2013-07-11 11:12:40
Φωτογραφία για Πάτρα: Eίχε καταγγελθεί η μάνα που σκότωσε το παιδί της - Απολογείται σήμερα - Σε πρωτόγονες συνθήκες ζει η οικογένεια
«Δεν πρόκειται για μια απρόσμενη τραγωδία η ιστορία της μητέρας που χτύπησε μέχρι θανάτου και στη συνέχεια έβαλε το βρέφος της στην κατάψυξη», ισχυρίζεται το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο είχε ενημερώσει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2012 τις αρμόδιες Αρχές. Δέκα μήνες έχουν περάσει από τότε, με τη μητέρα μόλις να έχει συλλάβει το τρίτο της παιδί.

Σύμφωνα με το ethnos, ο οργανισμός είχε ενημερωθεί μέσω ανώνυμης καταγγελίας ότι τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας, τα οποία είναι σε βρεφική ηλικία, βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η ανατριχιαστική ιστορία που εδώ και δύο μέρες έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο θα μπορούσε να αποφευχθεί , καθώς το επικίνδυνο περιβάλλον στο οποίο ζούσαν τα παιδιά δεν ήταν κρυφό στους αρμόδιους.

Στις 23 Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος της Χαλανδρίτσας είχαν μεταβεί στην οικία της οικογένειας διαπιστώνοντας ότι τα δύο παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ δύο μέρες αργότερα, το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε την Εισαγγελέα Πατρών, με την ένδειξη του κατεπείγοντος.


Παρ' όλα αυτά οι διαδικασίες δεν κινήθηκαν γρήγορα, με αποτέλεσμα το τραγικό τέλος του μόλις τριών μηνών βρέφους.

Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για σήμερα προκειμένουν να απολογηθεί. Η γυναίκα είχε σκυμμένο το κεφάλι και αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Η 31χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να της οριστεί δικηγόρος κατά την απολογία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα το Σάββατο το πρωί έκοβε ξύλα στο σπίτι της στο Αλεποχώρι και τότε το τριών μηνών αγοράκι άρχισε να πλαντάζει στο κλάμα. Η 31χρονη ήταν μόνη μαζί με τα άλλα δύο παιδιά της.

«Δεν άντεχα το κλάμα του. Το πήρα και το έριξα στην κούνια του» δήλωσε στους αστυνομικούς. Κύριος οίδε τι εννοεί με το «πέταγμα». Αυτό που φαίνεται ότι συνέβη ήταν να πέσει το παιδί με το κεφάλι στον ξύλινο πάτο της κούνιας. Από εκείνη την ώρα άρχισε να ψυχορραγεί.

Όπως αναφέρει η Πελοπόννησος, τελικά το άτυχο βρέφος πέθανε την επομένη ημέρα, όπως επιβεβαιώνει και η ιατροδικαστική έκθεση, λόγω των σοβαρών κακώσεων που έφερε.

Μέχρι να επέλθει το μοιραίο, το παιδί ανέπνεε με δυσκολία, κάτι που αντιλήφθηκε η μάνα, αλλά δεν ειδοποίησε κανέναν συγγενή για να τη βοηθήσει. Στη συνέχεια, άδειασε τα ράφια του ψυγείου και τοποθέτησε το άψυχο σώμα του στην κατάψυξη, φοβούμενη την αποσύνθεση, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Και όλα αυτά μπροστά στα αθώα μάτια των άλλων δύο της παιδιών, μιας και το σπίτι διαθέτει όλο κι όλο ένα δωμάτιο.

Η οικογένεια ζει υπό πρωτόγονες συνθήκες, μιας και δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού και ζει με λάμπες γκαζιού. Επίσης με ειδικό σύστημα γκαζιού λειτουργεί και το ψυγείο. Ουσιαστικά το σπίτι δεν είναι τίποτα άλλο από μια καλύβα, συνθήκες ακατάλληλες για τη διαβίωση των παιδιών, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που διενήργησαν αυτοψία στον χώρο.

Συγγενείς, πάντως, του συζύγου της είχαν σπεύσει τη Δευτέρα, γνωρίζοντας ότι η γυναίκα ήταν μόνη της, για να τη ρωτήσουν εάν ήθελε κάτι. Αντιλήφθηκαν την περίεργη συμπεριφορά της 31χρονης, όμως έφυγαν χωρίς να τους πει ότι το βρέφος είχε πεθάνει.

Η 31χρονη δήλωσε στους αστυνομικούς ότι είναι τοξικομανής και ότι συνέχιζε να κάνει περιστασιακά χρήση ναρκωτικών. Και ο σύζυγός της είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Εχουν διαφορά ηλικίας 20 ετών.

«Δεν δείχνει την εικόνα γυναίκας που έχει χάσει τα λογικά της. Αλλά την εικόνα γυναίκας που είναι μπερδεμένη» σημειώνουν αστυνομικές πηγές με γνώση των ερευνών.

Ωστόσο, οι κινήσεις της μετά τον θάνατο του βρέφους, κατά την ΕΛΑΣ δείχνουν ότι δεν έχασε την ψυχραιμία της, ακόμα και όταν δέχτηκε την επίσκεψη συγγενικών προσώπων.

Μάλιστα, η ίδια φαίνεται να αποκαλύπτει με λεπτομέρειες τις κινήσεις της αμέσως μετά τον θάνατο του παιδιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι έβγαλε το παιδί από την κατάψυξη αντιλαμβανόμενη ότι πλησίαζε ο άνδρας της με το ΙΧ στο σπίτι, δήθεν για να τον παραπλανήσει ότι το βρέφος μόλις είχε χάσει τη ζωή του.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ