2013-06-29 14:50:04
Φωτογραφία για Ηλεία: Αντιδράσεις στο Επιτάλιο για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας
Έντονα αντιδρούν οι κάτοικοι του Επιταλίου στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που προβλέπεται να γίνει σε κοντινό σημείο από την τοπική κοινότητα, με δεδομένη και την εγκατάσταση κεραιών σε χώρο του ΟΤΕ, όπου λειτουργούν τα τελευταία οκτώ περίπου χρόνια δίπλα από το αεροδρόμιο του Επιταλίου.

Αρκετοί κάτοικοι από το Επιτάλιο συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο σημείο όπου πρόκειται, σύμφωνα με τις αναφορές τους, να τοποθετηθεί η κεραία εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ζητώντας από τον δήμο του Πύργου να μην επιτρέψει σε καμία περίπτωση η κεραία να εγκατασταθεί στην περιοχή τους.

Μάλιστα όπως τόνισαν οι κάτοικοι που βρέθηκαν στο σημείο, στη γύρω περιοχή υπάρχουν σπίτια που κατοικούνται από οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ μόλις 500 μέτρα από το εν λόγω σημείο βρίσκεται η παραλία του Επιταλίου, η οποία κάθε καλοκαίρι χρησιμοποιείται από εκατοντάδες λουόμενους.


Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Τόσο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Γιώργος Μπάρκας, όσο και οι κάτοικοι της γύρω περιοχής που αντιδρούν στην τοποθέτηση της κεραίας, επεσήμαναν στο patrisnews.com πως είναι έτοιμοι για κάθε κινητοποίηση σε περίπτωση που η κεραία τοποθετηθεί στο Επιτάλιο, ενώ ξεκαθάρισαν πως δεν θα επιτρέψουν να συμβεί αυτό στην περιοχή τους.

Υψηλά τα ποσοστά καρκίνου

Με δεδομένες τις κεραίες που λειτουργούν τα τελευταία οκτώ περίπου χρόνια στον χώρο του ΟΤΕ δίπλα από το αεροδρόμιο Επιταλίου, οι κάτοικοι της περιοχής δεν παρέλειψαν να αναφέρουν πως το Επιτάλιο είναι η πρώτη από τις περιοχές της Ελλάδας στην οποία καταγράφονται οι περισσότεροι θάνατοι από καρκίνο. Για τον λόγο αυτό, οι αντιδράσεις για την τοποθέτηση ακόμα μιας κεραίας δίπλα σε κατοικημένη περιοχή είναι έντονες και όπως οι ίδιοι τονίζουν δεν πρόκειται να επιτρέψουν.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ-Patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ