2013-07-25 15:35:03
Φωτογραφία για Ο Τιτανικός επιστρέφει... το 2016
Έναν αιώνα μετά την βύθιση του Τιτανικού, ένα πιστό αντίγραφό του ετοιμάζεται να κάνει το παρθενικό του ταξίδι το 2016, όπως ανακοίνωσε ένας αυστραλός πολυεκατομμυριούχος.

Η ιδέα ανήκει στον μεγιστάνα Κλάιβ Πάλμερ ο οποίος αποκάλυψε τα σχέδια του μεγάλου αυτού εγχειρήματος μαζί με την μακέτα-αντίγραφο του θρυλικού πλοίου την Τρίτη σε μουσείο της Νέας Υόρκης.

Όλα αυτά βρίσκονται ωστόσο ακόμη στα χαρτιά καθώς οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα στην Κίνα.

Για τους πιο επιφυλακτικούς, πρόκειται για ένα ακόμη όνειρο ενός πλούσιου άντρα που δηλώνει σήμερα ότι «θέλω να ξοδέψω τα χρήματα που έχω πριν πεθάνω».

Υπάρχουν όμως και οι 40.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο που ήδη αναζητούν εισιτήρια για το ταξίδι αυτό. Η διαδρομή του οποίου θα είναι η ίδια με εκείνη του 1912: από το Σαουθάμπτον της Βρετανίας, στην Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τα σχέδιά του, οι επιβάτες θα φορέσουν ρούχα της εποχή του πρώτου και τελευταίου ταξιδιού του Τιτανικού. Εως και το μενού στο εστιατόριο θα είναι το ίδιο με εκείνο του 1912. Το πλοίο θα είναι εξίσου πολυτελές με τον αυθεντικό Τιτανικό ενώ θα διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις.


Ο αυθεντικός Τιτανικός ήταν το μεγαλύτερο πολυτελές πλοίο, το οποίο αποκαλούσαν «αβύθιστο». Στο παρθενικό του ταξίδι, έπεσε σε παγόβουνο στις 14 Απριλίου 1912 και βυθίστηκε. Επέζησαν μόλις 700 επιβάτες από τους περίπου 2.200.

Το 1997 ο Τιτανικός βγήκε στα ανοιχτά των... κινηματογραφικών αιθουσών με την ομώνυμη ταινία του Τζέιμς Κάμερον και σάρωσε τα Οσκαρ. Στην παραγωγή αυτή, την πιο ακριβή που έγινε ποτέ με προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια δολάρια, πρωταγωνιστούν ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και η Κέιτ Γουίνσλετ.

«Ο Τιτανικός ήταν το πλοίο των ονείρων. Ο Τιτανικός ΙΙ θα είναι το πλοίο όπου όλα τα όνειρα θα πραγματοποιηθούν» είπε χαρακτηριστικά ο Κλάιβ Πάλμερ.

Φαίνεται όμως πως εκτός από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που έχουν πάρει οι σχεδιαστές του κλώνου του Τιτανικού, υπάρχει κι ένας ακόμη παράγοντας που τους κάνει να δηλώνουν σίγουροι την ασφάλειά του.

«Ένα από τα θετικά της παγκόσμιας υπερθέρμανσης είναι λοιπόν το γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχουν πολλά παγόβουνα στον Βόρειο Ατλαντικό» σχολίασε χαμογελώντας ο Πάλμερ.

Στην παρουσίαση στην Νέα Υόρκη συμμετείχε και η Ελεν Μπέντσιγκερ, δισέγγονη της Μάργκαρετ (Μόλι) Μπράουν που επέζησε από το ναυάγιο.

Η περιουσία του Κλάιβ Πάλμερ υπολογίζεται στα 795 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο ίδιος βρέθηκε στην 29η θέση στη λίστα των πλουσιότερων Αυστραλών για το 2012 από το περιοδικό Forbes.

thessalianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πετάει η Ολυμπιακή;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πετάει η Ολυμπιακή;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ