2013-06-23 19:09:02
Φωτογραφία για Εφηβεία…και… γονείς!
Αλλαγή στην συμπεριφορά, το σώμα αλλάζει και τα παιδιά σας μεγαλώνουν. 14-16 ηλικία σήμα κατατεθέν… Επανάσταση και ανεξαρτησία, δύο λέξεις που τα παιδιά σας θα αγαπήσουν και θα ακολουθήσουν πιστά. Σύντροφοι και αρωγοί, μέσα στη μοναχικότητα που νιώθουν. Οι εικόνες τους και τα θέλω τους αλλάζουν. Δεν είστε πια οι πιστοί τους σύντροφοι, ενώ οι φίλοι τους παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή τους.

Η μόδα, το κάπνισμα, το αλκοόλ, η επαφή τους με το άλλο φύλλο, θα ταρακουνήσουν τις χορδές της περιέργειάς τους. Ποια θα πρέπει να είναι όμως η θέση η δική σας;

Σεβασμός! Θα πρέπει να σεβαστείτε την μετάβαση αυτή του παιδιού σας, όπως και την ανάγκη του να μεγαλώσει. Σκεφτείτε πως κάποτε βρεθήκατε και εσείς σε αυτή τη θέση. Η δική σας συμπεριφορά, η δική σας συμπαράσταση θα του δείξει την πορεία, τον δρόμο προς την ολοκλήρωση….

Τι πρέπει να κάνετε ως γονείς για να παραμείνετε κοντά του;Καλέστε τους φίλους του στο σπίτι…. Για να δείτε όλοι μαζί μια ταινία ή να φάτε… Μια καλή ευκαιρία θα σας δοθεί ώστε να γνωρίσετε τους φίλους του παιδιού σας.


Υπομονή χρειάζεται, αν το παιδί σας, σας απορρίπτει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Να θυμάστε πως σας αγαπάει, απλά θα πρέπει και αυτό να βρει τη δική του ταυτότητα και να πετάξει με τα δικά του φτερά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, το παιδί σας να απομακρυνθεί από εσάς.

Μιλήστε με το παιδί σας. Μια φορά την εβδομάδα, κάντε του την πρόταση να πάτε μαζί για καφέ και ακούστε τι έχει να σας πει. Σίγουρα αυτό που θα σας πει θα είναι σημαντικό! Μην του πείτε ποτέ την έκφραση «ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ» μην το απορρίπτετε. Δημιουργήστε μία σχέση εμπιστοσύνης. Λάθος δεν κάνει ποτέ ένας έφηβος αλλά εμείς που δεν του δίνουμε την αξία που του αρμόζει.

Πείτε στο παιδί σας, τους κανόνες τις οικογένειας, λειτουργείστε σαν μια ομάδα και ρωτήστε το, αν συμφωνεί. Δείξτε του πως σεβόσαστε τη γνώμη του. Δημιουργήστε κανόνες που θα αρέσουν σε όλους. Μην περιμένετε το παιδί σας να σας σεβαστεί, αν δεν το σεβαστείτε. Οι σχέσεις σας κινούνται παράλληλα.

Να θυμάστε πως όταν ζούσατε κι εσείς την εφηβεία σας δεν θέλατε κανείς να σας κατακρίνει και να σας κατηγορεί… Η ζωή είναι στιγμές, μοιραστείτε της με το παιδί σας. Αγαπήστε το για να σας αγαπήσει!!!!!
gamoi.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ