2013-07-30 22:56:37
Φωτογραφία για Όνειρο ήταν το Ch. League για τον ΠΑΟΚ, ήττα (0-2) από τη Μέταλιστ
Όνειρο ήταν και πάει για τον ΠΑΟΚ, η συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League, αφού ο Δικέφαλος γνώρισε την ήττα με 0-2 από τη Μέταλιστ στην άδεια Τούμπα το βράδυ της Τρίτης κι έτσι οι πιθανότητες πρόκρισης με τη ρεβάνς να είναι στο Χάρκοβο είναι πλέον μηδαμινές. 

Η ομάδα του Στέφενς είχε καλή παρουσία στο πρώτο μέρος, έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί, αλλά προδόθηκε από τα λάθη της άμυνάς του και ηττήθηκε από τους Ουκρανούς που έδειξαν πιο ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο.

Οπως αναμενόταν ο Χουμπ Στέφενς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-4-2. Ο Χακόμπο ήταν κάτω από την εστία, με τους Κίτσιου, Κατσουράνη, Βίτορ και Λίνο στην άμυνα, Λούκας δεξιά, Γεωργιάδης αριστερά στην μεσαία γραμμή με αμυντικά χαφ τους Λάζαρ και Τζιόλη, ενώ δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδης.

Από την άλλη πλευρά ο Μάρκεβιτς παρέταξε την Μέταλιστ με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Ντισλιένοβιτς, στην άμυνα οι Βιγιάγκρα, Μολέντο, Γουέιε, Αζεβέδο, στα χαφ οι Εντμαρ και Τόρρες, δεξιά ο Μάρλος, αριστερά ο Σόσα, σε ρόλο επιτελικού ο Σόουσα και σέντερ φορ ο Ντεβιτς.


Ο ΠΑΟΚ μπήκε αρκετά καλά στο ματς κι έχασε 2 απίστευτες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τον Γεωργιάδη και τον Αθανασιάδη. Στο 15' ο Τζιόλης έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Γεωργιάδη, ο οποίος όμως άνοιξε τον κοντρόλ και η μπάλα έφτασε στον γκολκίπερ της Μέταλιστ. Ακόμα μεγαλύτερη φάση ήταν στο 30' με τον Λίνο να βγάζει την παράλληλη σέντρα και τον Αθανασιάδη απέναντι από τον Ντισλιένοβιτς να πιάνει περισσότερο αέρα, παρά μπάλα κι έτσι να χάνεται το 1-0 Και σαν να μην έφταναν αυτά ήρθε το ανόητο πέναλτι του Πορτογάλου Βίτορ για να δώσει τη δυνατότητα στους Ουκρανούς να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και το Ντέβιτς δεν... λάθεψε από την άσπρη βούλα, παρά την προσπάθεια του Χακόμπο, ο οποίος έπεσε στην σωστή γωνία, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο (0-1).

Οι Ουκρανοί ήταν ανώτεροι στην επανάληψη και είχαν καλή ευκαιρία με την έναρξη του β' μέρους και συγκεκριμένα στο 50', όταν ο Σόουσα έφυγε από τα αριστερά στην πλάτη του Κίτσιου, έκοψε στο ύψος του πέναλτι, ο Μάρλος έπιασε το σουτ με το αριστερό, αλλά την έστειλε πάνω από την εστία του Χακόμπο.

Ο Στέφενς επιχείρησε να "φρεσκάρει" τον ΠΑΟΚ, στο 54' πέρασε Ολίσε αντί του Λούκας και στο 66' τον Βούκιτς αντί του Γεωργιάδη, όμως δεν είδε αποτέλεσμα. Αντιθέτως, μια ακόμη λάθος εκτίμηση, αυτή τη φορά του Χακόμπο στο 72' έφερε το 0-2. Ο Αζεβέδο έκανε την μπαλιά, ο Ντέβιτς έφυγε στο κενό χώρο, με τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου να κάνει άστοχη έξοδο, τον επιθετικό της ουκρανικής ομάδας να τον περνάει και από πλάγια θέση να στέλενει τη μπάλα στα δίχτυα...

Μάλιστα, η Μέταλιστ θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα στο 83', όταν από λάθος στη μεσαία γραμμή βγήκε η κόντρα ο Μάρλος έκανε και το σουτ, αλλά ο Χακόμπο απέκρουσε σε κόρνερ...

O ΠΑΟΚ στη μοναδική φάση που απείλησε στο δεύτερο μέρος στο 88' έχασε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ και να έχει κάποιες ελπίδες για τη ρεβάνς, αλλά ο Σαλπιγγίδης με δυνατό σουτ από πάσα του Βούκιτς δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ της ουκρανικής ομάδας...

Το ματς ολοκληρώθηκε με δοκάρι για την Μέταλιστ σε προσπάθεια του Κριστάλδο, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει...
sport.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ