2013-07-19 22:08:34
Φωτογραφία για Ίσαλοoς γραμμή
Από την ημέρα αναλήψεως των καθηκόντων του ο κ. Δημαράς ξέχασε αμέσως τον β’ κανόνα του σωστού άρχοντος :’’ ο τι κατά νόμον δεί άρχειν’’. Βλέποντας ως εμπόδιο τους φυσικούς του συνεργάτες, δηλαδή τους εργαζόμενους στο Δήμο και δή στο Διοικητήριο , ξεκίνησε μια προσπάθεια τρομοκρατίας και επιβολής .Με συνεργάτες προσωπικούς φίλους και μόνον, πολιτικές Φακές, που με τον μεγεθυντικό Φακό της υπακοής, της αδιαλλαξίας και της αλαζονείας νόμισαν ότι γίνανε γίγαντες. Από κοντά τα ‘’παλικάρια της Φακής’’ τύπου Βασίλη να απειλούν τους εργαζόμενους.

Ξεκίνησε στην αρχή με την ανάθεση σε φίλο του, έναντι υψηλής αμοιβής, το σχέδιο οργανογράμματος. Η πράξη του απερρίφθη από την Περιφέρεια ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ. Οπότε καλεί τρεις ‘’οργανοπαίχτες’’ για να δημιουργήσουν το οργανόγραμμα. Οι αντιδράσεις του Συλλόγου των εργαζομένων είναι έντονες γιατί οι ‘’οργανογράφοι’’ δεν επιλέγονται με αντικειμενικά κριτήρια και εμπειρία. Ξεχνούν όμως οι δυστυχείς, ότι κριτήριο για τον κ. Δημαρά είναι ένα και μόνο. Η άφωνος αφοσίωση. Έτσι ο Βασίλης με 18 ώρες το 24ωρο απασχόλησης στο πολιτικό γραφείο του κ. Δημαρά είναι ‘’λογικό’’ να είναι επικεφαλής.


Όταν πλέον δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το οργανόγραμμα άρχισε να εφαρμόζει το πρόγραμμα επικυριαρχίας στον Δήμο. Σε μία νύχτα απαλλάσσει των καθηκόντων τους , ΟΛΟΥΣ μα ΟΛΟΥΣ τους Διευθυντές του Δήμου. Φαινόμενο πρωτογενές στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Φυσικά αναλαμβάνουν Γενικοί Διευθυντές οι τρεις ‘’οργανογράφοι’’. Οι οποίοι γνωρίζοντας ότι οφείλουν τα πάντα στον κ. Δημαρά περιφρονούν τους πάντες. Είναι δε τόσο προκλητικοί που ΔΕΝ εκτελούν τα ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ τους. Θέλοντας να δείξουν και αυτοί την ίδια απαξίωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο όπως δείχνει και το αφεντικό τους, δεν παρίστανται όπως ο ΝΟΜΟΣ και ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ τους ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ. Ξεχνούν όμως τη λαϊκή παροιμία ‘’ όσο αναρριχάται η μαϊμού τόσο γελοιοποιείται γιατί φαίνεται ο κώλος της’’ ειδικά μάλιστα όταν είναι και μεγάλος.

Προσφάτως μάλιστα ο κ. Δημαράς ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ ανέσυρε ευνοούμενή του για να την κάνει διευθύντρια υποσκελίζοντας τέσσερεις αρχαιότερους υπαλλήλους με εμπειρία και Ανωτάτη μόρφωση.

Και τώρα αντί να ‘’ αποχαιρετίσει την Αλεξάνδρεια που χάνει ‘’ με τον τρόπο που λέει ο ποιητής, ωσάν άλλος Ηρόστρατος προσπαθεί να μείνει στην μνήμη των Πατρινών. Γνωρίζοντας ότι ο ‘’Τροικανός ‘’ νόμος μπορεί να απολύσει όσους έχουν παραπεμφθεί για παραπτώματα ( πρόσφατα απελύθη δημόσιος υπάλληλος διότι τον μήνυσε η πρώην πεθερά του!!) έχει στήσει βιομηχανία παραπομπής Δημοτικών Υπαλλήλων . Εμπάθεια μένος και μίσος είναι το κριτήριό του για όσους θέλησαν να εργαστούν σύμφωνα με το Νόμο και το Σύνταγμα.

Προσφάτως έστησαν και «Δημαροδικία» που προκάλεσαν την αγανάκτηση και την αποχώρηση των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης (Πατούχας και Τζανάκος). Εισήγαγε ‘’νέους’’ κανόνες δικαίου στον 21ο αιώνα όπου ‘’ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ‘’ ο ΚΡΙΤΗΣ μπορεί να είναι και ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!!

Είναι τέτοια η πρόκληση, που ο κ. Δημαράς θα δημιουργήσει ένα νέο ιστορικό προηγούμενο. Είναι γνωστές οι πάμπολλες καταγγελίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ εναντίον του για παρανομίες, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία της , η ΑΔΕΔΥ θα ασχοληθεί με Δήμαρχο καταγγέλοντάς τον ( για τα ‘’Δημαροδικία’’).

Προσωπικά δεσμεύομαι προς τον Πατραϊκό λαό και τους εργαζόμενους ότι στην παράταξη που θα πολιτευθώ πέρα από τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια θα υπάρχουν και ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ στην λειτουργία του Δήμου.

Θεωρείται αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρξει χρηστή Διοίκηση, ευνομία και ευρυθμία στον Δήμο. Θα αποκατασταθούν άμεσα. Οι δε παρεκτραπέντες θα αποδοθούν στην Δικαιοσύνη.

Είναι απαραίτητη η δημιουργία στο Διοικητήριο μιας ίσαλου γραμμής.

Του Παναγιώτη Παπαγιαβή-Δημοτικού Συμβούλου
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ