2013-07-17 02:51:05
Φωτογραφία για Οκτώ παιδιά πέθαναν από δηλητηρίαση στην καντίνα του σχολείου!
Οκτώ παιδιά έχασαν τη ζωή τους κι άλλα 80 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για νοσηλεία στο κρατίδιο Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας αφού υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση από το φαγητό που έφαγαν στην καντίνα του σχολείου τους.

"Αγνοούμε γιατί ορισμένα παιδιά πέθαναν ενώ τα υπόλοιπα επέζησαν αφού έφαγαν το μεσημεριανό φαγητό τους" στο δημόσιο σχολείο του χωριού Μασράχ, στην περιοχή Σάραν, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κρατιδίου, ο Αμπιτζίτ Σίνχα.

Οι μαθητές, όλοι τους κάτω των 10 ετών, έφαγαν ρύζι και φακές. Το φαγητό είχε μαγειρευτεί στο χώρο του σχολείου.

Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Νίτις Κουμάρ, διέταξε την άμεση διεξαγωγή έρευνας και ανακοίνωσε ότι στο σχολείο θα σταλεί μια ομάδα ιατροδικαστών που θα αναλάβει να καθορίσει τα αίτια θανάτου των οκτώ παιδιών.

Στα περισσότερα δημόσια σχολεία των κρατιδίων της Ινδίας σερβίρεται δωρεάν φαγητό στα παιδιά που προέρχονται από άπορες οικογένειες. Το Μπιχάρ, ένα από τα πολυπληθέστερα κρατίδια, θεωρείται επίσης το πιο φτωχό απ' όλα. Λόγω των κακών συνθηκών υγιεινής στις κουζίνες των σχολείων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, και της κακής ποιότητας των τροφίμων, τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ