2013-08-27 16:47:04
Φωτογραφία για Aυτός είναι ο πύργος-φάντασμα στο Φάληρο που βγαίνει στο σφυρί!
Τον πύργο- φάντασμα της οδού Σμολένσκυ 4 στο Φάληρο αποφάσισε να βγάλει στο «σφυρί» το ΤΑΙΠΕΔ, πυροδοτώντας εκ νέου συζητήσεις για το «στοιχειωμένο» κτίσμα, οι οποίες έχουν πάρει διαστάσεις αστικού μύθου.

O πύργος ήταν αρχικά κατοικία του Εμμανουήλ Μπενάκη, οποίος τον πούλησε στην οικογένεια Κουρτάλη- μια οικογένεια η οποία είχε πλουτίσει από το εμπόριο. Ο τελευταίος ιδιοκτήτης του πύργου ο έμπορος υφασμάτων Κυριάκος Κουρτάλης, καταπιεσμένος από τον αυταρχικό πατέρα του, στα μέσα της δεκαετίας του 1970, φαίνεται πως έχασε τα λογικά του. Μαρτυρίες περιγράφουν πως έβγαινε στο μπαλκόνι και τραγουδούσε σαν τενόρος, μια επιθυμία που του στέρησε ο πατέρας του, αναφέρει η Espresso. Κάποια στιγμή, ο Κουρτάλης έχασε όλη την περιουσία του και ζούσε υπό άθλιες συνθήκες με τους γείτονες του να τον φροντίζουν τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Μετά τον θάνατο του στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο πύργος περιήλθε στο Δημόσιο, λόγω των οφειλών του.


Κάπου εκεί, αρχίζουν οι μεταφυσικές ιστορίες και οι αστικοί μύθοι, καθώς κάτοικοι της περιοχής ισχυρίζονται ότι για πολλά χρόνια άκουγαν φωνές οι οποίες έλεγαν «ο πύργος είναι δικός μου!», ενώ άλλες ιστορίες κάνουν λόγο για φαντάσματα στο «σπίτι του μαύρου λύκου», όπως αναφέρεται αλλιώς.

Ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔ, φαίνεται πως δεν κάμπτεται από μεταφυσικές ιστορίες και αποφάσισε να βάλει πωλητήριο στον ερειπωμένο πύργο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε γίνει «άντρο» ναρκομανών. Λόγω της εγκατάλειψης στην οποία έχει περιέλθει ο πύργος, η αρχική τιμή εκκίνησης στην δημοπρασία που θα γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου, είναι 310.000 ευρώ.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ