2013-08-26 16:45:03
Φωτογραφία για 1ο Σύστημα προσκόπων Άργους - Καλοκαιρινή δράση στη Βενετία
4-15 Αυγούστου 2013: ΄΄ Μερικα ονειρα τα ζεις και τα βλεπεις με ματια ανοικτα. Η πυξίδα των Ανιχνευτών της Κοινότητας του 1ου Συστήματος Άργους έδειχνε τον ιταλικό Βορρά. Προορισμός μας η μαγευτική Βενετία με τα γραφικά κανάλια της που οι γόνδολες διασχίζουν τα ήρεμα νερά, η παραμυθένια Βερόνα και το ραντεβού μας κάτω από το μπαλκόνι της Ιουλιέτας και το Calalzo Cadore εκεί που η ομορφιά της Φύσης υπογράφεται κάτω από τη σκιά των ιταλικών Άλπεων με μια αλήστου μνήμης πορεία προς τον ανηφορικό αλλά πανέμορφο δρόμο του καταρράκτη.

Μια Μεγάλη Δράση Υπαίθρου βγαλμένη μέσα από τις καρδιές μας η οποία μας χάρισε νέες γνώσεις, σπάνιες ιστορικές αναφορές, κέφι , χαρά, με το Προσκοπικό Πνεύμα διαρκώς πάνω από τον ουρανό μας σαν ήλιος που ζεσταίνει και φωτίζει.

Το ταξίδι ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 5ης Αυγούστου από τo λιμάνι της Πάτρας όπου ένα πλοίο με το όνομα CORAGGIO μας οδηγούσε προς τα νερά της Αδριατικής
. Στις 36 ώρες που διήρκησε η παραμονή μας στο πλοίο οι Ανιχνευτές είχαν την ευκαιρία κατόπιν έρευνας που είχαν προετοιμάσει να βρεθούν στη γέφυρα του πλοίου και συγκεκριμένα στο χώρο πλοήγησης και να ενημερωθούν από τους αξιωματικούς το λειτουργικό ενός πλοίου. Ήταν ομολογουμένως μια σπάνια και όμορφη εμπειρία για τους Ανιχνευτές που την παρακολούθησαν. Μεταξύ των συγκεντρώθηκε σχετική λίστα με το σύνολο των επαγγελμάτων που εμφανίζονται σε ένα πλοίο και έγινε επίσκεψη στους σχετικούς χώρους.

Η άφιξη στο λιμάνι της Βενετίας έγινε το πρωί της 6ης Αυγούστου και αυθημερόν πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο Ελληνικό Προξενείο της Βενετίας όπου τριγύρω από αυτό διαπιστώσαμε ότι απλώνεται μια μικρή ελληνική γειτονιά καθώς σε μικρή απόσταση υπάρχει το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και μεταβυζαντινών Σπουδών. Το Μουσείο Αγιογραφίας και η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Ο Πρόξενος κύριος Λιναρδάκης Σημαιών μας υποδέχτηκε θερμά και σε ρόλο οικοδεσπότη και ξεναγού μας είπε διαφορά ενδιαφέροντα που συσχετίζονται με την ιστορία, την κοινωνία και τη ζωή στη Βενετία.

Τις επόμενες δύο ημέρες αρχίζαμε να γνωρίζουμε ολοένα και πιο βαθειά την πόλη της Βενετίας αρχίζοντας να συνηθίζουμε τις τακτικές και συνάμα απαραίτητες μετακινήσεις με το δημοφιλές βαπορέτο. Επισκεφτήκαμε το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών όπου ξεναγηθήκαμε από τον πρόεδρο του κύριο Πλουμίδη με μια ένα ταξίδι στη μηχανή του χρόνου από τα χρόνια του Βυζαντίου μέχρι τις ημέρες μας και πως άνθισε το ελληνικό πολιτιστικό δέντρο στην ιταλική πόλη. Η επίσκεψη μας στο Μουσείο Αγιογραφίας και Βυζαντινών εικόνων μας πρόσθεσε ακόμα μια νότα θαυμασμού η οποία ολοκληρώθηκε με την είσοδό μας στον Ναό του Αγίου Γεωργίου ο οποίος ήταν μια θαυμάσια κατασκευή με όμορφα αναμειγμένα τα στοιχεία της βυζαντινής, της ορθόδοξής και της καθολικής αρχιτεκτονικής.

Το πρωινό της 9ης Αυγούστου όλα έμελλε να ήταν διαφορετικά καθώς το σκηνικό γύρω μας είχε αλλάξει. Το τρένο που πήραμε εκείνο το πρωί μας πήγε στο τερματικό σταθμό του δρομολογίου Calalzo Cadore, κάτω από τη σκιά των ιταλικών Αλπεων. Εδώ τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουμε το οτιδήποτε… η ομορφία της Φύσης και συγκεκριμένο ενός ορεινού τοπίου αποτυπωμένης στο καμβά ενός πίνακα που καθρεπτιζόταν στα μάτια μας. Οι συχνές εναλλαγές του καιρό δεν πτόησαν τις προσπάθειες μας αντιθέτως προσέδωσαν ακόμα ένα πιο όμορφο χρώμα που θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όλων μας. Μια ονειρική πεζοπορία στο πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα και το σούρουπο της μας έβρισκε συγκεντρωμένους στο σταθμό του τρένου για την επιστροφή στη Βενετία.

Το επόμενο βελάκι στο χάρτη μας σημάδευε τη Βερόνα όπου οι Ανιχνευτές πραγματοποίησαν μια έρευνα στη γραφική πόλη με τερματικό σταθμό το μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Οι δύο τελευταίες ημέρες μας βρήκαν στη Βενετία όπου οι Ανιχνευτές ολοκλήρωσαν τον κύκλο της έρευνάς τους με ένα Μεγάλο παιχνίδι πόλεως που συμπεριλάμβανε εκτός των άλλων την επίσκεψη στο υψηλότερο κτίριο της Βενετίας, το γνωστό Campanille Κωδωνοστάσιο και την είσοδό μας στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου στην ομώνυμη φημισμένη πλατεία.

Οι ημέρες όπως κάθε όμορφο κύλησαν πολύ γρήγορα και το απόγευμα της 13ής Αυγούστού αναχωρήσαμε από τη Βενετία όπου το πρωί της 15ης Ανήμερα της Παναγίας ολοκληρώσαμε με απόλυτη επιτυχία, ικανοποίηση και χαρά ακόμα μια δράση. Έτσι προστέθηκε ακόμα μια σελίδα προσκοπικής δράσης στα ημερολόγιά μας , αλλά κυρίως στις καρδιές μας.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ ΑΡΓΟΥΣ

ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ