2013-07-21 10:28:05
Φωτογραφία για Νίνα Λοτσάρη: Tο τέλος του γάμου μου ήταν πραγματικά ένας θάνατος
Η Νίνα Λοτσάρη μίλησε στο περιοδικό Like! και στην Εβελίνα Νύκτα για τη νέα της ζωή μετά το χωρισμό, για τη μουσική της και το δικαίωμά της στο λάθος. Διαβάστε τι είπε η όμορφη και sexy τραγουδίστρια.

Πολλά νέα ξεκινήματα στη ζωή σου φέτος. Πόσο εύκολα δέχεσαι τις αλλαγές;

Είμαι ανατρεπτικός άνθρωπος. Δεν προσχεδιάζω τίποτα, εκτός αν μπω σε ένα πρόγραμμα όπου η στρατηγική είναι σημαία μου. Αν αυτό το πρόγραμμα αλλάξει, το δέχομαι εύκολα. Αυτή η έκπληξη στον εαυτό μου μου αρέσει. Νομίζω ότι έχω ανάγκη την αλλαγή.

Δεν σε φοβίζουν οι αλλαγές;

Όταν νιώθω την ανάγκη να κάνω αλλαγές, σημαίνει ότι είμαι έτοιμη να τις κάνω. Δεν φοβάμαι καθόλου.

Φαίνεσαι δυναμική γυναίκα. Σαν να μη σε λυγίζει εύκολα κάτι ή κάποιος;

Δεν λυγίζω ποτέ εύκολα μπροστά σε άλλους. Δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου. Από την άλλη, όταν βρίσκομαι μόνη μου, επιτρέπω τα πάντα. Να λυγίζω, να κλαίω, να οδύρομαι, να τσαλακώνομαι… τα πάντα. Είμαι μια drama queen! Το ζω κανονικά!


Μια γυναίκα καριέρας πώς πρέπει να είναι;

Υπομονετική, να κρατάει τις ισορροπίες, να βάζει προτεραιότητες και έτσι όλα παίρνουν το δρόμο τους. Ωστόσο, τίποτα δεν γίνεται τυχαία, όταν είσαι γυναίκα καριέρας και έχεις οικογένεια.

Ήταν όνειρό σου να κάνεις καριέρα, να γίνεις σταρ;

Το όνειρό μου ήταν να τραγουδάω, όχι να γίνω σταρ. Το όνειρό μου είναι να πεθάνω πάνω στη σκηνή. Το σανίδι είναι αυτό που λατρεύω. Σαφώς θέλω να έχει ανταπόκριση αυτό που κάνω, αλλά δεν είναι απαραίτητο να είμαι σταρ για να αρέσει στον κόσμο η δουλειά μου.

Άρα η δημοσιότητα προέκυψε.

Δεν την αναζητούσα. Με ενδιέφερε να κάνω τη δουλειά μου. Η δουλειά μου είναι να τραγουδάω. Αυτό ήταν το ζητούμενο. Η δημοσιότητα είναι καλοδεχούμενη, αλλά εγώ θα θέτω πάντα τα όρια. Όχι οι άλλοι.

Φαντάζομαι ότι αποδέχεσαι το πόσο ωραία γυναίκα είσαι Έτσι μου λένε! Εγώ δεν ξέρω τίποτα!

Πιστεύεις ότι έπαιξε ρόλο ώστε να γίνεις πιο εύκολα γνωστή;

Όπως όλα τα πράγματα, έτσι κ αυτό, αν δεν το χειριστείς καλά, σου γυρίζει μπούμερανγκ. Προσπάθησα να κρατήσω το περιτύλιγμα δευτερευούσης σημασίας. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων που έχω αυτή την παρουσία, σε συνδυασμό πάντα με τη σκληρή δουλειά μου, ωστόσο πάνω απ’ όλα είναι η υποδομή. Τι να την κάνεις μια όμορφη παρουσία, αν δεν διαθέτει περιεχόμενο; Εγώ ήρθα από την επαρχία στην Αθήνα να σπουδάσω. Θα μπορούσα να επαναπαυτώ στην εξωτερική εμφάνιση, να βάλω ένα μίνι, να πιάσω το μικρόφωνο και να βγάλω λεφτά. Όχι, δεν με ενδιέφερε αυτό.

Υπάρχει κάτι που να μη σου αρέσει στην εξωτερική σου εμφάνιση;

Προς το παρόν, δεν είμαι ανασφαλής με την εμφάνισή μου. Φροντίζω να μην υποτιμώ το χρόνο που περνάει. Τον σέβομαι και απ’ ό,τι φαίνεται με σέβεται και αυτός. Οπότε είμαι σε καλά επίπεδα αυτοπεποίθησης, ώστε να μην κάνω ακραία πράγματα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να φροντίζω τον εαυτό μου. Ο σκοπός μου είναι να διατηρούμαι φρέσκια, γι’ αυτό γυμνάζομαι και προσπαθώ να έχω ενέργεια.

Σε φλερτάρουν ;

Είμαι πάρα πολύ τυχερή γυναίκα. Ακούω γύρω μου γυναίκες να λένε πως οι άντρες έχουν σταματήσει το φλερτ, ωστόσο εγώ διαφωνώ. Νιώθω όπως όταν ήμουν έφηβη και με φλέρταραν τα παιδάκια στο σχολείο. Το ίδιο ζω και τώρα.

Θυμάμαι την ημέρα που παντρεύτηκες. Ήταν πολύ όμορφος γάμος, με ένα ζευγάρι που σκεφτόσουν ότι δεν θα χωρίσει ποτέ.

Έτσι πιστεύαμε κι εμείς.

Φοβόσουν ότι μπορεί να έρθει αυτή η στιγμή;

Όχι. Δεν είχα καθόλου αυτό το πράγμα στο μυαλό μου. Ήταν μια μεγάλη ανατροπή και για τους δυο.

Ήσουν ενεργή στο γάμο ή είχες επαναπαυτεί σε αυτόν;

Όλοι κάνουμε τα λάθη μας και όλοι μπορούμε να επαναπαυτούμε. Δεν θεωρώ όμως ότι είχα μπει σε αυτό το τριπάκι. Άλλα έπαιξαν ρόλο στη δική μας περίπτωση. Πράγματα που είναι δικά μας, προσωπικά.

Έβλεπες το τέλος να έρχεται;

Όχι. Δεν προϋπήρχε κάτι που να με κάνει να προετοιμαστώ ή να σκέφτομαι πως η σχέση αυτή σιγά σιγά τελειώνει. Όταν πάρθηκε η απόφαση, ήταν αυτό που λέμε «μπαμ και κάτω».

Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να βιώνει το τέλος του γάμου της;

Είναι πραγματικά ένας θάνατος. Τον βιώνεις κανονικά. Την οδύνη, το θυμό, τα πάντα. Με το χρόνο όμως, σιγά σιγά, όλα αλλάζουν, ηρεμούν.

Σκέφτηκες τι θα πει ο κόσμος;

Ήμουν πάρα πολύ εγκλωβισμένη στο τι θα πει ο κόσμος. Με απασχολούσε πολύ γενικά στη ζωή μου. Ίσως γιατί είμαι από μια μικρότερη πόλη, όπως είναι η Πάτρα; Ίσως φταίει ο χαρακτήρας μου, που θέλω πάντα να φαίνομαι σωστή; Ερχόταν στο καμαρίνι μου ο κόσμος και μου έλεγε πόσο υπέροχη μαμά, σύζυγος και εργαζόμενη γυναίκα ήμουν. Μου έδειχναν ότι έχω την εικόνα της σούπερ γυναίκας. Φοβόμουν πολύ μήπως χάσει ο κόσμος την εικόνα αυτή που είχε για μένα. Δεν το ήθελα καθόλου. Με είχε στοιχειώσει. Δεν υπάρχει όμως χειρότερο πράγμα από τα εγκλωβίζεσαι σε μια εικόνα και να μην κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις.

Άρα, πριν χωρίσεις, έκανες δεύτερες σκέψεις.

Όχι. Αυτή ήταν η πρώτη μου απόφαση και η τελευταία. Αποφάσισα μερικά πράγματα για μένα, σκεπτόμενη πως ήταν λάθος να έχω στο μυαλό μου τι θα πει ο κόσμος. Το μόνο που έπρεπε να με νοιάζει είναι πώς θα βιώσω εγώ αυτή την κατάσταση. Διαφορετικά θα έπρεπε να κλειστώ στο ψυχιατρείο αποφασισμένη πως θα κάνουν κουμάντο οι άλλοι στη δική μου ζωή.

Ένιωσες καθόλου αποτυχημένη ως σύζυγος, μητέρα;

Δεν ένιωσα αποτυχημένη. Ένιωσα πως πρέπει να εξελιχθώ, να προχωρήσω. Κάτι δεν πήγε καλά, αλλά πρέπει να συνεχίσω. Και αποτυχία να λέγεται, είναι μέρος της ζωής μας. Δεν είμαστε τέλειοι. Κ αν απέτυχα, παίρνω όλο το βάρος επάνω μου. Δεν είμαι ευθυνόφοβη. Θα δουλέψω με τον εαυτό μου ώστε να μην αποτύχω ξανά. Ήταν ένας γάμος που μπορεί να μην ευοδώθηκε όπως θα ήθελα, αλλά πιστεύω πως δεν θα είχα φτάσει ως εδώ αν δεν είχα στη ζωή μου αυτό τον άνθρωπο. Θεωρώ τύχη που βρέθηκε δίπλα μου. Όπως και εκείνος λέει αντίστοιχα το ίδιο για μένα.

Τα παιδιά ρωτάνε;

Η μικρή ακόμα δεν καταλαβαίνει. Με τη μεγαλύτερη συζητάμε πολλά πράγματα. Υπάρχει μεγάλη επικοινωνία ανάμεσά μας. Δεν λέω ψέματα, δεν κρύβομαι. Θέλω να είμαι αληθινή απέναντι στα παιδιά μου. Το κυριότερο για μένα είναι να μην αλληλοκατηγορείς, όσο κι αν έχεις πληγωθεί. Πάνω από όλα είναι η ψυχή του παιδιού.

Προχώρησες τη ζωή σου κάνοντας μια άλλη σχέση. Ήταν εύκολο αυτό το βήμα;

Δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο. Απλώς συνέβη, όπως συνέβη και στον πρώην σύζυγό μου. Γνωρίζεις νέους ανθρώπους και προχωράς.

Αισθάνθηκες άσχημα, όταν βγήκε στη δημοσιότητα η νέα σου σχέση;

Δεν ήταν το καλύτερό μου. Δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν θα νιώσω όμως και ενοχές γι’ αυτό.

Τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα με το σύζυγό σου και μια άλλη γυναίκα τις είδες;

Είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Εύχομαι να βρει μια καλή, ιδανική γυναίκα.

Θα ήθελες άλλον ένα γάμο;

Δεν θα έλεγα όχι.

Άλλο ένα παιδί;

Ούτε σε αυτό θα έλεγα όχι. Νιώθω πλήρης με τις δύο κόρες μου, αλλά δεν θα απέρριπτα το ενδεχόμενο ενός τρίτου παιδιού.

Πηγή: joytv
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Περί μαϊμού ανάπηρων
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Περί "μαϊμού" ανάπηρων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ