2013-08-27 19:30:42
Φωτογραφία για Ποιοι θα εξαιρεθούν από το εισιτήριο των 25 ευρώ για είσοδο στα νοσοκομεία
Δεν έφθαναν τα χαράτσια και η αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα με τις νέες ρυθμίσεις στα γενόσημα, έρχεται σε λίγους μήνες και το τσουχτερό εισιτήριο για την είσοδο των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία. Από 5 ευρώ που είναι σήμερα, οι ασθενείς που θα προσέρχονται στο ΕΣΥ θα πρέπει να πληρώνουν 25 ευρώ. Πρόκειται για μια απαίτηση της τρόικας που όπως φαίνεται η κυβέρνηση αποφάσισε να υιοθετήσει για να ικανοποιήσει τους δανειστές μας.

Παρότι αρχικά η τρόικα είχε ζητήσει να επιβληθεί το εισιτήριο μόνο εάν δεν επαρκέσουν τα μέτρα για την περιστολή των δαπανών στα νοσοκομεία, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί με την ενσωμάτωση του μέτρου στο σύστημα να εξασφαλίσει λίγα ακόμη κονδύλια από τις τσέπες των ασθενών.

Ωστόσο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε χθες ότι από το τσουχτερό εισιτήριο θα εξαιρεθούν οι χαμηλόμισθοι αλλά και οι μη έχοντες που δε θα χρειάζεται να το καταβάλουν. Επίσης από το 25ευρω αναμένεται να τη γλιτώσουν οι χρονίως πάσχοντες που πρέπει να επισκέπτονται συχνά τα νοσηλευτικά ιδρύματα για τη θεραπεία τους αλλά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Επίσης οι ανασφάλιστοι και οι άνεργοι αναμένεται να εξαιρεθούν με βάση τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Πηγή: iatropedia
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ