2013-07-03 10:54:06
Φωτογραφία για Ο μάγος των μηχανών και τα κορίτσια του
της Κορίνας Καφετζοπούλου

Στο φεστιβάλ που έγινε στα Μάταλα πριν μερικές ημέρες λίγες εικόνες μαγνήτισαν τα βλέμματα. Μεταξύ αυτών, αιθέριες παρουσίες και κάποιες….

«αρχόντισσες» πολλών κυβικών με καμπύλες, και καλά κρατήματα ….11 στον αριθμό - και μια παράξενη τρίκυκλη.

Όσοι γνώριζαν, από τον ήχο και μόνο κατάλαβαν ότι στα Μάταλα έφθασαν τα «παιδιά από τα Χανιά», καβαλώντας τις αγάπες τους, διότι για αυτούς τους αναβάτες η Harley δεν είναι απλά ένα μεταφορικό μέσο, είναι η ζωή τους, η φιλοσοφία τους και μια από τις πραγματικές τους αγάπες.

Εκεί όμως ανάμεσα στις πανέμορφες και μοναδικές Harley ένα τρίκυκλο, δίχαζε το μάτι που δεν ήξερε προς τα πού να πρωτοκοιτάξει.

Ένα "πειραγμένο" boom! trike που «φοράει» κινητήρα αυτοκινήτου προκάλεσε πολλές συζητήσεις ενώ μερικοί το είδαν και ως αξιοθέατο το οποίο ήθελαν να απαθανατίσουν βάζοντας πάνω τα παιδιά τους! (φυσικά αυτό δεν επετράπη από τον ιδιοκτήτη) .


Ιδιοκτήτης ένας Νορβηγός, ο οποίος πριν δύο χρόνια ήρθε και ζήσει μόνιμα στα Χανιά και μετατροπέας ένας πρώην «σβούρος» - που στα 13 του κυκλοφορούσε με το θρυλικό παπάκι - νυν μάγος, ο Μιχάλης Μιλιάκης , γνωστός μηχανικός στα Χανιά αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα για τα μαγικά του χέρια, με το διακριτικό "Iron Eagle", που την αγάπη του ή μάλλον τη μανία του για τις μηχανές, την έκανε επιστήμη.

Γελώντας μάλιστα βροντερά δηλώνει στο MadeinCreta: «Φέρε μου Harley και την ψυχή μου πάρε!» και το εννοεί κατά κυριολεξία.

Η boom! trike ...πριν

Το αλλιώτικο τρίκυκλο

Οι αλλαγές σε μια μηχανή σαφώς και δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως ο Μιχάλης Μιλιάκης ξέρει από αυτά (παρακάτω θα διαβάσετε τις αλλαγές που έκανε στις δικές του μηχανές).

Όπως δηλώνει στο Madeincreta στις μετατροπές δεν παίζει ρόλο μόνο το μοντέλο ή το τι αντέχει η ίδια η μηχανή αλλά φυσικά η ψυχολογία και ο τύπος του κάθε ιδιοκτήτη.

«Πρώτα θα ψυχολογήσω τη φιγούρα και μετά θα αγγίξω τη μηχανή του»

Κάπως έτσι έγινε και με το Thor.

Η τρίκυκλη μοτοσυκλέτα “Boom! Ttrike” είναι γερμανικής κατασκευής (2008) και η αρχική της μορφή ήταν πιο «κλασική» . Μετά έγινε πιο …. διαστημική!

Αγοράστηκε από τον Thor με "μηδέν" χιλιόμετρα το 2009 από κάποιον εισαγωγέα στην Κέρκυρα. Όταν έφτασε στα Χανιά έπεσε στα χέρια του Μιχάλη στο «IRON EAGLE MOTORCYCLES» Το χειμώνα του 2012 ξεκίνησαν οι αλλαγές για να γίνει η μηχανή διαφορετική.

Αρχικά αλλάχθηκαν οι μικρές μπάρες στα πόδια του συνοδηγού. Κατασκευάστηκαν ''θηριώδεις'' ανοξείδωτες μπάρες σε μορφή ''φιδιού'' και γυαλίστηκαν.

H boom! trike .... μετά

Μετατράπηκε το λεπτό (22mm!) ''apehanger'' τιμόνι σε 1,5 ίντσα (38,1mm!) ''fat'' dragrace τιμόνι με τέλεια στήριξη του στις ''WideGlide'' τιμονόπλακες για άριστη, τώρα πια, συμπεριφορά του μπροστινού συστήματος στο δρόμο (πριν έστριβε πρώτα το τιμόνι και μετά ο τροχός εξαιτίας του πάχους του τιμονιού).

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε μια ''μάσκα'' ή αλλιώς ''fairing'' ,στο μπροστινό μέρος με λάμπες αλογόνου για μεγαλύτερη ευκρίνεια του δρόμου συν... δυο δυνατούς προβολείς δεξιά και αριστερά του "fairing", σε πιο χαμηλή θέση για άριστο φωτισμό.

Στη «διαδρομή» προς την πίσω πλευρά της μηχανής τοποθετήθηκε μπάρα με extra βάσεις για τοποθέτηση αεροτομής (η κατασκευή έγινε από τους ίδιους)

Όλο το ''κουστούμι '' της μοτοσυκλέτας περάστηκε με μια αστραφτερή χρυσόσκονη (αγοράστηκε κατόπιν παραγγελίας από την Αμερική) σε μαύρο φόντο.

Στην παρέα και ένας "Ιάπωνας" ο Μιχάλης Βιδάκης με την Kawasaki Vn classic tourer του 2009, 1700 κυβικά.

Το βάψιμο ανέλαβαν δύο άλλοι εξπέρ, ο Μανώλης και ο Χρήστος Βλοντάκης.

Η μηχανή "φοράει" Volkswagen 4-κυλινδρο BOXER Fuel Injection κινητήρα των 1600 κυβ.εκατ., αποδίδει περί τα 75 άλογα στις 4200 στροφές/λεπτό Για να βελτιώσει ο Μιχάλης Μηλιάκης την ιπποδύναμη στις χαμηλές στροφές, τύλιξε όλους τους "λαιμούς" των εξατμίσεων με έναν πυρίμαχο ιμάντα 2 ιντσών (όχι υαλόνημα!) ο όποιος αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες.

Και όπως αναφέρει και ο ίδιος:

«Το αποτέλεσμα; Περισσότερα ζεστά καυσαέρια αναπτύσσουν μεγαλύτερη συμπίεση στον θάλαμο καύσης και φυσικά καίγονται όλα τα κατάλοιπα προϊόντα καύσης της βενζίνης χωρίς καπνό!

O Μιχάλης Μηλιάκης με τη Harley road king του 1992,1440 κυβικών που έγινε μια Ηarley electra ultra classic

Το αποτέλεσμα του ''customizing'' σε αυτό το όχημα είναι ορατό και μας συγκινεί ιδιαίτερα γιατί εκτός από το ότι «κλέβει» όλα τα βλέμματα, είναι και "αρχόντισσα" στο δρόμο!»

Ο Thor που είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και ο Μιχάλης χρειάστηκαν 6 μήνες για να τακτοποιήσουν το εξαιρετικό αυτό μηχάνημα. Όσον αφορά στο κόστος ο ιδιοκτήτης της μηχανής είπε στο MadeinCreta ότι μόνο τα κομμάτια στοίχισαν 35.000 - 40.000 ευρώ.

Μια άλλη απορία που ίσως έχετε είναι που σταθμεύει τη μηχανή του όταν βγαίνει έξω. «Δεν την αφήνω ποτέ από τα ματιά μου. Παρκάρω πάντα παράνομα πάντα έξω από εκεί που βρίσκομαι και πάντα με διώχνει η αστυνομία»

Η βραβευμένη Harley

Και αν ο Μιχάλης Μηλιάκης κάνει τέτοια πράγματα στις ξένες μηχανές, φανταστείτε πως συμπεριφέρεται στις δικές του. Διότι οι αγάπες του είναι δυο και το ομολογεί!

Τη μια την πήρε μαζί του στα Μάταλα. Ήταν μια Harley road king του 1992, 1440 κυβικών και έγινε μια Ηarley electra ultra classic. Την άλλη δεν την είχε μαζί του, μας την έστειλε όμως σε φωτογραφία μαζί με όλες τις αλλαγές.

Άλλωστε δεν πρόκειται απλά για μια Harley αλλά για μια βραβευμένη Harley* που η διαφορετικότητά της, ανάμεσα σε 53 ομορφιές, ξεχώρισε το 2007 σε πανελλήνιο διαγωνισμό που έγινε στη Μυτιλήνη. Η ανακατασκευή της έγινε στα χέρια του, διήρκησε 2,5 χρόνια και κόστισε μόνο στα εξαρτήματα 35.000 ευρώ.

Οι αλλαγές είναι οι εξής:

*Harley Davidson Sportster Springer Special Construction Vehicle

Year : 1994

Rebuilded : 2007

Builder : MIKE-IRON EAGLE MOTORCYCLES

Place: CHANIA-CRETE-GREECE

Awards : 3 rd Radical Category -Custom Bikes from 53 bikes in National Bike Show in Mitilini-Greece 2007

Specification :

Motor: 1200 cc Sportster Air Cooled V-Twin

Transmision: 5 speed

Primary : 3 inches Belt Drive Open

Clutch: 8 disks Dry ,Kevlar

Horsepower: 90 HP at 4800 rpms

Ignition: Single Fire Daytona Twin Tech

Carburator: S and S Super E Special Tune Up

Frond end: Old style ,Springer, std rake

Frond Wheel : 90-90-21 120 spokes straight,all wheel stainless steel

Rear Wheel: 180-55-18 Solid Alluminum

Brakes Frond : 4-piston PM alluminum Caliper

Brakes Rear : 6-piston RST Alluminum Caliper

Seat: Le Pera

madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ