2013-08-25 23:45:04
Φωτογραφία για Ηλεία: Τίμησαν τoυς τρεις αδικοχαμένους ήρωες στην Αρτέμιδα...
Τρία παλικάρια, τρεις ήρωες… Γιάννης Δρακόπουλος, Αθανάσιος Νιάρχος, Ανδρέας Τζούμας… Έξι χρόνια μετά, κανείς δεν ξέχασε τους τρεις πυροσβέστες που χάθηκαν στις φλόγες της φονικής πυρκαγιάς στην Αρτέμιδα στην προσπάθειά τους να σώσουν τους συνανθρώπους μας.

Έτσι και χθες Σάββατο, όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, οι συνάδελφοί τους, μόνιμοι και εποχικοί πυροσβέστες, τέλεσαν τρισάγιο στο σημείο που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο και απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη τους.

Μαζί τους και αρκετοί συγγενείς, συγχωριανοί και φίλοι που έξι ολόκληρα χρόνια δεν μπορούν να πιστέψουν ότι λείπουν από κοντά τους.

Τα μάτια όλων βούρκωσαν στο άκουσμα των ονομάτων τους, ενώ αναφώνησαν «αθάνατοι». Οι μνήμες είναι ακόμα νωπές, και για τους συγγενείς που λείπουν από τις ζωές τους αλλά και για τους συναδέλφους τους, αφού μαζί έδιναν μάχη με τις φλόγες κάθε φορά.

Μετά την τέλεση του τρισάγιου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των τριών πυροσβεστών, από τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτη Γιαννακόπουλο και από εκπροσώπους μονίμων και εποχικών πυροσβεστών.


Σε σύντομη δήλωσή του ο κ Γιαννακόπουλος τόνισε: «Ήρθαμε σήμερα εδώ να αποτίσουμε φόρο τιμής στους αδικοχαμένους συναδέλφους μας έδωσαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν, τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να σώσουν συνανθρώπους μας».

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Νίκος Νικολακόπουλος τόνισε: «Για πολλούς αυτή η ημέρα, είναι μια ημέρα που δε θέλουν να θυμούνται. Για εμάς όμως είναι ημέρα θύμησης, ηρωισμού και αυταπάρνησης. Αυτοί οι συνάδελφοι θα είναι πάντα στην καρδιά μας».

Στη χθεσινή σεμνή τελετή του τρισαγίου παραβρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γαρουφαλής.

patrisnews.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ