2013-07-26 11:21:28
Φωτογραφία για Ηλεία: 32χρονος με ψυχολογικά προβλήματα ο «βάνδαλος» που εισέβαλε σε ξωκλήσι στον Καϊάφα
Εικόνες των Αγίων και η μορφή του Χριστού, πεταμένα στο χώμα. Δίπλα το Ιερό Ευαγγέλιο, και πιο δίπλα μερικές καρέκλες, ένα χαλί και άλλα αντικείμενα από τον εσωτερικό διάκοσμο μιας εκκλησίας. Ο δράστης μιας πρωτοφανούς υπόθεσης διάρρηξης στο ξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στο νησάκι του Καϊάφα, έδρασε με αδικαιολόγητο μίσος και κυρίως φανερώνοντας πως σκοπός του δεν ήταν να κλέψει, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι Αρχές ερευνούν μια πολύ περίεργη και σίγουρα πρωτοφανή υπόθεση διάρρηξης εκκλησίας στην περιοχή της Ζαχάρως, που γεννά πολλά ερωτήματα.

Σοκαρισμένοι οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων του Λουτρών Καϊάφα, το πρωί αντιλήφθηκαν πως είχε παραβιαστεί το ξωκλήσι και σχεδόν όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα ήταν σκορπισμένα στον πρόναο και το προαύλιο. Το προσωπικό των εγκαταστάσεων ήταν που νωρίς το πρωί αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, αλλά κανένας δεν ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις στα «γιατί» και στο κίνητρο που οδήγησε τον δράστη να συμπεριφερθούν καθ’ αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή με πρωτοφανή μανία, από τη στιγμή που εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πως δεν έκλεψε τίποτα.


Ο δράστης λοιπόν αυτής της διάρρηξης παραβίασε την κεντρική πόρτα με αιχμηρό αντικείμενο μπήκε στο ναό και άρχισε να ψάχνει. Σε αυτό το ξωκλήσι δεν υπήρχαν ποτέ αντικείμενα αξίας, ή χρήματα, αφού φέτος δεν είχε λειτουργήσει, ενώ πέρα από τον εκκλησιασμό των πιστών που επισκέπτονται την περιοχή ή διαμένουν στις εγκαταστάσεις των λουτρών, στο παρελθόν έχουν τελεστεί μυστήρια όπως γάμοι και βαφτίσεις.

Το γραφικό αυτό ξωκλήσι που ανήκει στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Ζαχάρως, ποτέ στο παρελθόν δεν είχε γνωρίσει τη μανία των κλεφτών. Υπήρξαν κάποιες απόπειρες παλιότερα, να παραβιαστεί, όμως ποτέ δεν είχε συμβεί κάτι, σε καμία περίπτωση όπως αυτό που συνέβη χθες τα ξημερώματα. Ο δράστης λοιπόν έφτασε έως την Αγία Τράπεζα, έψαξε παντού και όταν δεν βρήκε κάποιο αντικείμενο αξίας, άρχισε να βγάζει έξω στον πρόναο όλες τις καρέκλες που υπήρχαν στο ξωκλήσι, το χαλί του δαπέδου, εικόνες ασημένιες και άλλες, μορφές του Χριστού, το Ευαγγέλιο και άλλα ιερά βιβλία και αντικείμενα.

Όλα αυτά έγιναν μια στοίβα, ενώ δίπλα του ο δράστης είχε βάλει φωτιά σε κάποια βιβλία από το αρχείο του ναού. Μάλιστα μια καρέκλα που υπήρχε στο χώρο δίπλα από την εστία της φωτιάς που είχε σβήσει, φανέρωνε πως ο δράστης της πράξης αυτής, αφού έβαλε φωτιά, έκατσε και απολάμβανε το έργο του.

Ο προϊστάμενος των εγκαταστάσεων Νίκος Λευκαδίτης σε δηλώσεις του στο ilialive.gr ανέφερε πως το προσωπικό νωρίς το πρωί αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί. «Στον έλεγχο που έκαναν αντίκρισαν αυτή την εικόνα. Έχει βγάλει σχεδόν όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στην εκκλησία και έβαλε φωτιά σε κάποια βιβλία της.

Δεν υπήρχε κάποιο αντικείμενο αξίας να πάρει, οι εικόνες δεν λείπουν ενώ χρήματα δεν υπήρχαν αφού ο ναός έχει να λειτουργήσει από πέρυσι. Τελευταία δε γίνονται ούτε γάμοι και βαφτίσεις και μόνο οι πιστοί εκκλησιάζονται. Στο παρελθόν υπήρξαν απόπειρες να ανοίξει η πόρτα, αλλά ποτέ δεν τα είχαν καταφέρει, ποτέ δεν είχε συμβεί κάτι» εξήγησε ο κ. Λευκαδίτης.

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα πιθανά κίνητρα που οδήγησαν τον δράστη σε αυτή την πράξη. Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το απόγευμα ο 32χρονος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη, αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: ilialive
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ