2013-07-11 10:37:05
Φωτογραφία για Εφιαλτική αναμονή...
Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Και ενώ έχουμε τις νέες «διαταγές» της τρόικα, ενώ η «επικαιρότητα» είναι γεμάτη με «καυτά» θέματα όπως οι δημοσκοπήσεις, οι διακοπές των επωνύμων, τα ξέκολα (με το συμπαθειο) μαγιό των τηλεπερσόνων, και άλλα πολλά συνταρακτικά νέα που συγκλονίζουν την καθημερινότητα της χώρας, στο παρασκήνιο έχουμε και κάποια άλλα, λιγότερο σημαντικά γεγονότα.

Και δεν τα χαρακτηρίζω εγώ έτσι, αλλά οι «αρχισυντάκτες» των ειδήσεων οι οποίοι «φροντίζουν» για την ενημέρωση μας.

Ένα λοιπόν «ασήμαντο» γεγονότος με το οποίο ούτε που κάνουν τον κόπο να ασχοληθούν τα μεγάλα ΜΜΕ είναι αυτό μωρέ, το παλιό των ΚΕ.Π.Α, των επιτροπών αναπηρίας και, των ΧΙΛΙΑΔΩΝ ασθενών που περιμένουν….

Περιμένουν να περάσουν από επιτροπή αναπηρίας προκειμένου να τους επαναχορηγηθεί το επίδομα, η σύνταξη, αλλά το βασικότερο, να αποκτήσουν και πάλι τα θεωρημένα βιβλιάρια ασθενείας για να μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους.


Βέβαια, θα μου πείτε «σιγά το γεγονός», και τι μας νοιάζει εμάς για όλους αυτούς που εκτός του ότι ΔΕΝ έχουν τη δυνατότητα οι περισσότεροι να πάρουν φάρμακα , ΠΕΙΝΟΥΝ αφού η όποια οικονομική βοήθεια έχει κοπεί;

ΔΕΝ είναι κάτι το σημαντικό γι αυτό και δεν ασχολούνται τα ΜΜΕ (ούτε καν το αρμόδιο υπουργείο δηλαδή).

Γιατί να ασχοληθούμε εμείς;

Το πρόβλημα (σιγά το πρόβλημα δηλαδή) δεν χτύπησε τη δική μας πόρτα, οπότε ας νοιαστούν εκείνοι που το έχουν!

Ας νοιαστούν όλοι εκείνοι (και οι συγγενείς τους) που περιμένουν ΜΗΝΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Ας νοιαστούν ΟΛΟΙ εκείνοι που η όποια αναμονή τους γίνεται ακόμα πιο εφιαλτική όσο βλέπουν ΤΙ γίνεται στις όποιες επιτροπές έχουν λειτουργήσει μέχρι σήμερα.

Βλέπουν άτομα με σοβαρότατα προβλήματα αναπηρίας ξαφνικά με απόφαση επιτροπής να γίνονται πιο υγιείς και από τους υγιείς!

Βλέπετε μάλλον η «γραμμή» που έχει δοθεί από «ψηλά», προς τις επιτροπές αναπηριών είναι να «τσεκουρώνουν» όσο γίνεται περισσότερο.

Εφιαλτική αναμονή, και αγωνιά.

Και δεν μιλώ φυσικά για εκείνους που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πρέπει να κοπούν γιατί απλά η όποια αναπηρία τους ήταν βγαλμένη από κάποιο βουλευτικό γραφείο.

Μιλώ για ΟΛΟΥΣ εκείνους που έχουν πραγματικό πρόβλημα, που μόλις και μετά βίας ζουν χωρίς κανένα έσοδο, χωρίς (πολλοί) δυνατότητα να πάρουν φάρμακα εδώ και μήνες.

Έχει κόσμο ο οποίος περιμένει ΔΕΚΑΞΙ μήνες τώρα και δε βλέπει φως πουθενά.

Η επιλεκτική κίνηση από πλευράς κυβέρνησης να επαναχορηγήσει για ένα εξάμηνο ΜΟΝΟ τις αναπηρικές συντάξεις και ΟΧΙ τα αναπηρικά επιδόματα οδήγησε τους ανθρώπους, τους παραπληγικούς που ζούσαν ΜΟΝΟ από τα επιδόματα αυτά στην πλήρη εξαθλίωση.

Βέβαια, όλα αυτά, είναι ασήμαντα, ΔΕΝ πρέπει να μάθει ο κόσμος τι τραβούν οι συνάνθρωποι του και οι οικογένειες τους, γι αυτό και ΔΕΝ ασχολούνται δηλαδή όλοι εκείνοι που υποτίθεται ότι σαν καθήκον, σαν λόγο ύπαρξης έχουν την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Η εφιαλτική αναμονή των ατόμων με αναπηρία συνεχίζεται, και ένας Θεός ξέρει για πόσο ακόμα.

Στον αντίποδα, οι «αρμόδιοι» εν μέσω δημοσκοπήσεων και άλλων «σημαντικών» βεβαιώνουν τον κόσμο ότι οι «μεταρρυθμίσεις» προσχωρούν και θα προχωρήσουν ακόμα καλύτερα, και ότι η χώρα, θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης!

Μετά ξύπνησαν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ