2013-06-27 14:45:08
Φωτογραφία για Το ντεμπούτο της Αντζελίνα στον ΟΗΕ - Σταματήστε τους βιασμούς
Φορώντας ένα αυστηρό μαύρο κοστούμι με λευκό πουκάμισο και διακριτικό μακιγιάζ, η Αντζελίνα Τζολί κάθισε στα έδρανα του Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποδεικνύοντας πως επέστρεψε δυναμικά στα καθήκοντά της ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως για τους πρόσφυγες, ύστερα από τη διπλή προληπτική μαστεκτομή στην οποία υπεβλήθη πριν από περίπου τρεις μήνες.

Είχε προηγηθεί μάλιστα, πριν από μία εβδομάδα, το ταξίδι στην Ιορδανία, από όπου απηύθυνε έκκληση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των προσφύγων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, που κάθε χρόνο τιμάται στις 20 Ιουνίου.

Η διάσημη ηθοποιός έθεσε επί τάπητος το θέμα της αντιμετώπισης των βιασμών, που αποτελούν έγκλημα πολέμου και έστειλε με τον πιο δυναμικό τρόπο το δικό της ισχυρό μήνυμα.

"Εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, γυναικών παιδιών και αντρών έχουν βιαστεί σε πολεμικές συγκρούσεις τα τελευταία 67 χρόνια" τόνισε η 37χρονη σταρ και πρόσθεσε:


"Κι όμως η παγκόσμια κοινότητα δεν αντιμετωπίζει ακόμη ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των βιασμών στις ζώνες πολέμου. Εσείς βάζετε τον πήχη. Αν το Συμβούλιο κάνει προτεραιότητα την αντιμετώπιση των σεξουαλικών εγκλημάτων και των βιασμών κατά τη διάρκεια πολέμων, τότε θα

σημειωθεί πρόοδος. Αν όχι, τότε ο τρόμος θα συνεχιστεί".

"Αναλάβετε τις δεσμεύσεις σας, συζητήστε το θέμα στα κοινοβούλια των χωρών σας, κινητοποιήστε τον κόσμο και προσθέστε το στις ατζέντες της εθνικής εξωτερικής σας πολιτικής. Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της παλίρροιας, να τιμωρήσουμε την ανομία και να βάλουμε ένα τέλος σ’ αυτές τις φρικαλεότητες" κατέληξε η Τζολί και αμέσως μετά την ομιλία της, το Συμβούλιο υιοθέτησε νομικά δεσμευτικό ψήφισμα, που αξιώνει απόλυτο και άμεσο τερματισμό όλων των πράξεων σεξουαλικής βίας από όλα τα εμπλεκόμενα σε συρράξεις μέρη.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο
pestanea
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ