2013-06-27 16:53:10
Φωτογραφία για Σύλλογος Σπουδαστών TΕΙ Πύργου: Προσφεύγουν νομικά για το εξάμηνο
Νομικά, κατά της απόφασης του Συμβουλίου του ΤΕΙ Πατρών με την οποία, χάνεται το εξάμηνο για τους σπουδαστές του ΤΕΙ στον Πύργο, αναμένεται να προσφύγει το νεοσύστατο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Οι φοιτητές που αιφνιδιάστηκαν από την συγκεκριμένη απόφαση, δεδομένου ότι είχαν προγραμματίσει σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, τον τρόπο συμπλήρωσης των 13 εβδομάδων που απαιτούνταν βάσει της ανακοίνωσης που είχε στείλει ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πατρών για να μην χαθεί το εξάμηνο, εξέφρασαν την απογοήτευση τους και τόνισαν πως για ακόμα μια φορά βρίσκονται στον αέρα.

Μάλιστα στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, αποφασίστηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Πατρών Σωκράτη Καπλάνη ωστόσο η απάντηση που έλαβαν από την Γραμματεία της Πάτρας, ήταν αρνητική. «Μας ενημέρωσαν πως ο κ. πρόεδρος έχει βεβαρημένο πρόγραμμα και δεν μπορεί να μας δεχτεί» επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Βασίλης Σφήνας τονίζοντας ότι πως δεν υπάρχει θέληση από το Κεντρικό ΤΕΙ της Πάτρας να βοηθήσει προς την κατεύθυνση να σωθεί το εξάμηνο.


«Είναι μια απόφαση παράλογη, που μας κοινοποιήθηκε για το χάσιμο του εξαμήνου, και μάλιστα για μια μόλις εβδομάδα. Σίγουρα αν υπήρχε θέληση θα μπορούσε να βρεθεί μια εβδομάδα παραπάνω τον Ιούλιο ή να γυρίσουμε μια εβδομάδα νωρίτερα τον Αύγουστο ή να γίνουν κάποιες εμβόλιμες αναπληρώσεις και το εξάμηνο να σωθεί. Άλλωστε με το που έληξε η κατάληψη στις 15 Μαΐου, οι καθηγητές έρχονταν κανονικά σε όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια και όλοι γνωρίζαμε ότι θα συνεχίσουμε μέχρι τις 5 Ιουλίου και θα γυρίσουμε να συνεχίσουμε τα μαθήματα από τις 26 Αυγούστου και μέχρι συμπληρώσεως των 13 εβδομάδων όπως ανέφερε η ανακοίνωση του κ. Καπλάνη και στην οποία βασιστήκαμε κι εμείς και ξεκινήσαμε τα μαθήματα. Τώρα βρισκόμαστε στον αέρα και τώρα ετοιμάζουμε κάποιες άλλες ενέργειες νομικού περιεχομένου για να κινηθούμε κατά της απόφασης του Συμβουλίου του ΤΕΙ Πατρών».

Τα μαθήματα μετά την ανακοίνωση ότι χάθηκε το εξάμηνο διεκόπησαν και το μόνο που διεξάγεται κανονικά είναι η εξεταστική για τους επί πτυχίο σπουδαστές.

«Να μην εγκαταλείψουν τις σπουδές τους»

Παράλληλα, ο Βασίλης Σφήνας επισήμανε ότι τα μηνύματα που λαμβάνει από τους σπουδαστές δεν είναι ενθαρρυντικά καθώς πολλοί από αυτούς σκέφτονται να εγκαταλείψουν γενικώς τις σπουδές τους στον Πύργο. «Πολλοί ήδη στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να πάρουν ένα άλλο πτυχίο ίσως και κατώτερης βαθμίδας.

Η αίσθηση μου όμως είναι, ότι οι περισσότεροι θα επιστρέψουν στον Πύργο το Σεπτέμβριο προκειμένου να δουν πως θα λειτουργήσει το νέο τμήμα που θα είναι δίπλα στο ΠΛΗ&ΜΜΕ, πως θα λειτουργήσει η μεταβατικότητα, αν θα υπάρχουν οι ωρομίσθιοι καθηγητές και αν θα γίνουν τα μαθήματα, και τότε θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις».

Μάλιστα, παρότρυνε τους σπουδαστές ως πρόεδρος του Δ.Σ. να μην πάρουν αποφάσεις εν θερμώ και βεβιασμένες. «Σίγουρα είναι μια δύσκολη συγκυρία και οικονομική κατάσταση, δεν αντέχει η τσέπη των γονιών να κρατά τους σπουδαστές σε μια άλλη πόλη χωρίς μάλιστα να προσέρχονται στα μαθήματα, αλλά σίγουρα καλό θα ήταν από τον Σεπτέμβρη να περιμένουμε να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα».

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ