο της Θεσσαλονίκης όταν γνωστός επιχειρηματίας του κέντρου της πόλης, ο οποίος βρισκόταν σε ποδήλατο κινούμενος στην άκρη του δρόμου, ανατράπηκε μετά από μικρή πλάγια πρόσκρουση από αυτοκίνητο που οδηγούσε νεαρός ο οποίος οδηγούσε απρόσεκτα, πιθανόν επειδή έκανε ταυτόχρονη χρήση του κινητού του τηλεφώνου. Ο μεσήλικας κύριος σηκώθηκε σχεδόν αμέσως και με στεντόρεια φωνή αναφώνησε «Σιγά ρεπούση μου, θα μας σκοτώσεις και δεν θα το καταλάβεις!» Επειδή μου έκανε μεγάλη εντύπωση η έκφραση που χρησιμοποίησε, ρώτησα ένα κύριο που είδε το περιστατικό και γνώριζε καλά τον ευπρεπή αλλά άτυχο ποδηλάτη αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα στην ομιλία και ιδιαίτερα στην εκφορά του γράμματος «τ». Πήρα την εξής αποστομωτική απάντηση: Ο κύριος Α...... είναι πολύ ευπρεπής και ευσεβής άνθρωπος και δεν βρίζει σχεδόν ποτέ του, αλλά αν χρειαστεί χρησιμοποιεί κάποιες λέξεις προς αντικατάσταση των κοινών που όπως υποστηρίζει είναι ξωτικά και ομότιμα του σατανά!!!

• Ε-mail από το μέλλον

Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 3 χρόνια, τις συνήθεις πρακτικές πολιτικών προσώπων, την σοβαρότητα που αντιμετωπίζονται τα σοβαρότατα προβλήματα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα στο προσωπικό που υπηρετεί, σε συνδυασμό με την αλληλογραφία που συνεχίζει να ρέει αμείωτη αλλά πάντα αναποτελεσματική και του αλγορίθμου που χρησιμοποιεί η google ένα μελλοντικό e-mail από τον τότε υπουργό οικονομικών (Σάκης) στον τότε υπουργό εθνικής άμυνας (Τάκης) μπορεί να είναι και το εξής:

Αγαπητέ Τάκη,

Έλαβα την κατεπείγουσα αλληλογραφία που μου έστειλες την προπροηγούμενη εβδομάδα που αφορούσε την επιτακτική ανάγκη διάθεσης 5 εκατομμυρίων ευρώ για αγορά πυρομαχικών και αφού το συζήτησα διεξοδικά με τους 22 ειδικούς μου συμβούλους και τον επιθεωρητή κύριο Στρούντελ λάβαμε την εξής απόφαση. Δεν μπορούμε να σου διαθέσουμε το ποσό αλλά έχουμε λύση στο πρόβλημα σου. Φρόντισε ώστε το προσωπικό όταν ασκείται και πρέπει να κάνει βολές να εξομοιώνει την πραγματική βολή κανονικού, τροχιοδεικτικού και διατρητικού βλήματος αναφωνόντας αντίστοιχα Μπαμ. Μπίμ και Μπούμ. Αν δηλαδή ένας πολυβολητής πρέπει να ρίξει μια ταινία φυσιγγίων που ως γνωστόν έχει επαναλαμβανόμενα 4 κοινές και μια τροχιοδεικτική σφαίρα τότε ο χειριστής θα αναφωνεί μπαμ, μπαμ, μπάμ, μπάμ, μπίμ και ξανά το ίδιο ο δε βοηθός του να μετράει ώστε στο τέλος της ταινίας των πυρομαχικών να αναφωνεί τέλος για να μην μας κοροϊδεύουν ότι ρίχνουν ατέλειωτα τα όπλα μας όπως στις ταινίες του Ράμπο! Έτσι Τάκη θα εξοικονομήσουμε χρήματα τα οποία είναι πολύ σημαντικά αλλά και εσείς θα έχετε διατηρήσει το αξιόμαχό σας. Ελπίζουμε βέβαια να πάνε λίγο στραβά τα πράγματα σε Κορέα, Συρία, Ιράν, Αφγανιστάν, Τουρκία για να καταλάβουν επιτέλους οι Ευρωπαίοι ότι χρειάζεται να πάρουμε πυρομαχικά για το στρατό μας. Α να μη ξεχάσεις να πεις ότι μεγάλα βλήματα όλμων και πυροβόλων τα φωνάζουμε ως Μπουφ για να μην τα μπερδεύουμε με τα άλλα. Τώρα έχω κάποια εξίσου σημαντικά θέματα για σένα. Μου ζήτησε ο Αντώνης να φέρεις το ένα υποβρύχιο από αυτά που δεν κουνιούνται γιατί δεν τελεσφόρησε ο 145ος διαγωνισμός προμήθειας μπαταριών, στο Μεσσηνιακό κόλπο όπου θες εσύ όμως και να κάνεις ένα φυλάκιο ναυτικού για να το φυλάει, γιατί υποσχέθηκε σε ένα βαφτιστήρι του να υπηρετήσει στο ναυτικό αλλά να μη φύγει και μακριά από το σπίτι του. Επίσης την άλλη βδομάδα θα γίνουν κάτι ενδιαφέρουσες ομιλίες από βουλευτίνα του Φώτη - εξαιρετική επιστήμονα - σ’ όλη την επικράτεια, για να ενημερωθεί ο κόσμος για την μεγάλη παρεξήγηση που και εγώ ήμουν θύμα της, ότι δηλαδή την περίοδο 1940-1945 οι Γερμανοί ήρθαν στην Ελλάδα ως επενδυτές και όχι ως κατακτητές. Η Γκεστάπο ήταν μια πρωτότυπη για την εποχή της επενδυτική εταιρεία που συγκέντρωνε ανθρώπους σε διάφορους χώρους (όπως το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Χαϊδαρίου) με σκοπό να τους πείσει να αναλάβει για λογαριασμό τους να εκτελέσει εντολές που θα έβγαζαν πολλά λεφτά και δεν θα πέθαιναν από την πείνα της ανοργάνωτης Ελλάδας. Έκαναν δε μεγάλες θυσίες οι επενδυτές μας και προσπάθησαν να επενδύσουν το δυνατόν καλύτερα τα χρήματα που δανείστηκαν από την φτωχή Ελλάδα και ενώ προσπάθησαν με ταχύτητα από ξηρά θάλασσα και αέρα (όπως στην Κρήτη) να μαζέψουν τα λεφτά του άμοιρου Έλληνα που δεν γνώριζε από επενδυτικές ενέργειες μεγάλης κλίμακας εμείς δεν τους υποδεχτήκαμε ως οφείλαμε εξού και το δίστιχο: Τους υποδέχθηκαν λεβέντες που ζούνε στο Μοριά και ήρωες στη Μάνη, άντρες βαστάνε τ' άρματα, γυναίκες το δρεπάνι. Αυτά πρέπει να τα μάθουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να γνωρίζουν σωστά την ιστορία. Ά τώρα που θυμήθηκα ο Αντώνης ήθελε το τηλέφωνο του στρατηγού του κόμματος μας που έκανε την τάφρο στο Έβρο που θα την ένωνε με τον Δούναβη γιατί προέκυψε από τους Κινέζους μια καλή επενδυτική ευκαιρία. Θέλουν να ενώσουμε ή τον Στρυμόνα με το Παρίσι ή τον Πηνειό με την Ρώμη και σε αντάλλαγμα θα επενδύσουν στα λιμάνια που θα δημιουργηθούν ώστε να κατακλύσουν τις Ευρωπαϊκές αγορές με προϊόντα τους. Μην την χάσουμε τέτοια ευκαιρία. Παραλίγο να το ξεχάσω. Τώρα που έκλεισες το Β΄ Σώμα Στρατού που είχε και λάθος προσανατολισμό ο Αντώνης θα ήθελε να δεις την περίπτωση να δημιουργήσουμε ένα νέο Σώμα Στρατού στην Πελοπόννησο το οποίο θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε Ν΄ Σώμα Στρατού και να έχει ως αποστολή την διαφύλαξη των κοιτασμάτων πετρελαίου Ιονίου πελάγους αλλά θα έχει και ετοιμότητα για επιχειρήσεις ειρηνευτικές σε Συρία και Βόρεια Κορέα αφού υπερτερεί λόγω γεωγραφικής θέσεως από τα υπόλοιπα που μάλλον τόσα χρόνια είχαν και λάθος προσανατολισμό. Φυσικά θα πρέπει να στελεχώσουμε πάρα πολύ καλά το Ν΄ ΣΣ εν ανάγκη να πάρουμε κόσμο από τα υπόλοιπα δεδομένης και της σοβαρότητας που θα έχουν οι αποστολές του Ν΄ ΣΣ που θα εγγυάται την διεθνή ασφάλεια. Ο Στρούντελ όταν το άκουσε ως ιδέα ενθουσιάστηκε και είπε ότι θα προτείνει να μας εξοπλίσει η Γερμανία με δάνειο που θα μας δώσει και όταν θα γίνει παγκόσμια ειρήνη το διαγράφουμε, αλλά μέχρι τότε θα μας βγάλουν δόσεις να πληρώνουμε. Νομίζω ότι και αυτό είναι καλή ιδέα γι’ αυτό σκέψου το και τον άλλο μήνα να το έχουμε ετοιμάσει για να κόψει την κορδέλα στα γενέθλιά του ο Αντώνης να χαρεί και αυτός λίγο. Καλά που είδα τώρα τις σημειώσεις μου στο ipad. Πες σε παρακαλώ στον Α/ΓΕΕΘΑ να μην κάνεις ανακοινώσεις στο twitter ότι δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις στους στρατιωτικούς γιατί εγώ έγραψα στο facebook πριν λίγο ότι θα κάνουμε για 142η φορά μια μικρούλα μείωση στους μισθούς των στρατιωτικών λόγω τρύπας στα δημοσιονομικά μας και πάλι θα βάλει τα κλάματα. Επίσης ο Στρούντελ άκουσε ένα υπάλληλο στο κυλικείο του υπουργείου ο οποίος έκανε τη θητεία του σχετικά πρόσφατα και είπε «Από το στρατό έχω τις καλύτερες αναμνήσεις και τα φαγητά ήταν καταπληκτικά και όχι όπως πολλοί λένε» και ήρθε τρέχοντας και με ρώτησε: Πρωινό, γεύμα και δείπνο είναι δωρεάν για τους στρατιώτες; Φυσικά του είπα. Να το αλλάξετε γιατί ακόμα και στα 5άστερα ξενοδοχεία τα πακέτα περιλαμβάνουν ημιδιατροφή άρα αν θέλουν οι στρατιώτες και 2ο γεύμα να πληρώνουν. Αυτό είναι το φυσιολογικό και έτσι θα μπορέσεις να εξοικονομήσεις χρήματα για να πληρωθούν υποχρεώσεις προς τους υπόλοιπους ίσους ευρωπαϊκούς εταίρους. Μεγάλο μυαλό αυτός ο Στρούντελ καλά μου λέγανε εμένα οι συμμαθητές μου στο σχολείο «Είσαι στούρνος» αφού τόσο καιρό δεν το είχα σκεφθεί εγώ. Τελειώνοντας σου χω και κάτι πολύ ευχάριστο. Εγκρίναμε τα 5 εκατομμύρια ευρώ που ζήτησες για έξοδα μετακινήσεων σου με διμοιρία ειδικών συμβούλων και συνεργείο κινηματογραφίας σε Ντουμπάι, Μπαχάμες, Βραζιλία, Περού, Αυστραλία, Ιαπωνία, Αργεντινή, Μαρόκο και στην ευρύτερη εκλογική σου περιφέρεια προκειμένου να μεταδόσεις το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν αναμφισβήτητο εγγυητή της διεθνούς ειρήνης. Τα λέμε αύριο στο τηλέφωνο γιατί είναι αργά τώρα και πρέπει να κοιμηθώ γιατί 07:00 παίρνει παρουσίες ο Στρούντελ και αλοιμονό μου αν πάω καθυστερημένος.

Φιλικά, Σάκης

ΥΓ

Σε περίπτωση ομοιότητας μέρους ή του συνόλου του μηνύματος με οποιοδήποτε μελλοντικό κείμενο δεν φέρει καμία ευθύνη ο συντάκτης του ή η google, παρά μόνο οι μελλοντικοί συγγραφείς και οι ξεπερασμένες νοοτροπίες τους.

Πάντα αισιόδοξος

Νικόλαος Σκιαδάς

Ανχης ε.α 

http://www.onalert.gr/stories/keimeno-kolafos-apo-axiomatiko-eidikon-dynameon-gia-to-antimetopizoun-tis-enoples-dynameis 
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ