2013-09-07 03:17:04
Φωτογραφία για Σχεδόν το 40% των παιδιών της Συρίας δεν φοιτούν πια στο σχολείο
Σχεδόν 2 εκατομμύρια παιδιά στη Συρία μεταξύ 6 και 15 ετών, δηλαδή το 40% των μαθητών και μαθητριών αυτής της ηλικίας, δεν φοιτούν πια στο σχολείο, όπως κατήγγειλε σήμερα η Unicef.

«Για μια χώρα που πριν από την έναρξη της σύγκρουσης πλησίαζε στον στόχο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για όλους, οι αριθμοί είναι εξωφρενικοί», δήλωσε η εκπρόσωπος της Unicef Mαρίξι Μερκάντο στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

«Καθώς τα σχολεία στη Συρία και τις γειτονικές χώρες αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι τις επόμενες εβδομάδες, το να επιτρέψουμε στα παιδιά να λάβουν κάποια εκπαίδευση είναι ένα τεράστιο καθήκον», πρόσθεσε η ίδια.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στη Συρία περισσότερα από 3.000 σχολεία έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από την αρχή του εμφυλίου πολέμου, ενώ περίπου 900 ακόμη χρησιμεύουν ως καταφύγιο για οικογένειες εκτοπισμένων.

Περίπου τα μισά από τα 2 εκατομμύρια παιδιά που δεν μπορούν πλέον να φοιτήσουν σε σχολείο στη Συρία έχουν βρει καταφύγιο σε γειτονικές χώρες.

Από τα δύο εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που έχει καταγράψει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, το ένα εκατομμύριο είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών και από αυτούς οι 740.000 είναι μικρότεροι των 11 ετών. Εξάλλου τρία εκατομμύρια παιδιά που εξακολουθούν να ζουν στη Συρία έχουν πληγεί από την κρίση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ