2013-08-04 15:00:12
Φωτογραφία για Τα προεδρικά διατάγματα και η φανταστική εφημερίδα Ελευθεροτυπία.
Ενα ακόμα πραγματικά τρομερό άρθρο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία.

Ενα από τα πιο τρομακτικά πράγματα με αυτή την “προοδευτική” και ψιλο-αριστερή εφημερίδα Ελευθεροτυπία, την υποτίθεται πρόμαχο των λαϊκών συμφερόντων, είναι η απύθμενη υποκρισία της σχετικά με το πολίτευμα και τους θεσμούς του.

Συνεχίζει αυτή η εφημερίδα να ονομάζει το παρόν πολίτευμα δημοκρατία. Χωρίς ντροπή. Ακόμα και τώρα. Ακόμα και αυτές τις ύστατες στιγμές.

Ακόμα και όταν ευρύτερα στρώματα του λαού, ακόμα και κείνα που τους λείπει και η στοιχειώδης πολιτική εμπειρία και μόρφωση, έχουν ξεκάθαρα αντιληφθεί πως φυσικά και ΔΕΝ είναι δημοκρατία το πολίτευμά μας.

Στο εν λόγω άρθρο μιλάει η Ελευθεροτυπία για την κατάργηση της ισχύος του κοινοβουλίου διότι η κυβέρνηση  κυβερνά παρακάμπτοντάς το κοινοβούλιο και εκδίδοντας απλώς προεδρικά διατάγματα.

Και (θα σκάσω ρε γμτ μου) αυτή η “δημοκρατική” εφημερίδα δεν κάνει ούτε μια απλή παρατήρηση:


Τι σχέση έχουν τα προεδρικά διατάγματα με τη δημοκρατία;Προβλέπει το πολίτευμα της δημοκρατίας διακυβέρνηση δια προεδρικών διαταγμάτων; Σε ποιο εγχειρίδιο; “Που το λέει;”Αν η διακυβέρνηση δια διαταγμάτων γίνεται καταχρηστικά ή κατά παράβασιν, που είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες του πολιτεύματος; Πότε θα τους τσιμπήσει ο εισαγγελέας δηλαδή; Οταν θα κυρήξουν ανοιχτή χούντα;Και που είναι η πολιτική παρουσία του λαού, ως ΘΕΣΜΟΣ, στο πολίτευμα για να διασφαλιστεί η δημοκρατική διακυβέρνησή του;Και εκείνο που με τρομάζει πιο πολύ απο όλα, μια και περνάει με τον πιο ύπουλο τρόπο:

Τώρα καταργείται η “ισχύς του κοινοβουλίου” πατριώτες δημοκράταροι της Ελευθεροτυπίας, αγωνιστές των δικαίων του λαού; Τώρα που η κυβέρνηση κυβερνάει δια διαταγμάτων; Δηλαδή όλον τον άλλο καιρό έχει κάποια ισχύ το κοινοβούλιο; Πότε θα επισημάνετε στον λαό, σύντροφοι πατριώτες της Ελευθεροτυπίας, πως το πολίτευμα είναι δικτατορία από τη στιγμή που ο κάθε πρωθυπουργός ελέγχει πλήρως την κοινοβουλευτική ομάδα της συμπολίτευσης και μπορεί να παραγγείλει οτι νόμο τραβάει η ψυχή του;

Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία είναι μια από τις νανουρίστρες του λαού. Νανουρίστρα της αριστερής πλευράς. Είναι η πηγή ενός μόνιμα ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥ νανουρίσματος: “δημοκρατία έχουμε, κοιμήσου και παράγγειλα…, δημοκρατία και κοινοβούλιο έχουμε, στην πόλη τα προικιά σου… κοιμήσου, κοιμήσου…”

Μα και τι καλύτερο να περιμένει κανείς από εφημερίδα που φιλοξενεί, δεκαετίες τώρα, τις πιο εθνο-διαλυτικές και εθνο-μηδενιστικές απόψεις.

Με βάση το πολίτευμά μας ο πρωθυπουργός-καίσαρ-αυτοκράτωρ ΔΙΟΡΙΖΕΙ την κεφαλή της δικαιοσύνης, και οι διορισμένοι του αρχιδικαστές διορίζουν από κει και κάτω όλα τα δικαστικά συμβούλια. Γι’ αυτό και βλέπουμε σημεία και τέρατα και ακούμε χειρότερα για τα παρασκήνια της δικαιοσύνης.

Με βάση το πολίτευμά μας επίσης ο πρωθυπουργός-καίσαρ-αυτοκράτωρ ΔΙΟΡΙΖΕΙ τους υποψήφιους βουλευτές και αυτούς που θα εκλεγούν τους καθιστά διμοιρία πεζοναυτών-νομοθετών που νομοθετούν κατά το κέφι του.

Που σημαίνει πως ακόμα κι αν πραγματικά παίρναμε απόφαση να καταργήσουμε ΕΝΤΕΛΩΣ το κοινοβούλιο, μάλλον κέρδος θα είχαμε αφού θα γλυτώναμε και τα έξοδα λειτουργίας του. Το ίδιο κέρδος θα είχαμε αν καταργούσαμε ΕΝΤΕΛΩΣ και τα ανώτατα δικαστήριά μας, τα οποία έχουν γνωμοδοτήσει για μια κατοχή, δυο χούντες και τρία μνημόνια πως είναι σύννομα και συνταγματικά.

Αλλά όλα αυτά τα ανατριχιαστικά, η εφημερίδα Ελευθεροτυπία δεν τα βλέπει, δεν τα ξέρει, ή σπάνια θυμάται να τ’ αναφέρει. Ομως καθημερινά ονομάζει δημοκρατία τον ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ εφιάλτη εντός του οποίου ζούμε.

Μετά που μπουκάρανε στην Αθήνα, ο Θρασύβουλος και οι λοιποί δημοκράτες αντάρτες από το φρούριο της Φυλής στην Πάρνηθα και αποκατάστησαν την δημοκρατία στην πόλη, συλλαμβάνοντας την δικτατορική κυβέρνηση των 30 τυράννων, τιμώρησαν απλώς τους πρωταίτιους και τους υπόλοιπους τους αμνήστευσαν. Ο δε Θρασύβουλος ρώτησε τους ολιγαρχικούς στην αγορά “Πότε σας αδίκησε εσάς ο λαός, ο δήμος; Αφού ακόμα κι όταν είχε την εξουσία να το κάνει δεν σας πήρε ούτε τα χωράφια σας, ούτε τις περιουσίες σας;”

Νομίζω πως αν ποτέ μας αξιώσει η τύχη και βρεθούμε στην θέση του Θρασύβουλου και των λοιπών δημοκρατών, πως θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά την πιθανότητα να δικαστούν, από ΚΛΗΡΩΤΑ λαϊκά δικαστήρια, και να τιμωρηθούν όλοι οι ολιγαρχικοί, οι συνεργάτες τους, φανεροί και μασκαρεμένοι, που ΑΔΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΒΛΑΨΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ. Και να μην επαναλάβουμε τις ανόητες εκείνες ερωτήσεις ξανά.

Επιτέλους οι εχθροί του λαού πρέπει να τιμωρηθούν κάποτε όπως τους αρμόζει.

Θραξ Αναρμόδιος logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ