2013-09-09 20:52:18
Φωτογραφία για Πάτρα: Ανακοίνωσε και επίσημα υποψηφιότητα για τον Δήμο ο Nίκος Οικονομόπουλος
Πρόσκληση στους σκεπτόμενους και - κυρίως - ανήσυχους Πατρινούς, να ενεργοποιηθούν και να διαμορφώσουν από κοινού τις αρχές και τις αξίες της νέας δημοτικής κίνησης, η οποία αναλαμβάνει πολιτική δράση με τον οραματικό στόχο να δώσει στην πόλη μας μια ολοκληρωτικά νέα και σύγχρονη ταυτότητα, απηύθυνε σήμερα το απόγευμα ο γνωστός γυναικολόγος και πρώην βουλευτής Νίκος Οικονομόπουλος.

H πρώτη συνάντηση του πυρήνα των στελεχών που καλούνται να δώσουν σάρκα και οστά στην προσπάθεια αυτή για την αναγέννηση της Πάτρας έγινε στο χώρο του ξενοδοχείου Patras Palace και στη διάρκειά της ο κ. Οικονομόπουλος περιέγραψε τις δυσκολίες του εγχειρήματος μιλώντας για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία των συμπολιτών μας: «Μέσα σε ένα τέτοιο ζοφερό περιβάλλον καλούμαστε να εργαστούμε. Θα το πετύχουμε. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί από τώρα θέτουμε τις βάσεις για αλλαγή νοοτροπίας ‘περί των κοινών’ αλλάζοντας συγχρόνως σελίδα».


Ο κ.Οικονομόπουλος ζήτησε από τους βασικούς υποστηρικτές αυτής της νέας προσπάθειας να εργαστούν με στόχο την αλλαγή της νοοτροπίας που έχει φέρει την οπισθοδρόμηση στην πόλη και για μία νέα και «ρεαλιστική δημοτική ατζέντα δράσεων, στηριγμένη όχι μόνο στην κρατική συμμετοχή αλλά και την ιδιωτική πρωτοβουλία εγχώρια ή διεθνή» καλώντας τους επίσης να αγωνιστούν προς αυτή την κατεύθυνση «αντικαθιστώντας την εσωστρέφεια με εξωστρέφεια, τους πολιτικούς τακτικισμούς και τα ψευδοδιλλήματα με ευρυχωρία πολιτικής σκέψης και με δυναμική συνέπεια».

«Δημιουργούμε ένα ΟΡΑΜΑ ΔΥΝΑΤΟ για μια ΠΑΤΡΑ ΔΥΝΑΤΗ». «Η πόλη δεν έχει ταυτότητα. Ή μάλλον η πόλη προ πολλού έχασε την ταυτότητά της. Οι Πατρινοί αξίζουν να πάρουν πίσω την ταυτότητά τους» κατέληξε ο γνωστός συμπολίτης στη διάρκεια της πρώτης -γονιμότατης όπως αποδείχθηκε- κοινής συνάντησης των στελεχών της νέας δημοτικής κίνησης.

Μεταξύ των ομιλητών της συνάντησης ήταν ο τ. Νομάρχης Αχαΐας Στέργιος Κατηχωρίτης, η δημοσιογράφος Έφη Χατζηιωαννίδου, ο επικοινωνιολόγος Θανάσης Παπαντωνόπουλος και ο τ. Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας Ιωάννης Καφέζας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ