2013-08-27 15:31:03
Φωτογραφία για Ombre μαλλιά: Η νέα τάση στο hairstyle για φέτος
Ombre μαλλιά και η τολμηρή διχρωμία αποτελεί το νέο hot trend για μια ακόμα σεζόν! Το φωτεινό «ξάνοιγμα» στις άκρες των μαλλιών γίνεται η απόλυτη πρόταση των hair colorist, καθώς το... αποτέλεσμα φαίνεται σαν φυσικό και η ρίζα κινείται σε ένα ή δυο πιο ανοιχτούς τόνους από τις άκρες. Άλλωστε, οι πρώτες που τόλμησαν το look ήταν η Σάρα Τζέσσικα Πάρκερ, η Ζιζέλ και η Κέιτ Μος, προτιμώντας κυρίως καστανόξανθες, σαντρέ ή και μελί αποχρώσεις. Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για ombre μαλλιά στο σπίτι ή στο κομμωτήριο Tips για ombre μαλλιά… πριν πάτε στο κομμωτήριο!

- Δείξτε στον κομμωτή τη φωτογραφία με τα ιδανικά μαλλιά: Εξηγήστε στον κομμωτή τι ακριβώς σας αρέσει στα μαλλιά της φωτογραφίας, τα οποία βέβαια πρέπει να έχουν παρόμοιο μήκος και φυσικό χρώμα με τα δικά σας. Αυτός με τη σειρά του θα σας συμβουλέψει για το πόσο ξανθό θα βγει το κάτω μέρος ή το πόσο μεγάλη θα είναι η αντίθεση της ρίζας με τις άκρες των μαλλιών.


- Σκεφτείτε από πριν το χτένισμα και την υφή των μαλλιών: Συνήθως, οι γυναίκες με ombre μαλλιά προτιμούν τις ανάλαφρες μπούκλες ή τα ελαφρώς κυματιστά μαλλιά. Εάν έχετε πολύ σγουρά μαλλιά, όμως, ίσως χαθεί η τεχνική. Εκτός εάν βοηθήσετε την κατάσταση με ένα σίδερο για μπούκλες. Πάντως, πείτε «ναι» σε αυτή την τάση, μόνο εάν τα μαλλιά σας φτάνουν τουλάχιστον μέχρι τους ώμους.

- Προτιμήστε ένα «ξάνοιγμα» που δεν θα έχει μεγάλη χρωματική διαφορά: Για παράδειγμα, η μαύρη ρίζα δεν συνδυάζεται όμορφα και φυσικά με τις ξανθές άκρες, καθώς τα μαλλιά σας θα φαίνονται ξηρά και με έντονες διαφορές. Εάν έχετε σκούρα μαλλιά, επιλέξτε ένα ζεστό καφέ χρώμα για τις άκρες, ενώ εάν έχετε ένα σκούρο ξανθό, προτιμήστε τις μελί αποχρώσεις για το ombre.

-Υπολογίστε ότι το ombre χάνεται μέσα σε τρεις μήνες: Όταν η ρίζα κατεβαίνει πολύ, τότε μεγαλώνει η απόσταση που έχει το σκούρο με το ξανθό! Σε αυτή την περίπτωση, ο κομμωτής πρέπει να βάψει και την ρίζα στο χρώμα της βάσης και στη συνέχεια να σηκώσει λίγο πιο πάνω το «ξάνοιγμα», ώστε να επανέλθουν και πάλι τα ombre μαλλιά σας.

Αποκτήστε διχρωμία στα μαλλιά… μόνες στο σπίτι!

Από φέτος, κάθε γυναίκα μπορεί βάψει μόνη τα μαλλιά της με την ombre τεχνική… χωρίς να ξοδέψει 30-50 ευρώ στο κομμωτήριο! Οι βαφές για ombre μαλλιά, όπως είναι η Wild Ombrés by Excellence, διαθέτουν μέσα στη συσκευασία ένα ειδικό βουρτσάκι, με το οποίο πρέπει να βουρτσίσετε- ξανοίξετε- τις άκρες των μαλλιών σας. Στην αρχή και ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών σας, πρέπει να εφαρμόσετε τη σύνθεση του ombre στο ύψος ανάμεσα στο αυτί και το πηγούνι. Από πριν, πρέπει να έχετε χωρίσει τα μαλλιά σας σε τέσσερα τμήματα, δίνοντας βάση ότι ο χρόνος βαφής κινείται ανάμεσα στα 6-8 λεπτά…

Κάθε κίνηση με το βουρτσάκι πρέπει να είναι από πάνω προς τα κάτω και από μέσα προς τα έξω, προσέχοντας ταυτόχρονα ότι σε κάθε βούρτσισμα υπάρχει αρκετή κρέμα. Για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, βάψτε και 3-4 τούφες σε κάθε μεριά πιο ψηλά στο κεφάλι. Αφού κρατήσετε τη βαφή για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας) και δείτε ότι είστε ευχαριστημένες με τον τόνο του «ξανοίγματος», τότε ξεπλύνετε καλά τα μαλλιά σας.

flowmagazine.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ