2013-09-07 16:59:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Σκυλιά θυσιάζονται για να τζογάρουν «άρρωστοι»! - Χιλιάδες ευρώ στις κυνoμαχίες
Μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει από ρεπορτάζ του «Κόσμου» τον περασμένο Απρίλιο, για σκυλομαχίες στην Πάτρα, το εφιαλτικό φαινόμενο... άλλαξε στέκι! Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την αποκαλυπτική δημοσίευση τα άτομα που εμπλέκονται στην ιστορία, διοργανώνοντας τέτοιους αγώνες και στήνοντας στοιχήματα για να γεμίζουν τις τσέπες χρήμα, αποφάσισαν να μειώσουν τη συχνότητα των συναντήσεών τους και κυρίως να αλλάξουν τοποθεσία. Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και οι διωκτικές αρχές δείχνουν ανήμπορες να το αντιμετωπίσουν ώστε να δώσουν ένα τέλος σε αυτή τη βαρβαρότητα που λαμβάνει χώρα κάτω από τη... μύτη μας.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η διεξαγωγή των σκυλομαχιών του θανάτου διεξάγονται πλέον σε μέρη πέριξ της Κ. Αχαΐας, σε προκαθορισμένα ραντεβού για τα οποία ενημερώνονται τηλεφωνικά οι ενδιαφερόμενοι. Μάλιστα οι εμπλεκόμενοι μιλούν μεταξύ τους κωδικοποιημένα ώστε ακόμα κι αν παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές συσκευές να μη μπορεί κανείς να ανακαλύψει περί τίνος ακριβώς κανονίζουν..
. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι πρώτον, ο βασικός διοργανωτής είναι ένας που δραστηριοποιείται στη δυτική Αχαΐα και δεύτερον, ότι έχει μειωθεί σκόπιμα ο αριθμός των συμμετεχόντων μόνο και μόνο για να μην... «απλωθεί» η ιστορία. Έτσι, γίνονται λιγότεροι αγώνες και οι υπεύθυνοι κερδίζουν λιγότερα, όμως αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια!

Στοιχήματα χιλιάδων ευρώ

Το ύψος των στοιχημάτων θυμίζουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά τις 10.000 ή ακόμα και τις 15.000 ευρώ. Τα σκυλιά ζουν πραγματικό μαρτύριο προτού οδηγηθούν στην αρένα, προκειμένου να αγριέψουν όσο πρέπει για να μπορούν να επιβιώσουν. Στα περισσότερα γίνονται και επεμβάσεις (κόψιμο αυτιών, τρόχισμα δοντιών κ.α.), ενώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δίνουν τους σκύλους τους σε άλλα άτομα για να τα πάνε στην αρένα, εισπράττοντας κι εκείνοι μέρος των κερδών εάν υπάρξουν. Και φυσικά, ένας τέτοιος αγώνας δεν μπορεί να τελειώσει παρά μόνον όταν... καταλήξει το ένα από τα δύο σκυλιά που μάχονται!

Και δύο... γνωστοί!

Θυμίζουμε ότι στην Πάτρα σκυλομαχίες διεξάγονταν σε περιοχές όπως Λυκοχορός, Ομπλός, Ελεκίστρα, Καστρίτσι και στο τέρμα της μεγάλης περιμετρικής. Κάθε φορά σε διαφορετικά περιοχή προκειμένου να μην δίδεται «στόχος». Και η εξέλιξη που είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση από το προηγούμενο ρεπορτάζ, ήταν αυτό που αφορούσε στους δύο γνωστά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας οι οποίοι ασχολούνταν με τους συγκεκριμένους αγώνες που οδηγούν στον θάνατο δεκάδες αθώα και ανυπεράσπιστα τετράποδα. Και μάλιστα ο ένας εξ αυτών είχε ζητήσει εξηγήσεις από διοργανωτές για πώς... διέρρευσαν, τότε, οι πληροφορίες για τις σκυλομαχίες. Διότι προφανώς δεν είχε σκεφθεί πως όσο κι αν επιχειρείται η μυστικότητα, είναι πολύς ο κόσμος που γνωρίζει και άρα τα πάντα μαθαίνονται...
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ