2013-06-29 14:57:03
Φωτογραφία για Παπαγεωργίου: Με τον TAP η Ελλάδα κινείται να γίνει ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη
Η επιλογή του αγωγού TAP, ο οποίος θα διέρχεται και μέσω της Ελλάδας, για την μεταφορά φυσικού αερίου από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη συμβάλει.. στην επίτευξη του στόχου της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου.

«Ανεβάζουμε τον πήχη γεωπολιτικά» εν μέσω «μίας πολύ δύσκολης συγκυρίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου, τονίζοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε έναν «σταθεροποιητικό παράγοντα» στον εφοδιασμό της Γηραιάς Ηπείρου με φυσικό αέριο.

Αναφερόμενος δε στο ενδεχόμενο χρήσης του TAP και για την ενδεχόμενη αξιοποίηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου που εξερευνούνται και στην χώρα μας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος επεσήμανε πως αυτό το σενάριο θα ολοκλήρωνε την αναβάθμιση της χώρας μας σε ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης.

Στρέφοντας το βλέμμα του στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει κάνει λόγο για «λεόντεια σύμβαση υπέρ ξένων συμφερόντων», ο κ. Παπαγεωργίου απάντησε πως η Κουμουνδούρου «βιάστηκε» στην καταγγελία της για μη δημοσίευση των όρων της συμφωνίας, εξηγώντας ότι αυτή θα κυρωθεί στη Βουλή.


Τέλος, ερωτηθείς για προγενέστερες δηλώσεις του περί Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για την ΔΕΠΑ, ο κ. Παπαγεωργίου επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «διαφορετικό ενδιαφέρον», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η σχεδιαζόμενη επένδυση της αζέρικης εταιρείας Socar στον ΔΕΣΦΑ, σε συνδυασμό με τον TAP, «αλλάζουν τα δεδομένα στην αγορά ενέργειας»
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ