2013-07-05 11:01:45
Φωτογραφία για Η ''Mundo Deportivo'' διώχνει τον Σπανούλη από τον Ολυμπιακό!
Η "Mundo Deportivo" τονίζει σε δημοσίευμά της πως ο Βασίλης Σπανούλης έχει πάρει την απόφαση να φύγει από τον Ολυμπιακό, ακόμα και αν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι του προσφέρουν πάνω από 2,4 εκ.ευρώ το χρόνο! Ποια τα αίτια της φυγής του, σύμφωνα με τους Καταλανούς.

"Ο Βασίλης Σπανούλης δεν θέλει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό", ξεκινάει το σχετικό δημοσίευμα της καταλανικής ιστοσελίδας το οποίο "ανέβηκε" τα ξημερώματα της Παρασκευής, και συνεχίζει:

"Ο Λαρισαίος άσος είναι αποφασισμένος να αφήσει τον δις πρωταθλητή Ευρώπης για να αγωνιστεί έξω από την χώρα του και αυτό θα γνωστοποιήσει στους αδερφούς Αγγελόπουλους στην προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ του παίκτη και των ιδιοκτητών της ομάδας.

Οι παράγοντες του Ολυμπιακού θα επιχειρήσουν να τον κάνουν να αλλάξει γνώμη, όμως η απόφαση του Σπανούλη φαίνεται σταθερή και θα είναι δύσκολο να αλλάξει".


Οι Καταλανοί υποστηρίζουν μάλιστα στο σχετικό κείμενο πως η απόφαση του αρχηγού του Ολυμπιακού δεν συνδέεται καθόλου με οικονομικά κίνητρα:

Το δημοσίευμα της καταλανικής "Mundo Deportivo" που κάνει λόγο για δεδομένη επιθυμία του Βασίλη Σπανούλη να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό μετά από τρία χρόνια παραμονής στο "μεγάλο λιμάνι"

"Ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει σε σημαντική μείωση του μπάτζετ αλλά η απόφαση του Σπανούλη δεν έχει σχέση με το οικονομικό. Ο παίκτης μάλιστα είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την ομάδα του Πειραιά ακόμα και αν του γίνει πρόταση για ίδιο συμβόλαιο με το προηγούμενο (2.400.000 ευρώ "καθαρά") ή και συμβόλαιο με περισσότερα χρήματα".

Ποια είναι λοιπόν τα κίνητρα της φυγής του MVP της περσινής Ευρωλίγκας αλλά και του Final-4 του Λονδίνου; "Οι λόγοι είναι προσωπικοί και έχουν να κάνουν κυρίως με την έλλειψη κινήτρου στην Αθήνα μετά από αρκετά χρόνια στους δύο μεγάλους της πρωτεύουσας (Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό) αλλά και δύο Ευρωλίγκες στα δύο τελευταία χρόνια.

Ο Έλληνας άσος θέλει να αλλάξει περιβάλλον για να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις στην καριέρα του από τη στιγμή που έχει χρόνο μπροστά του, όντας 31 ετών (τα κλείνει στις 7 Αυγούστου).

Ένα ακόμα από τα κίνητρα του Σπανούλη για να πάει στο εξωτερικό είναι η απογοήτευσή του με το ελληνικό μπάσκετ.

Το μόνο ενδιαφέρον που υπάρχει στο πρωτάθλημα είναι ποιός από τους δύο μεγάλους θα πάρει το πρωτάθλημα ενώ υπάρχει και η βία που κυριαρχεί στις εξέδρες", καταλήγει το κομμάτι του κειμένου που αναφέρει τους λόγους αποχώρησής του, το οποίο μάλιστα επισημαίνει τα επεισόδια και τη διακοπή του τρίτου τελικού Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού καθώς και τις δηλώσεις απογοήτευσης του "Kill-Bill" μετά το τελευταίο ματς της σεζόν.

Όσο για το ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Βασίλη Σπανούλη, οι συντάκτες της "Mundo Deportivo", José Ignacio Huguet και Vladimir Stankovic, αναφέρουν σχετικά:

"Με τον Ολυμπιακό εκτός παιχνιδιού, οι επιλογές του Σπανούλη περιορίζονται σε τρεις: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα και με λιγότερες πιθανότητες η Γαλατάσαραϊ.

Οι πρωταθλητές Ρωσίας είναι ανίκητοι σε οικονομικό επίπεδο καθώς έχουν καταθέσει πρόταση 10 εκατομμυρίων ευρώ "καθαρά" για τρία χρόνια.

Η Μπαρτσελόνα φαίνεται πως έχει πιάσει "κορυφή" με την πρόταση των 2,6 εκ.ευρώ το χρόνο για τριετές συμβόλαιο, όμως διαθέτει και άλλα πλεονεκτήματα, που μπορεί να είναι σημαντικά για τον Έλληνα παίκτη.

Αυτά είναι το υψηλό βιοτικό επίπεδο και το κλίμα που μοιάζει με αυτό της Αθήνας αλλά και ένα πρωτάθλημα καλύτερο από το ρωσικό και το ελληνικό, χωρίς βία στις εξέδρες, και με έναν σύλλογο οργανωμένο και με παγκόσμια δυναμική που μπορεί να προσελκύει χορηγούς".

Πηγή:sport24.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ