2013-06-23 19:20:04
Φωτογραφία για Κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΕΕ από την Ομοσπονδία επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων
Εξόχως ζοφερή η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, που μεταξύ των άλλων αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τον ΟΑΕΕ. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη την Τετάρτη στα γραφεία του Οργανισμού... Όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας και Μεσσηνίας, το 50% των μελών του ΟΑΕΕ έχει σταματήσει να καταβάλει τις εισφορές του λόγω οικονομικής αδυναμίας, αν και στη Μεσσηνία το ποσοστό είναι σχετικά καλύτερο, ανέρχεται στο 40%. Ειδικότερα η Ομοσπονδία περιγράφει την κατάσταση ως εξής: «Αγαπητοί συνάδελφοι, ζούμε ίσως την χειρότερη περίοδο που έζησαν ποτέ επαγγελματίες στην χώρα μας.

Τα συνεχή φορολογικά μέτρα με τα κάθε είδους χαράτσια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και στο σύνολο των Ελλήνων, με τις συνεχείς αυξήσεις προϊόντων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας και συγχρόνως με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων έχουν ως επακόλουθο να μειώνεται συνεχώς ο τζίρος των μικρομεσαίων καταστημάτων από την ανυπαρξία πελατών και να βλέπουμε καθημερινά λουκέτα στα καταστήματα, μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα τεράστια έξοδα που αντιμετωπίζουν
. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, επί πλέον ένα εκατομμύριο συναδέλφων μας με τις οικογένειες τους παραμένουν χωρίς Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη! Η καταρράκωση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας αλλά και της ανθρώπινης υπόστασης με την πεσμένη ψυχολογία μας, έφτασε στο κατακόρυφο από τα χρέη στις τράπεζες, στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία που μας έχουν βάλει τη θηλιά στο λαιμό, γι αυτό και υπάρχουν μπροστά σε αυτό το τρομακτικό αδιέξοδο οι συνεχιζόμενες αυτοκτονίες συναδέλφων μας, φτάνοντας και στο έσχατο σημείο του παραλόγου των πράξεών τους! Επίσης επιδιώκουν εντέχνως να μειώσουν τις συντάξεις των συνταξιούχων συναδέλφων μας κατά 35% και ίσως να μας προετοιμάζουν και για όσους πρόκειται να έρθει ή ώρα της συνταξιοδότησης τους!

radio936.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ