2013-09-09 08:02:36
Φωτογραφία για O VETTEL ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΖΑ OLE...
Την 6η του εφετινή νίκη και 3η στην πίστα της Μόντσα πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο σημερινό 13ο γκραν πρι της Formula 1. Πίσω από το Γερμανό πιλότο της Ρεντ Μπουλ τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο με Φεράρι, ενώ τρίτος ήταν ο Μαρκ Γουέμπερ με Ρεντ Μπουλ. Το επόμενο ραντεβού των οδηγών είναι στις 22 Σεπτεμβρίου στη Σιγκαπούρη.

Ολοταχώς για τον 4ο διαδοχικό του τίτλο οδεύει ο Φέτελ. Το απέδειξε και στο «ναό της ταχύτητας» στην Ιταλία και, πλέον, στα έξι εναπομείναντα γκραν πρι, που θα διεξαχθούν εκτός Ευρώπης, έχει τον πρώτο λόγο. Ο οδηγός της Ρεντ Μπουλ, που εκκίνησε από την pole position, έφτασε με σχετική άνεση στη νίκη, νούμερο 32 στην καριέρα του, χάρη στην οποία άνοιξε περισσότερο τη ψαλίδα από τους διώκτες του και συγκεκριμένα από τον Φερνάντο Αλόνσο στους 53 βαθμούς.

Ο ισπανός πιλότος της Φεράρι προσπάθησε πάρα πολύ να φτάσει στη νίκη, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να βρεθεί γι' άλλη μια φορά πίσω από το μεγάλο αντίπαλό του
. Αφού προσπέρασε το Γουέμπερ πήρε το «δώρο» του ομόσταβλου του, Φελίπε Μάσα, πέρασε δεύτερος (μέχρι τότε ο Βραζιλιάνος βρισκόταν πίσω από το Γερμανό) όπου και έμεινε έως το τέλος. Ο Μαρκ Γουέμπερ ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, παρά το πρόβλημα που προέκυψε με το κιβώτιο των ταχυτήτων του προς το τέλος του αγώνα. Θα μπορούσε εάν δεν είχε συμβεί αυτό να προσπεράσει τον Αλόνσο.Για δεύτερο συνεχόμενο γκραν πρι ο Κίμι Ραϊκόνεν βρέθηκε εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας, λόγω της επαφής με τον Σέρχιο Πέρες. Ο νικητής του περασμένου αγώνα στοι Βέλγιο, Λιούις Χάμιλτον, τερμάτισε ένατος. Ομάδες και πιλότοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το γκραν πρι της Σιγκαπούρης (20-22 Σεπτεμβρίου), το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη του... τουρ του πρωταθλήματος της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους εκτός Ευρώπης αγώνες.

Στη βαθμολογία των οδηγών: Φέτελ 222, Αλόνσο 169, Χάμιλτον 141, Ραϊκόνεν 139, Γουέμπερ 130.

Στους κατασκευαστές: Ρεντ Μπουλ  352, Φεράρι 248, Μερτσέντες 245, Λότους/Ρενό 191.
kartgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ