2013-07-05 10:53:12
Φωτογραφία για Αποκεφαλίστηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα
R. Mahmoudi,  Réseau International  (Γαλλία)          (μτφ. Κριστιάν)

 Όλοι θα συμφωνήσουμε: η βασιλεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο ήταν μια σειρά από λάθη. 

Αλλά το μοιραίο λάθος τους ήταν ότι προσκλήθηκαν όλοι οι σαλαφιστές ποντίφικες, πριν από δύο εβδομάδες, για να προκηρύσσουν το «τζιχάντ» εναντίον των σιιτών και ιδιαίτερα κατά της Συρίας.

Ενώπιον ενός υστερικού πλήθους στο Στάδιο του Κάιρου, ο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος έβλεπε ακόμα τον εαυτό του στο πάνθεον της εξουσίας του, αποφάσισε, σε απόλυτη τύφλωση, να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Δαμασκό. Ήταν, όπως δήλωσε ο δημοσιογράφος Hassanine Haykel το «μοιραίο λάθος», για το οποίο αποφάσισε ο στρατός να σταματήσει αυτό το θέατρο, επιλέγοντας - ή προκαλώντας- τη κατάλληλη στιγμή για να απομακρύνει τον Μόρσι και να αναστείλει όλα τα θεσμικά όργανα που είχαν θεσπιστεί από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.


Μια αιγυπτιακή στρατιωτική πηγή εξήγησε ότι για το στρατό το θέμα ήταν να υπερασπιστεί προπαντός την εθνική ασφάλεια που η τρέλα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξουσία έθετε σοβαρά σε κίνδυνο θέλοντας να επιτεθεί στη Συρία, μια χώρα με την οποία οι η Αίγυπτος των Ελευθέρων Αξιωματικών  σφράγισε μία ημέρα με ιερή ένωση. Και δεν είναι μάλλον τυχαίο το γεγονός ότι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ ήταν ο πρώτος αρχηγός κράτους να καλωσορίσει την παρέμβαση του στρατού στην Αίγυπτο, προβλέποντας σε επίσημη δήλωση «το τέλος του πολιτικού Ισλάμ».

Ό, τι συνέβη στην Αίγυπτο είναι ένα ιστορικό γεγονός, το οποίο, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, δεν θα παραλείψει να οδηγήσει σε μια σειρά αλλαγών κατά μήκος του αραβικού χώρου.

 Σηματοδότησε το τέλος αυτής της μακάβριας «Αραβικής Άνοιξης», η οποία πωλήθηκε στους Αράβες από το μικρό εμιράτο του Κατάρ, μέσω της προπαγάνδας του δίαυλου Αλ Τζαζίρα και του ζοφερού ιεροκήρυκα Yusuf al-Qaradawi και της  Διεθνούς Ένωσης του των ουλεμάδων, που υποστηρίζονται από την Άγκυρα , το Παρίσι, τη Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ, και η οποία προγραμμάτιζε να εγκαταστήσει παραρτήματα της ισλαμιστικής αδελφότητας σε όλες τις αραβικές χώρες.

Το σχέδιο είχε αρχίσει να λειτουργήσει καλά, αλλά, προς μεγάλη λύπη των υποστηρικτών του, απέτυχε στη Συρία. 

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την πτώση του ηγεμόνα Hamad bin Khalifa στο Κατάρ και του κομπραδόρου ξάδελφου του Hamad bin Jassem, και αμέσως ακλούθησε η απέλαση του Al-Qaradawi, που δεν διαψεύστηκε, καταρρέει το ισλαμικό καθεστώς στην Αίγυπτο σαν χάρτινος πύργος, με τη συριακή κατάρα, και θα συνεχιστεί σύντομα στην Τυνησία, όπου ένα άλλο κίνημα «ανταρτών», εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό μοντέλο, μόλις γεννήθηκε για να πληρώσουν αυτά τα «καταραμένα Αδέλφια» του Ennahda την ύστατη αμαρτία τους, ήτοι να ήταν οι πρώτοι που κάλεσαν στη Τυνησία τους ψεύτικους φίλους της Συρίας.

R. Mahmoudi

 

RÉSEAU INTERNATIONAL

Γενική σημείωση (NB): Δεν διαθέτουμε διορθωτή(-τρια) και οι αναρτημένες δημοσιεύσεις (πάντα βιαστικές) περιέχουν λάθη, ορθογραφικά και συντακτικά. Προτιμάμε πάντα την ουσία παρά τη μορφή. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση σας.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ