2013-08-30 13:06:03
Φωτογραφία για Καληνύχτα Ασάντ (ή μήπως όχι).Ας πρόσεχε...
Γράφει ο Αλέξανδρος Π.

"Συζητάμε για κάτι πολύ ξεχωριστό και περιορισμένο» και όχι για μια ανοιχτή σύγκρουση με στόχο την αλλαγή του καθεστώτος, είπε ο Έρνεστ κατά την ενημέρωση της δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.(απόσπασμα από το άρθρο

ΗΠΑ: Περιορισμένης κλίμακας απάντηση στα χημικά, από Kathimerini).

Τρυφερός υποκειμενικός σχολιασμός:

1. ''Στόχος δεν είναι η αλλαγή του καθεστώτος''. Άρα υποθέτουμε:

(α)η απαλλαγή ληγμένων όπλων ?

β)Δεν βαριέσαι Αύγουστος είναι αφού περνάμε που περνάμε από την γειτονιά ας πούμε μια ''εκρηκτική'' καλησπέρα σε ένα παλιόφιλο ?

γ)Όποιος τολμάει να χρησιμοποιεί χημικά όπλα εκτός από εμάς (5 ισχυροί Συμβουλίου Ασφαλείας) την πατάει γιατί μας χαλάει την πιάτσα...?

2. ''Συζητάμε''.

Α)=Εφόσον υπάρχει διάλογος, μπορεί ο Μπασάρ να έχει ελπίδα να μη σκυλευτεί τυχαία από ''αγανακτισμένους αντάρτες'' συμπατριώτες του,και ως δια μαγείας θα υπάρχει και σε βίντεο-σοκ και θα κατακλύσει το διαδίκτυο, για να πείσει και τους πιο δύσπιστους.

Β) Για την χαρά της συνδιαλλαγής και μόνο, πριν από την σίγουρη και αποφασισμένη πολεμική επέμβαση, τους συγχωρούμε. Δόξα τον ύψιστο, τουλάχιστον κρατάνε τα προσχήματα.

3. ''(Συζητάμε) για κάτι πολύ ξεχωριστό και περιορισμένο..''..?

Α)Καταρχάς δεν έχουν πια τις ψυχολογικές αντοχές να τρέχουν να επεμβαίνουν σε ξένες χώρες που έχουν άλλη θρησκεία και Πολιτισμό , με αναληθές εκ των υστέρων πρόσχημα και δεν αντέχουν ακόμη τις ομαδικές αυτοκτονίες/έξαρση ψυχολογικών προβλημάτων/ουρές από ανάπηρους περιπτώσεις επαναπατρισμένων στρατιωτών. Πονοψυχία και συγκίνηση.

Μήπως παίζει ρόλο ότι τέλειωσε το ρευστό(που δεν υπήρχε ποτέ=πλαστικό χρήμα κτλ).?

Άρα η πολεμική χερσαία επέμβαση και η ανάπτυξη Στρατού κατοχής απορρίπτεται , μας συγχωρείτε στρατού (operation free: παρακαλώ βάλτε την χώρα της επιλογή σας) που θα απελευθερώσει από κακούς τυράννους που καταδυναστεύουν τον δύσμοιρο λαός τους.

ίσως αεροπορικός αποκλεισμός σε στρατηγικά σημεία, ίσως τροφοδότηση των ''ανταρτών'' με οπλισμό τελευταίας λέξης της μόδας, ίσως διακριτική χρησιμοποίηση-πάντα προσεκτικά και με γνώμονα το δίκαιο και το ηθικό- της ελίτ των εταιρειών Ασφαλείας ''υψηλών προσώπων''/ex-miitary και άλλων ευαίσθητων και εύθραυστων περιηγητών της εκάστοτε ερήμου και όχι μόνο της Ανατολής. Περιορισμένα λένε τέλος..

Στο "πολύ ξεχωριστό" τώρα...

Α) Θα τρίβουμε τα μάτια μας από έκπληξη και θαυμασμό!!!

Β) Είναι φάρσα σαν τα reality τύπου punked και μετά θα αποκαλυφθεί, και θα γελάνε όλοι μαζί, ο Ασάντ, οι Στρατηγοί, το Συμβούλιο Ασφαλείας, οι ''αντάρτες'', οι προστάτες ''υψηλών προσώπων''..

Γ)Θυμίζει πρόταση Γάμου..

Δ)Αυτό-αναφορική δήλωση με στόχο των εντυπωσιασμό τρίτων...Δηλαδή μετάφραση:''Θα το φυσάτε και δεν θα κρυώνει κουφάλες Ρώσοι μας ζαλίσατε τον έρωτα''.τόσο ξεχωριστό θα είναι...

Διακρίνουμε μια ασυνείδητη, ας πούμε, ανάγκη απάντησης σε προκλήσεις, μια θέληση επαναφοράς περασμένων μεγαλείων.

Ακόμη μια τάση εκλογίκευσηs της ανάρτησης της σημαίας τους Brave-free-justice for all(don't forget the muslims) μέσα από απόλυτα δικαιολογημένες επεμβάσεις..Διακριτικές όμως και σε μικρή έκταση, σύντομες χρονικά και με την παροχή βοήθειας στους ηθικά άξιους ''αντικαθεστωτικούς''..

Μπορεί ο Ασάντ να είναι διεστραμμένος, αιμοσταγής και σαδιστής μονάρχης που δεν υπολογίζει τίποτε και καίει , καταστρέφει ολόκληρες πόλεις συθέμελα και διαλύει πολύτιμους αρχαιολογικούς χώρους χιλιάδων χρόνων.

Ως εδώ καλά.

Αν χρησιμοποιήσει χημικά όμως ξεπέρασε κάθε όριο ηθικής του πολέμου, απανθρωπιάς και θράσους!

Τώρα θα τιμωρηθεί παραδειγματικά από τους ισχυρούς, γενναίους, ελεύθερους ηγέτες του δυτικού κόσμου!

Πότε θα βάλουν μυαλό στην ανατολή..?

West Coast, ρε... Υ.Γ. Το παρόν κείμενο δεν χρίζει σοβαρής πολιτικής ανάλυσης και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ληφθεί ως σοβαρή ανάλυση των θλιβερών γεγονότων που μαστίζουν την γειτονική χώρα.

Καταναλώνετε με δικής σας ευθύνη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ