2013-08-22 05:36:05
Φωτογραφία για Προσχεδιασμένη πρόκληση η καταγγελία για τα χημικά λέει η Ρωσία
Η Ρωσία, η στενότερη σύμμαχος του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστήριξε ότι οι καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές αρχές στα προάστια της Δαμασκού ήταν "μια πρόκληση σχεδιασμένη εκ των προτέρων".

Πηγές της συριακής αντιπολίτευσης "είχαν ήδη αναφέρει τις τελευταίες ημέρες ότι το καθεστώς χρησιμοποιούσε χημικά όπλα, κατηγορίες οι οποίες δεν έχουν επαληθευτεί", σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ενώ τα μέσα ενημέρωσης της ευρύτερης περιοχής που "έχουν πάρει θέση" υπέρ της μίας πλευράς, είχαν ξεκινήσει μια "επιθετική εκστρατεία πληροφόρησης".

"Όλα αυτά μας οδηγούν στη σκέψη ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι για άλλη μία φορά με μια πρόκληση σχεδιασμένη εκ των προτέρων", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι οι καταγγελίες αυτές συμπίπτουν "με την επιτυχή έναρξη των εργασιών των επιθεωρητών του ΟΗΕ στη Συρία" οι οποίοι έλαβαν την άδεια να ερευνήσουν τους ισχυρισμούς για παρόμοιες επιθέσεις με χημικά στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο συριακός στρατός διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έκανε χρήση χημικών όπλων στα προάστια της Δαμασκού, όπως υποστηρίζει η συριακή αντιπολίτευση η οποία κάνει λόγο για 1.300 νεκρούς. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ