2013-08-25 23:40:04
Φωτογραφία για Κύπελλο Βορείου Αιγαίου - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
Από το Γραφείο Τύπου

Στις 11.00 ακριβώς το πρωί, από το λιμάνι της Σκοπέλου, δόθηκε η εκκίνηση των σκαφών ανοικτής θάλασσας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ταυτόχρονα για το Κύπελλο Βορείου Αιγαίου, το θεσμό που επαναδραστηριοποιεί ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.

Τα 34 σκάφη που αρμενίζουν τώρα, - το BANDIT και NEVERLAND εγκατέλειψαν λόγων προβλημάτων – έχουν ρότα το Πόρτο Καρράς, εκεί όπου θα διεξαχθεί το κυρίως πρόγραμμα της διοργάνωσης με διάφορες πλεύσεις εντός Τορωναίου Κόλπου.

Όμως τα 60 ν.μ φαίνονται πολύ περισσότερα, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν και θα είναι θαύμα αν ολοκληρώσουν εντός της ημέρας τον αγώνα τους. Το πιθανότερο είναι τα πιο γρήγορα σκάφη να τερματίσουν της πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Ο αγώνας αυτός είναι ο μεγαλύτερος της διοργάνωσης, έχει τον υψηλότερο συντελεστή (1,5) και δεν αφαιρείτε από το σύνολο των ιστιοδρομιών.


Σ’ αυτόν τον αγώνα ανοικτής πλεύσης δοκιμάζεται η εμπειρία, η υπομονή, αλλά και η τύχη των πληρωμάτων, αφού στο Αιγαίο είναι απαραίτητο για να αρμενίσεις γρήγορα, να βρεις τα ‘’μονοπάτια’’ του ανέμου.

Το έπαθλο ήδη βρίσκετε στο Πόρτο Καρράς και περιμένει το νικητή των αγώνων που θα ολοκληρωθούν στις 29 Αυγούστου. Στην ιστορία του συγκεκριμένου κυπέλλου (αθλοθέτηση οικογένειας Βουράκη) το οποίο αλλάζει χέρια κάθε χρόνο, μόνο ένα σκάφος το κατέκτησε 3 φορές.

Το ‘’ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ’’ με το Γιάννη Λαμπριανίδη, σκάφος που παίρνει και φέτος μέρος στους αγώνες. Επίσης στα αξιοσημείωτα είναι ότι 4 φορές κέρδισαν Τούρκοι και ότι το 1993 το ‘’CRETA’’ του Θεόδωρου Αγγελόπουλου και της Γιάννας Δασκαλάκη – Αγγελοπούλου, έχοντας τον Τάσο Μπουντούρη στο τιμόνι, έσπασε τη διαφαινόμενη κυριαρχία των Τούρκων (PROVEZZA), δίνοντας τεράστια αίγλη στο θεσμό.

Επίσης ο Γιώργος Έρτσος με τη σειρά ‘’ΩΚΥΑΛΟΣ’’, σκαφών του Γιάννη Κωστόπουλου, είναι ο πολυνίκης κυβερνήτης, με 4 τρόπαια, έστω και αν κάθε φορά αγωνίζονταν με διαφορετικό μοντέλο σκάφους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ