2013-07-20 13:15:06
Φωτογραφία για Τα κριτήρια για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών
Με ταχείς ρυθμούς προχωρεί το υπουργείο Παιδείας στη διοικητική τακτοποίηση των θεμάτων που προκύπτουν από τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών.

Η εφαρμογή του σχεδίου ξεκινά εντός του Ιουλίου, με στόχο η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει χωρίς διδακτικά κενά.

Αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων που αφορούν περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, η διαδικασία για τις μετατάξεις ξεκινά εντός του Ιουλίου και έως τις 10 Αυγούστου αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τα ονόματα.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.

Σύμφωνα με το Έθνος τα κριτήρια για τις μεταθέσεις είναι:


-Έγγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν 4 μονάδες.

-4 μονάδες λαμβάνουν οι σε χηρεία εκπαιδευτικοί με ανήλικα παιδιά ή παιδιά που σπουδάζουν

-Οι εκπαιδευτικοί που έχουν ανήλικα ή σπουδάζοντα παιδιά λαμβάνουν 4 μονάδες για το πρώτο παιδί, 4 για το δεύτερο, 6 για το τρίτο και 7 για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά

-Η κατοχή κάθε επιπλέον πτυχίου ΑΕΙ δίνει 5 μονάδες

-Το μεταπτυχιακό δίνει 7 μονάδες

-Το διδακτορικό δίνει 14 μονάδες

-Οι εκπαιδευτικοί που προέρχονται από μετάταξη από την πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση λαμβάνουν τις μονάδες μετάθεσης της πλησιέστερης σχολικής μονάδας που υπηρετούσαν μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης μετάταξης τους.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ