2013-08-21 12:47:03
Φωτογραφία για ΓΟΥΝΑΡΗΣ : ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ...
Ο Γιάννης Γούναρης μίλησε για το φετινό «χτίσιμο» Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ τονίζοντας πως αυτές οι δυο ομάδες είναι τα... αφεντικά στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του παλαιμάχου των ερυθρόλευκων και της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην εφημερίδα "ΦΩΣ".

Απειλείται φέτος ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος; Η κατάσταση είναι όπως πέρυσι ή πρόπερσι, που οι «ερυθρόλευκοι» μετέτρεψαν το πρωτάθλημα σε τυπική διαδικασία;

Πρέπει να παραδεχτούμε τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα αφεντικά είναι δυο: ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Ή για να είμαι πιο ακριβής, πρώτα ο Ολυμπιακός και μετά ο ΠΑΟΚ. Είναι ξεκάθαρο ότι η κορυφή θα παιχτεί ανάμεσα σε αυτές τις δυο ομάδες. Από εκεί και πέρα, όμως, είναι πολύ νωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες και σε βιαστικές κρίσεις ή συμπεράσματα.

Αυτό που μπορούμε, όμως, να πούμε με σιγουριά είναι ότι πρόκειται για τις δυο καλύτερες ελληνικές ομάδες. Και κάτι άλλο που θέλω να πω που είχε να κάνει με το ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Το τι έργο θα παρουσιάσει ο Μίτσελ ή ο Στέφενς θα το δούμε στην πορεία της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα κατέβασε μια νέα ομάδα με την Καλλονή. Χρειάζεται χρόνος για να δεθούν τα παιδιά. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΠΑΟΚ.


Έχει έναν νέο προπονητή, έχει αποκτήσει καινούριους ποδοσφαιριστές, και με λίγα λόγια «χτίζεται ένας νέος ΠΑΟΚ. Τα πρώτα σημάδια για το τι έχει χτιστεί θα φανούν στην πορεί και όχι από τον Αύγουστο. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι από τη στιγμή που οι άλλοι δυο μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, έχουν τα δικά τους προβλήματα, τα δυο μεγάλα αφεντικάθα είναι ο Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ. Δεν παίζει, πλέον, μόνος του ο Ολυμπιακός. Δεν είναι όπως πέρυσι».

Μια πρώτη εικόνα, όμως, δε μπορεί να σχηματιστεί από τα ματς με Καλλονή και Ξάνθη; Η αίσθησή σου ποια είναι;

Το ξαναλέω ότι είναι πολύ νωρίς να κάνουμε ολόκληρες αναλύσεις αυτή τη στιγμή. Χτίζονται δυο νέες ομάδες. Ο Ολυμπιακός των 40 πρωταθλημάτων και ο ΠΑΟΚ του Στέφενς και του Σαββίδη. Πάντα τα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος είναι πολύ σφιχτά και δύσκολα.

Οι δυο ομάδες είχαν παίξει μόνο φιλικά, όπου εκεί οι ποδοσφαιριστές παίζουν ελεύθερα και χωρίς άγχος και ξαφνικά πάνε κάπως ανέτοιμοι στις 17 Αυγούστου να παίξουν στο πρωτάθλημα, όπου ειδικά στην αρχή μετρούν τα αποτελέσματα και οι βαθμοί. Το έχουν διαπιστώσει και στα ματς της Ευρώπης που δίνουν οι ομάδες μας ότι δεν είναι έτοιμες. Επειδή τα ξένα πρωταθλήματα αρχίζουν νωρίτερα από το δικό μας, βλέπουμε ότι υπάρχει μια εμφανέστατη διαφορά ετοιμότητας.

Μόνο η Ελλάδα και η Ιταλία ξεκινούν σχετικά αργά. Το λέω για να μην παρεξηγηθώ ότι μόνο τα επίσημα ματς πρωταθλήματος θα φορμαρίσουν μια ομάδα. Τα φιλικά δεν είναι τίποτα. Εκεί γίνονται πειραματισμοί από τους προπονητές. Στα επίσημα κρίνονται όλοι και φυσικά στην πορεία του χρόνου. Οι καρποί της δουλειάς θα φανούν τον χειμώνα.

Ως πρώτη γεύση τι σου άφησε ο ΠΑΟΚ με το 3-0 επί της Ξάνθης;

Το σκορ είναι μεγάλο, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά. Και θα σε παραπέμψω στις δηλώσεις του Στέφενς, ο οποίος είπε ότι δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος με την απόδοση του ΠΑΟΚ και ότι θέλει πολλή δουλειά η ομάδα του. Δεν έπαιξε καλά, ενώ παρουσίασε και κάποια κενά στην άμυνα.

Σκόραρε μόνο από στημένες φάσεις και δεν άνοιξε τη Ξάνθη για να πούμε ότι έχασε ευκαιρίες παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Ο Στέφενς τα είπε όλα. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει έμπειρους παίκτες που έπαιζαν στον Παναθηναϊκό. Από πέρυσι είναι στην ομάδα ο Κατσουράνης. Φέτος πήρε και τον Τζιόλη. Και έχει έναν προπονητή που για εμένα δούλεψε στο καλύτερο πρωτάθλημα πέρυσι στην Ευρώπη. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας.

Για τον Στέφενς γενικότερα τι κλίμα επικρατεί στη Θεσσαλονίκη; Πώς τον έχει αποδχθεί ο κόσμος;

Ο ΠΑΟΚ πέρασε μια χρονική περίοδο με κάποιες επιλογές των Ζαγοράκη και Βρύζα τοποθετώντας στον πάγκο όχι αμφιλεγόμενους ,αλλά εκπαιδευόμενους Έλληνες προπονητές! Τον Δερμιτζάκη, Τον Χάβο, τον Δώνη, τον Γεωργιάδη. Προπονητές που κατά την αντίλημψη μου δεν ήταν έτοιμοι να σηκώσουν το βάρος της ιστορίας του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ θέλει έναν έμπειρο προπονητή και καταξιωμένο στην Ευρώπη. Ο Στέφενς είναι τέτοιος. Έχει έρθει με περγαμηνές, έρχεται από το καλύτερο ευρωπϊκό πρωτάθλημα της περσινής περιόδου και πιστεύω ότι θα βοηθήσει να χτιστεί ο νέος ΠΑΟΚ. Και ο Μίτσελ από την πλευρά του προέρχεται από μια μεγάλη σχολή, ήταν ως ποδοσφαιριστής μια τεράστια προσωπικότητα, αλλά τα διαπιστευτήριά του ως προπονητής θα φανούν με πράξεις στο χορτάρι.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ